Ако може да ползвам темата на колегата, че и аз от 1 седмица се боря със същия проблем и все удрям на камък, пък не знам и англичански, но стигам до извода, че нещо в настройките на апача не ми е по реда си!
Та, имам 2 домейна kronos-eood.com и kronos-eood.eu които са пренасочени към моя компютър който всъщност е виртуалка зад рутер.
От рутера съм пренасочил порт 80 към вътрешно ип 192.168.1.105. В папката /var/www съм създал подпапки kronos и site2. В папката kronos съм исипал един wordpres и в отделна папка shop един tomatocart, а папката site2 e празна, само съм преместил в нея index файла от папката www.
С Уебмин на първия виртуален хост, който си идва с инсталацията съм редактирал роот директорията да е /var/etc/www/kronos и си се стартира уордпреса, а след него като напиша shop ми стартира и домата.
Сега се опитвам да отделя домата на поддомейн shop.kronos-eood.com, а на другия домейн друг уеб сървър на който роот директорията да е site2 и създавам два нови хоста с роот директории /var/www/kronos/shop и /var/www/site2 . Създават се нови конфигурационни файлове в /etc/apache2/sites-available и /etc/apache2/sites-enabled с имена kronos-eood.eu.conf и shop.kronos-eood.com.conf с настройки, а на първия настройките са в 000-default. Гледам уж всичко си имат:
<VirtualHost 192.168.1.105>
DocumentRoot "/var/www/kronos/shop"
ServerName shop.kronos-eood.com
<Directory "/var/www/kronos/shop">
allow from all
Options +Indexes
</Directory>
</VirtualHost>
Но, което и от трите домейн имена да напиша, всички водят до първия дефолтен виртуал хост!
Пробвах да добавя в директивите NameVirtualHost и резултат никакъв!
От скоро си блъскам главата с тези виртуални хостове, навсякъде пише, че било лесно, пък мен ме изтормози много!
Вече се каня да пробвам с една виртуалка с Уиндоус и хамп, че има повече уроци из нета, та белкем го стопля как става!
С Убунту 10.04 съм и карам с настройки по подразбиране на апача.