« Отговор #4 -: Aug 20, 2012, 21:54 »
Човека от връзката се жалва, че нещата се усложняват, слага се прекалено много ненужни неща и като цяло нещата не работят както трябва, щото и стандарти няма.
Dbus е сложно, не работещо нещо. Няма да го харесам никога. Например sunrpc е по-стар и доста по-прост метод за комуникация между приложения. Dcop на КДЕ3 и на Гном (в момента го забравих, странно име беше) също са по-прости и работят по-добре. А същия тоя dbus го преправиха поне три пъти генерално до сега и не се знае колко още.
Pulse audio е интересен, но всъщност е нещо, което трябва да е вградено в alsa, а не отделно и в никакъв случай надстройка.
Разните kit ми създават толкова процеси и ми харчат толкова ресурси, че не ми остава нищо друго, освен да ги разкарам. Не работя в НАСА и нямам космически технологии вкъщи.
Реално xorg/xfree вече не съществува и може да не се притесняваш. А за здравето на всички играещи скоро остатъците от него ще бъдат заменени.
Гном3 не разбраха, че не може едно и също нещо да се ползва на три различни типа устройства. Да могат да обменят идеи, могат да опростяват, но всеки тип устройство си има силни страни.
Например на настолен компютър няма никаква причина копчето за изход от прозорец да е огромно. Същия обикновено разполага с мишка, което прави контекстните менюта нещо практично. Същото е точно на обратно в един телефон. Но и двете могат да се възползват отлично от една променена системна лента.
Ако не знаят, как се прави да питат аверите си от е17 да им обяснят, те го правят от много години. В тая връзка Bodhi е много приятно дистро за демонстрации.