Здравейте,
по принцип ползвам като клиент deluge, но същият проблем се появява и при qBittorrent:
Файлът (файловете) се изтеглят на 100 процента и започват да се раздават, но при проверка (force recheck) се оказва, че са изтеглени (примерно) 99.74% и така до безкрай.
Проблемът е описан в т. 7.9 на Deluge FAQ
Torrent stuck at 99% or some other point, even though seeders available
Check that local machine firewall or router is not detecting a SYN flood and blocking packets. As a torrent reaches completion and you become a seeder, there can be a sudden inrush of connections from other peers that causes firewalls to start blocking. If so, try reducing the total connections allowed in deluge, or increasing the tolerance on the router, or turning off SYN flood detection. Also check local storage for the downloaded file is not out of space (shown on bottom status bar in Deluge UI).
Досега:
1. Намалил съм броя на връзките

2. Компютърът ми е зад рутер Belkin, свързан с кабел. Затова:
2.1. Адресът ми е обявен като DMZ, т. е. с пряка връзка с мрежата, като настройките на защитната стена не му влияят.
2.2. Проба с изключена защитна стена - без (положителен) ефект. Нямам отделни настройки за SYN flood и затова я изключих изцяло.
3. Имам достатъчно място на диска за временни файлове и съхранение на свалените.
4. Нямам инсталирана софтуерна стена или не съм правил някакви промени в iptables.
5. Проблемът се проявява при около 90 % от файловете, като не съм намерил връзка с размер, структура и т.н.
Някакви идеи?