Автор Тема: Eдно въпросче за мрежа и суич?  (Прочетена 1241 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Другарчета, ако имам гигабитов суич в който са включени компютри с гигабитски карти и обикновенни, ще имам ли гигабитска връзка между тези които са гигабитските карти!?

Проблема ми е, че искам 4 вързки между машини които са една до друга и при тях да бъде суича да имат гигабитска връзка, а от него отива кабел в друг суич в другата стая, който ми е WiFi-то и към него се връзва десктопа ми на кабел и лаптопа и телефона на wifi.
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
Re: Eдно въпросче за мрежа и суич?
« Отговор #1 -: Aug 23, 2012, 23:17 »
Другарчета, ако имам гигабитов суич в който са включени компютри с гигабитски карти и обикновенни, ще имам ли гигабитска връзка между тези които са гигабитските карти!?

Проблема ми е, че искам 4 вързки между машини които са една до друга и при тях да бъде суича да имат гигабитска връзка, а от него отива кабел в друг суич в другата стая, който ми е WiFi-то и към него се връзва десктопа ми на кабел и лаптопа и телефона на wifi.

да
Активен

the lamer's team honourable member

edmon

• Гост
« Отговор #2 -: Aug 23, 2012, 23:17 »
какво те кара да се съмняваш?
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #3 -: Aug 23, 2012, 23:49 »
какво те кара да се съмняваш?

Ами щото, с много работи експериментирам и бързам много да наваксам и някъде, когато не ме е интересувало съм чел, че в една мрежа всички приемат скоростта на най-слабата или нещо такова, но много не му се замислих, че бях попаднал на него по друг въпрос който ме вълнуваше, пък сега мисля една комбинация........ дето между две машини требе да има връзка колкото поема скоростта на четене и писане на диска(4бр в хардуерен райд5) та да не давам пари за дискове на нея, а да и сложа едно малко ССД.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6719
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #4 -: Aug 24, 2012, 09:30 »
Всичко ще е ОК, гигабитовия суич ще е интелигентен, и ще си оправи потоците. Само не забравяй да ползваш правилните кабели за гигабит връзките. Успехи.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.