Та за туй, ако имаш нещо конкретно по темата да кажеш, казвай, ако не подмини. Разбирам, че за добро си го казал, но не ми е от полза.
Какво точно не разбра от отговора - ДА ?
Или аз не разбирам, или ти не знаеш какво искаш ! Въпроса е : "Райд контролер LSI и връзка с уеббиоса му от друг компютър!?"
Отново отговарям : Да, може да се управлява контролера от друга машина независимо какво работи на машината с контролера ! Не ти трябва IPMI има си софтуер от производителя. Единственото условие, е да е включена и да работи машината през мрежа.
Има ли мрежов достъп и захранване за да работи железарията, може да се управлява.
И пак питам разгледа ли MegaRAID софтуера ?
Ако разбирането за помощ е : ела и ми го направи, ама да ми е лесно на мен и както искам, ще влезем в друг тип отношения, където отговора ми ще е - НЕ.
Когато решиш, че си осмислил правилно и обективно какво искаш, и кажеш какво и как си направил, можем да продължим напред. И е добре да си провериш дали времето за хардуерен старт на дисковете е достатъчно за твоя модел, като респективно го отразиш и в конфигурацията.
Терабайтовите дискове вече са доста пъргави в работен режим, но дали голямото количество кеш ти помага, а и за колко време влизат в режим ? В какъв статус е настроен да работи контролера ? Raid-Thrue или Raid-Back ?
Нахвърлях ти материал за размисъл. Имам ли време, при правилно и адекватно деиствие от твоя страна, ще помогна с каквото мога.
П. Неделя е възползвай се !
Успех !