Какво те интересува за езика. Локализацията на системата или смяната на клавиатурната подредба. И за коя дистрибуция ?
Каквото съм написал, това ме интересува, клавишна комбинация за Switch между няколко езика, вместо да трябва постоянно да си губя времето да кликвам в лентата, за да го сменям. Аз не съм я променял, така че ми трябва default комбинацията. Версията ми е Ubuntu 11.04.
Нинов, стилът ти е май малко висок за не професионалисти като мен и питащия!
Приятел, линукс не е за тъпи юзъри, както казваше един мой учител...
Ctrl+alt+F7 сработи, с Ctrl+alt+F8 и F9 не става... Мерси много, ще ми разясниш ли за споменото "su"? Също може ли да ми кажеш клавишната комбинация за смяна на езика, която е по дифоут?
su - Switch User - превключване между различни потребители.Има възможност да изпълните само команда като друг потребител или да получите направо шек. Трябва да знаете паролата на потребителя към който искате да превключите, това не важи ако сте root. Имате вариант да вземете обкръжението на втория потребител или да запазите повечето променливи
man su
Добре, аз влизам като администратор, не трябва ли да имам пълни права, за какво ми е да switch-вам юзъра?