Автор Тема: Проблем с VNC сървъра!  (Прочетена 1292 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Проблем с VNC сървъра!
« -: Feb 04, 2012, 18:26 »
Та, имам едно компютърче, което като му откача монитора и след не всеки рестарт се активира и не мога да се конектна към него!

Настроил съм вграденото в Гном Vino да приема автоматично от всеки без пароли и тем подобни. Настроил съм го на автоматичен логване в системата и от пауър бутона да се изключва без потвърждение и като си му е закачен монитора, не ми го е правил този номер, а от вчера съм го махнал и на 2-3 пъти след рестарт не се стартира и не мога да се конектна  и се наложи да му го закачам!
С Убунту 10.04 съм. Някакви идеи!?
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Проблем с VNC сървъра!
« Отговор #1 -: Feb 04, 2012, 18:31 »
Сега последно къф ти е проблема: с монитора, с гнома, с виното, с autostart applications, с интернета, с VNC... ?
« Последна редакция: Feb 04, 2012, 18:45 от b2l »
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6719
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 04, 2012, 18:40 »
Има и такива машини, които за да тръгнат трябва да има закачен монитор. Малко са, но все пак има. Понеже аз правя Линукс сървърчета от стари кочини, съм имал подобни проблеми. И никъде в BIOS примерно няма сетинг за това. Просто си иска при старт или ребоот да има вързан монитор на видео картата. А понякога пък ми е искало клавиатура (без монитора тръгва, ама клавиатура му трябва). Иначе стои и мисли, и не стартира машината.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 04, 2012, 18:43 »
Пробвай съветите на Ачо - така е наистина.

Ако обаче не ти се занимава всеки път да се бориш с логване и тем подобни винарски истории - използвай това:

http://www.abdevelopment.ca/blog/start-vnc-server-ubuntu-boot

Работи перфектно и дори не ти трябва зареден гном постоянно.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 04, 2012, 20:07 »
Ачо, добре, че ми напомни за клавиатурата, че се сетих, че разцъквах един Дел преди време, който като я изключиш и замръзва и щях да гледам в биоса, дали няма настройка за това! Та, пробвах и при мен дали работи без клавиатура и мишка и работи. В момента е само с лан кабел. Но, както казваш, ако модела е такъв който не работи без включен монитор, то няма изобщо да работи, а в случая, просто на моменти отказва да се стартира VNC сървъра или стартира, но да не запазва настройки от предишното ли и аз не знам какво!

Пламене, това трябва да си поиграя малко във виртуалката да го изпробвам, че този англичански хич не го знам и карам на проба-грешка :D

Активен