Автор Тема: Какви са ограниченията на безплатния лиценз на Xenserver  (Прочетена 4861 пъти)

freedj

• Напреднали
  • Публикации: 204
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Server
    • Профил
Здравейте,

Въпроса ми е какви са ограниченията на безплатния лиценз на Xenserver освен главните: http://www.citrix.com/English/ps2/products/subfeature.asp?contentID=2300456

Чел съм, че ограничават броя на поддържаните процесора до 8 ядра, но така и не намерих информация, дали ограничават броя на виртуалните машини, размера на паметта и броя на твърдите дискове.

Ще съм благодарен ако някой ми даде повечко информация, ако до сега се е сблъсквал с безплатния лиценз на хена

Поздрави!

Активен

Linux is the LIFE!

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
То ако е 8 ядра само е на половина от това което разрешава ESXi ! При него е 2 физически процесора без ограничение в броя на ядрата.
Когато ги разцъквах двете на виртуалка, Уиндоус-а в ЕSXi-то вървеше по-добре от колкото в Xen-а, а и комбинацията между ESXi Уоркстейшъна е пИрфектна, па и фейса е много по-подреден.
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
Активен

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
Мисля, че няма никакви ограничение за това, което питаш. Платената версия добавя някои благинки при менажирането - може да се добавя памет на някои компютри, докато работят и разни други такива неща.
Иначе имаме една машина на която вървят 7 виртуални сървъра с 16 ядра и 24 Г. Това на безплатен XEN
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

freedj

• Напреднали
  • Публикации: 204
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Server
    • Профил
За последно преди 2 години мисля работих с Xen, тогава ограниченията на ядрата пак ги имаше до колкото си спомням, но щом няма ограничение на виртуалните машините значи всичко е наред. Но си мисля дали да не пробвам ESXi, че с него съм работил само един път.
Активен

Linux is the LIFE!

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Aз преди време, доста ги разцъквах и двете на виртуалка. ESXi и Xen във виртуалката и в тях по по два Уиндоуса ХР. Останах с впечатление, че уиндоусите във ESXi-то работят по-добре. Фейса на ESXi e много по-подреден според мен и лесно възприемчив за такъв като мен дето не знае англичански, а това което най ме кефи е, че с Уоркстейшъна си има клиент и си създаваш машините и си ги ръчкаш като ползваш видеото на клиентската, а хич не му е скъп лиценза. Веднъш като го конфигурираш от  vSphere Client-а и не ти се налага повече да го ползваш. На мен vSphere Client-а ми е във виртуалния Уиндоус в сървъра.
А и по ревюта разни дето съм чел се изказват, че по-добре работел, с повече възможности и по-лесен за конфигуриране.
Аз от съвсем скоро имам реален сървър с ESXi и още куп работи не мога да му оправя, но за лично ползване върши работа и за сега се пооправям с помощ от форумите.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
xenserver guest VM не ще да boot-не
Сървъри
Ipolit 12 7173 Последна публикация Sep 15, 2011, 16:32
от Ipolit