Автор Тема: Печатни или електронни книги  (Прочетена 4943 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Печатни или електронни книги
« Отговор #15 -: Sep 25, 2012, 19:46 »
Това го пиша втори път, защото системата ме изхвърли.

За баланса. Аз баланса, споменах, какъв трябва да е, според мен. Трябва на хартия да са учебници и помагала (също детски книжки), а всичко останало не.

Има една особена група хора, не обичащи технологии. Възхищавам им се. Без такива опортюнисти сме за никъде. Специално за тях трябва да има периодика, розови романчета или  каквото четат. Дори без уважението ми към тях, то обратното би било дискриминация. В днешно време технологичната дискриминация е най-отчетливата от всички останали, това трябва да спре.

Но изданията за тези хора, трябва задължително да са на рециклирана хартия. Това по моему веднага отчислява всичко технически насочено.

Отново преповтарям, че това е пое мнение, което не ангажира никого.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1265
    • Профил
« Отговор #16 -: Sep 25, 2012, 19:58 »
не се карайте -- бийте се ;)

и не разваляйте хубавия бой със скандали :P
Активен

the lamer's team honourable member

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #17 -: Sep 25, 2012, 20:15 »
Ами аз не се карам, а разяснявам позицията си. Не мога да му забраня да употребява хартиени изделия.

[_]3
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1265
    • Профил
« Отговор #18 -: Sep 25, 2012, 20:30 »
Ами аз не се карам, а разяснявам позицията си. Не мога да му забраня да употребява хартиени изделия.

[_]3

ти пък -- не приемай нещата толкова буквално и сериозно :)

[_]3
Активен

the lamer's team honourable member

nyakoy

• Напреднали
  • Публикации: 164
  • Distribution: Distrohopper
  • Window Manager: Gnome2, KDE4, OpenBox
    • Профил
« Отговор #19 -: Sep 25, 2012, 20:57 »
 Огнен, няма да ти се връзвам на бръщолевенията. Възхищавай се на когото искаш, но не квалифицирай хората без да ги познаваш!

Защо има тука индивиди, които с казармаджийски номера се опитват да делят хората на "стари" и "новобранци"? Или си мислят, че форумът е техен и могат да ръсят акъл наляво и надясно, а всяко различно мнение се възприема на нож?
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

Isn't it enough to just "not use" something?

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Sep 25, 2012, 21:06 »
Имам въпрос Някой==Някой си?

Колко си стар не е от значение. Кака Мара видимо е поне пет години по-млада от мен, но много по-умна. Този, който писа коментар преди теб е десет години по-стар от мен, но аз никога, колкото и да се напъвам, не мога да имам дори частица от неговия принос. Хора като Анд1сома и Циберцоп са дошли много след мен в тоя форум, но аз за три живота няма да мога да ги настигна по полезност на поведението.

Не мога да разбера, как изведнъж от обсъждане на конкретна тема минахме, на обсъждане на участниците в нея. Ще бъдеш ли така добър да разясниш този въпрос?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

nyakoy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Sep 25, 2012, 21:15 »
  Във "Фондацията" старият Хари Селдън е много умел извъртач. Е да ама, ти не си. Къде отиде на възрасти, когато става дума за "стари" и "новобранци"?

"Има една особена група хора, не обичащи технологии. Възхищавам им се. Без такива опортюнисти сме за никъде. Специално за тях трябва да има периодика, розови романчета или  каквото четат. Дори без уважението ми към тях, то обратното би било дискриминация. В днешно време технологичната дискриминация е най-отчетливата от всички останали, това трябва да спре. "

Айде обясни какво общо има цитираното с темата и си живей с омразата!
Както вече писах - повече няма да ти се връзвам, ако ще и томове да изпишеш.  [_]3

Да, някой=някойси
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Sep 25, 2012, 21:24 »
Почти съм възхитен, че си чел Азимов. Темата се казва:

Печатни или електронни книги

В цитираното изречение, аз показвам една от двете възможни според мен групи потребители на книжни стоки. Под книжни имам предвид именно напечатени с мастило върху хартия, като разширявам обхвата до вестници и списания, които се произвеждат по същия начин.

За разлика от теб обаче гледах на живо срещата с Нели Круз и чух там, какво си казаха и кои го казаха. Но май трябваше да започна с това, коя е Нели.

Къде видя омраза? В цитирания абзац, аз използвам думата възхищение, не омраза. Възхитата ми стига до там да желая да опазя хабитата им с ясна цел опазването им като обществен елемент.

Понеже не знаех, какво разбираш под „стари“ и „млади“, а не си уточнил, затова дадох пример с двете възможни тълкувания, но не е имало, кой да го прочете.

Да вероятно не съм добър оратор и сигурно не успявам умело да утвърдя позицията си, но единственото, което ти (може ли на ти?) демонстрираш е, че не четеш, това, което другите са написали и си измисляш. Демагогията е далеч по-осъдително от неумението да затвърдиш позицията си.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

nyakoy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Sep 25, 2012, 21:32 »
   "Защо има тука индивиди, които с казармаджийски номера се опитват да делят хората на "стари" и "новобранци"? " 
Всеки четящ би стигнал до извода, че не става дума за възрасти.

"Понеже не знаех, какво разбираш под „стари“ и „млади“, а не си уточнил, затова дадох пример с двете възможни тълкувания, но не е имало, кой да го прочете."
Схващаш ли разликите? Или някой друг не е чел? Демагогиите си ги запази за теб!

И ти не можеш да знаеш какво съм гледал и слушал аз.
Гледай си живота и не се прави на вся и всьо в този форум и като не ти стиска не се мазни на по-знаещите от теб в тази материя та белким помогнат в борбата с наглите пришълци!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Sep 25, 2012, 21:42 »
На кой се мазня? На Лунар, Ласков, Мара, онзи с трудния прякор? Нищо такова. С Лунар и Ласков съм спорил, Мара ме е модерирала. 

Хронологията е нещо елементарно за разбиране, но явно ти куца. Първо пишеш:

Цитат
Защо има тука индивиди, които с казармаджийски номера се опитват да делят хората на "стари" и "новобранци"?

Кое точно е еднозначно на това изречение?

Едва по-късно пишеш:

Цитат
Всеки четящ би стигнал до извода, че не става дума за възрасти.

Но също така да припомня, че зададох два въпроса, а не един. Явно ще трябва да повторя втория:

Цитат
Не мога да разбера, как изведнъж от обсъждане на конкретна тема минахме, на обсъждане на участниците в нея. Ще бъдеш ли така добър да разясниш този въпрос?

Какво свършиха ти нещо доводите и мина по български на лични нападки? Много жалко. Това ме подсеща, че зададох и трети въпрос. И на него не отговори.

Изобщо, ако така желаеш да обсъждаш скромната ми особа, отвори си тема за другарски съд. Ласков вече го стори. Ако имаш нещо да кажеш по темата, чието заглавие припомням е:

Печатни или електронни книги

Моля направи го точно тук и по възможност сега, докато не са ме наказали, защото те храня.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
« Отговор #25 -: Sep 25, 2012, 22:13 »
На хартия си е най-добре. Аз и от нета като чета си го разпечатвам. Може би някой ден ще си купя електронна книга, ама откак казахте, че всичко с тока и компютрите свършва след 22 септември, съвсем съм я разсрочил тая идея.
И моля не рисувайте запетайки по плочките, а ползвайте тоалетна хартия, майната им на дърветата.
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

sisosiso

• Напреднали
  • Публикации: 91
    • Профил
« Отговор #26 -: Sep 25, 2012, 22:38 »
Аз ползвам ''Kindle 3 " и смятам електронната книга за по -удачно решение .
От четене пред монитора ме боляха очите все едно съм заварявал , пък и от както съм я взел съм изчел толкова книги които ако трябваше да ги купувам в книжен формат не ми мърдаха няколко хилядарки като се има предвид днешните цени.
И за учениците е по-удачно всички учебници да са в една джаджа която тежи 100 грама но тогава ще умре далаверата на доста маймуни които са на този клон което едва ли ще стане .
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #27 -: Sep 25, 2012, 22:43 »
Далаверата никога няма да умре, докато има държавна защита, независимо от начина на издаване. Аз обаче твърдо съм против, въпреки че знам колко тежи една раница, децата от малки да се заквасват с чужди езици и технологии. Това обаче е съвсем отделна тема, много спорна и съвсем не ѝ е тук мястото. В технологичен форум да се изказваш срещу технологиите, не е здравословно.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Mitaka

• Гост
« Отговор #28 -: Sep 25, 2012, 23:17 »
Аз като намеря някоя интересна е-книга, си я принтирам и си я чета на спокойствие.
Предпочтам го пред пуленето в монитора.
По-спокойно е и по-малко изморява.
Последно си принтирах един pdf от 950 страници. Някой би ли седнал да чете 950 страници на компютър? Аз не.
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #29 -: Sep 25, 2012, 23:34 »
@go_fire По темата предпочитам елетронния формат, по-удобен ми е, пък и имам малко проблеми с очите и когато текста не е добре осветен ми се размазва ( а не съм фен на очилата :) ).

//off
Колкото до това дали децата трябва да учат чужди езици, от много отдавна съм на мнение, че езика трябва да се оеднавки или поне като основен език на всякъде да се изучава един ( без значение английски, китайски, руски или какъвто и да е ) и вече по желание да се учи като втори националния. Много проблеми ще се решат и няма да се занимаваме с излишни простотии дето само налагат проблеми и разделение. На същото мнение съм за "джаджите" - елки, компютри, ebook-reader-и и каквото и да било - трябва да са разрешени за ползване на всякъде. Не виждам никакъв смисъл след като има нещо на готово, защо да не го ползвам, а да си напрягам главата с излишни глупости вместо да си мисля за далеч по-приятни за мене работи. То по тази логика, ако се измисли нещо за пренасяне на инфо директно в мозъка, дай да не го ползваме щото видите ли никакви грижи не полагаме за това ... Тея мазохистични неща не мога да ги разбера аз, както и за езиците, дай да си усложняваме живота, щото видите ли сме големи националисти и не ни боли за другите ...
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"