Я дайте една връзка със запис за баламурници като мен дето не са разбрали за „историческото събитие“. Роботе, това за писалката не е точно тъй. Милионите ги е вложил частник. И днес тия писалки си се продават. Мисля около шест стотака в зелено бройката. Ако държиш, ще ти намеря производителя. Космонавтите на НАСА, като тия на роскосмос са си ползвали моливи. И днес май и руснаците, китайците, всички там си купуват от въпросните химикалки, ама дали са излезли на печалба, не знам.
Да си призная тази история с антигравитационната писалка не съм я проверявал, и аз съм я чул от друг, доколкото помня беше преподавател в университета, беше като пример за простите и гениални неща, сега прочетох че е градска легенда, а скандалът с НАСА е за това че било поръчано голямо количество от тези писалки, които били прекалено малки и били неизползваеми докато астронавтите носели скафандри - ръкавиците били с доста големи пръсти. В последствие писалките били преработен, но голяма сума била хвърлена на вятъра за първоначалното количество. Първият линк на Нака е запис от скока.
ps апък събитието си е историческо не само заради поставените рекорди. От времето на студената война нищо интересно не се случва в космоса а Red Bull пренесоха рекламната война там. Освен че вдигнаха летвата нависоко се стигна и до друг прецедент - медии да плащат за отразяване на събитието - хем те рекламират, хем си плащат.