Анкета

Въпрос: Коя е най-мразена дистрибуция от Вас?

• Убунту и деривати
    - 17 (25.4%)
    Слак
    - 7 (10.4%)
    Генту
    - 1 (1.5%)
    Федора
    - 3 (4.5%)
    Сузи
    - 3 (4.5%)
    Цент
    - 0 (0%)
    Дебиан
    - 3 (4.5%)
    Въздържал се
    - 8 (11.9%)
    Мразя хейтърите ;)
    - 8 (11.9%)

Общ брой гласове: 44

Автор Тема: Анкета за най-мразена дистрибуция  (Прочетена 20463 пъти)

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Анкета за най-мразена дистрибуция
« Отговор #75 -: Aug 27, 2012, 16:31 »
Ама добре бре...
Какво толкова си се захванал с тази тема - вече ти казаха, че е в коша и в нея всеки може да си твърди каквото му е на душата. Това е тема като все едно сте седнали на по  [_]3 някъде навън и си говорите глупости.

Толкова ли ти е странно, че има хора, които им е интересно да си водят такива шантави разговори от типа - кое дистро мразите най-много.

Според мен темата дори е градивна, защото когато някой дава мнение, може да видиш какви доводи дава и дали това мнение е основано на нещо или просто е говорене на изуст.

v13 - явно ти си от хора които не зачитат чуждото мнение или от тези, които се дразнят ако мнението им не съвпада с чуждото. Като не ти харесва тази тема, не влизай да я четеш и това е.
Толкова ли е трудно.
Форума е разделен на секции. Скрии тези които не ти харесват и си чети само тези, които ти харесват.

По темата: аз мразя всички дистрота и като цяло всички операционни системи - защо? Щото никоя не ми покрива стандарта на 100% :P  ;D  ;)  [_]3  >:D
« Последна редакция: Aug 27, 2012, 16:34 от !ntel »
Активен

v13

• Гост
« Отговор #76 -: Aug 27, 2012, 16:39 »
Кефете се няма да пиша повече в темата.
Аз не съм чак такъв "супер" потребител та да си позволявам да оплювам която и да било дистрибуция, най-малкото, защото това е трудът на хиляди хора, а на голяма част от тях и не се заплаща за това. Тук явно обаче има хора, които са постигнали супер висоти в познанията си за Linux и много лесно разбират, че Убунту е "буклук".
« Последна редакция: Aug 27, 2012, 16:43 от v13 »
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #77 -: Aug 27, 2012, 17:39 »
 офф... мен живо ме интересува следното, ако Мандейк 8.0 е работил сносно на Селерон на 600 MHz с 512 Мб РАМ, няма ли да е супер бърз на двуядрен Атлон на 2ГХц с 4 ГБ  РАМ.????
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #78 -: Aug 27, 2012, 17:53 »
Кефете се няма да пиша повече в темата.
Аз не съм чак такъв "супер" потребител та да си позволявам да оплювам която и да било дистрибуция, най-малкото, защото това е трудът на хиляди хора, а на голяма част от тях и не се заплаща за това. Тук явно обаче има хора, които са постигнали супер висоти в познанията си за Linux и много лесно разбират, че Убунту е "буклук".

Аз не мога да разбера защо приемаш нещата толкова навътре?
Като цяло най-доброто в света на линуксите, е че разработчиците малко или много се вслушват в съветите дори и на обикновенните потребители. Може да не е за всичко, но все пак това движи света на Линукс...
 Нещо те е прихванало и си мислиш, че само "храниме без покритие". Реално просто изразяваме мнение. Какво толкова? Толкова ли е странно, че на някой не му харесва еди кое си в дадена дистрибуция? Както и да е :D
Явно някои теми са болни за определни хора...
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #79 -: Aug 27, 2012, 18:38 »
Едмон, ако много държиш имам оригинален диск точно с тази версия и мога да направя проверка. Преди време си пусках едни игрички през DOSBox. Ами не можеха да се играят изобщо. Летяха буквално и свършваха за под секунда. При проверка се оказа, че за една друга много популярна ОС имало програмче наречено cpukill, с което ставало да се играят. Боли си ме, защото моята първа любима игра (Каратека), която играех още 1986. год. е сред тези игри :(

Опа сетих се, че онзи диск не разпознава дискове със SATA връзка. Имам тук някъде една двайска и ще сложа нея за пробата.
« Последна редакция: Aug 27, 2012, 18:46 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

blagomil

• Напреднали
  • Публикации: 37
    • Профил
« Отговор #80 -: Aug 27, 2012, 22:47 »
Защо трябва да мразиш ОС или дистрибуция на дадена ОС.Когато нещо не ти харесва просто не го ползваш и толкова.А ако се имаш за много вещ и знаещ,вместо да мразиш вземи,че създай някаква нова дистрибуция,супер перфектна или поне някакво приложение.
Не вземам участие в такива анкети,защото за мен те са тъпи.
Лично аз си ползвам Убунту,работи си отлично,не ми създава проблеми и ядове и съответно съм доволен от тази дистрибуция.
Наздраве на всички мразещи и не мразещи. [_]3
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #81 -: Aug 27, 2012, 23:10 »
Наздраве Благо, мене днеска ме дариха с литровка старо винце, та имам с какво да отбележа. И все пак твърдението за перфектно работеща и безпроблемна дистрибуция никак не може да бъде съотнесено към Убунту, колкото и в него да са работили в посока на потребителски опит. Доказателство е, че половината гласове до тоя момент са именно за него.

Естествено участието и неучастието е по избор, и никой не те задължава с нищо.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

lunarvalley

• Гост
« Отговор #82 -: Aug 27, 2012, 23:32 »
Цитат
Доказателство е, че половината гласове до тоя момент са именно за него.

аха
скоро ще станат цели 25 гласа -- наистина представителна извадка
Активен

n00b

• Напреднали
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
« Отговор #83 -: Aug 28, 2012, 00:01 »
Едмон, ако много държиш имам оригинален диск точно с тази версия и мога да направя проверка. Преди време си пусках едни игрички през DOSBox. Ами не можеха да се играят изобщо. Летяха буквално и свършваха за под секунда. При проверка се оказа, че за една друга много популярна ОС имало програмче наречено cpukill, с което ставало да се играят. Боли си ме, защото моята първа любима игра (Каратека), която играех още 1986. год. е сред тези игри :(

Опа сетих се, че онзи диск не разпознава дискове със SATA връзка. Имам тук някъде една двайска и ще сложа нея за пробата.

шшш айде по-полека с процесорите. Аз moonpatrol за Apple ][ играя на C2D/C2Q.

Виж параметрите на DosBox:
http://www.dosbox.com/wiki/Performance#CPU_Cycles_.28speed_up.2Fslow_down.29
и свърши работата.
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #84 -: Aug 28, 2012, 01:05 »
М-м-м друга любимка, но от началото на деветдесетте, когато бях на двуцифрени години и ходех на кръжоци (другия беше по Ботаника) в пионерския дом. Нуб преди време ми се искаше да те беся, ама все повече почвам много да те уважавам. Сега, ако кажеш и от де да го дръпна,  съвсем ще те заобичам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1265
    • Профил
« Отговор #85 -: Aug 28, 2012, 07:55 »
М-м-м друга любимка, но от началото на деветдесетте, когато бях на двуцифрени години и ходех на кръжоци (другия беше по Ботаника) в пионерския дом. Нуб преди време ми се искаше да те беся, ама все повече почвам много да те уважавам. Сега, ако кажеш и от де да го дръпна,  съвсем ще те заобичам.

Може да опиташ от тук, пък после да споделиш какво си направил :)

За емулатор на Apple може да погледнеш LinaApple дали ще ти свърши работа.

И внимавай детенце да не се запали по тези игри, че ще трябва да мислиш за нова машина по никое време ;)
Активен

the lamer's team honourable member

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #86 -: Aug 28, 2012, 08:09 »
Мнооого мразя Fedora и гласувах за нея.
Ужасно сбъркана дистрибуция, която само има претенции.
Като си оправят GUI-то на пакетният мениджър, като разкарат това отроче наречено SELinux, което просто пречи на една десктоп дистрибуция и пооправят още няколко дребни нещица, може и да и обърна малко внимание.  ::)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #87 -: Aug 28, 2012, 10:00 »
GUI-то на пакетният мениджър
Цецо, не се излагай с тия GUI-та, има си терминал  ;D

Ама като се замисля, от тука може да почне флейм на тема "dpkg срещу rpm". И може да успееш да обърнеш резултатите срещу Fedora и CentOS >:D
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #88 -: Aug 28, 2012, 10:28 »
//извън темата
... когато бях на двуцифрени години ...
Е-е-е, че кога навърши 100 !?!?  :)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #89 -: Aug 28, 2012, 10:34 »
По темата - аз бих гласувал "Въздържал се", ама няма такъв избор.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3