//извън темата
Ти не си забелязал, но санди бридж платформата не върви с дистрибуции с ядра по-стари от 2.6.38 и последен хорг от същото време, като вече с 3, нещата са на 6!
Хмм... интересно, какво точно на Sandy Bridge не върви на ядра, по-стари от 2.6.38, и X.Org, който е по-стар от същото време? Защото аз съм със Sandy Bridge процесор (i7 2700K) на домашната ми машина, стабилният Debian в момента е с ядро 2.6.32, X.Org е версия 7.5 (предполагам, че по-горе говориш за версии 7.6 и 7.7), а не съм забелязал нещо да не работи. Всъщност, единственият проблем с хардуера, който имах след инсталацията на системата, беше бъгче в e1000e модула, което предизвикваше забавяне в обработката на пакети през няколко бройки, та някои timeout-ваха, но проблемът нито има нещо общо с горното твърдение, нито е свързан с липса на поддръжка на мрежовата карта и бързо го реших с по-нова версия на модула. Не съм му пускал 32-битова система, но се съмнявам въпросът с поддръжката да седи по различен начин. Та ще ми е интересно да разбера какво съм пропуснал

//по темата
Така и така съм се включил, да кажа, че на споменатата машина съм с LXDE без ефекти, и с кеф си ползвам ресурсите за по-полезни за мен неща от това да гледам анимации и големи торби с настройки на графичната среда. На доста по-слаба машина пък съм сложил KDE 4.5 и някоя и друга анимация, тъй като основният й ползвател им се радва и не му трябват кой знае какви ресурси за друго. Та... luiji, не машината определя графичната среда, а човекът, който ще я ползва и неговите нужди. Снимки и клипчета от всички графични среди можеш да намериш в Нета. Изборът на графична среда ще си дойде от теб, а не от предложенията тук