Автор Тема: Red Bull Stratos  (Прочетена 3493 пъти)

bot

• Гост
Red Bull Stratos
« -: Oct 09, 2012, 15:56 »
 Гледайте на живо полетът с балон и после скокът от стратосферата на Феликс Баумгартнър, който ще се опита да подобри рекорда по свободно падане. Полетът е насрочен за 16:00 българско време (след 4 мин)
http://www.youtube.com/watch?v=vkJ5ItzEq3M&feature=player_embedded
или от тук
http://www.youtube.com/redbull
Активен

bot

• Гост
Re: Red Bull Stratos
« Отговор #1 -: Oct 09, 2012, 16:02 »
 Отлага се с 30 мин (16:30) заради лошо време
Активен

bot

• Гост
« Отговор #2 -: Oct 09, 2012, 16:07 »
 Между другото това е второ отлагане, първоначално беше обявен за 15:30. Ако не се опрви времето ще има и още, така че следете предстартовото броене на
 http://www.redbullstratos.com/
горе в ляво има таймер Countdown
Активен

bot

• Гост
« Отговор #3 -: Oct 09, 2012, 16:38 »
 ново отлагане, евентуално за 19:30. Балонът ще бъде пуснат в Розуел, Ню Мексико, там където уж се беше разбила летяща чиния през 70-те години.
Активен

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 14, 2012, 19:10 »
http://www.youtube.com/redbull
На живо е гледайте
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 14, 2012, 21:48 »
Google-a се изложиха този път. Как може да ми засича така зверски live stream-a...
За малко да пропусна скока - добре че го пуснаха по един канал в twitch.tv.

Явно технологията на Apple HLS е доста зле, щом не издържа такова натоварване - 6-7 милиона зрители не са толкова много за youtube.
Иначе поздравления за човека - добре че е жив и здрав, че в един момент си помислих - тоз замина...
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #6 -: Oct 14, 2012, 21:57 »
Пфу мама му стара, за има-няма някакви 70-80 км/ч от скоростта на звука :(
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

bot

• Гост
« Отговор #7 -: Oct 14, 2012, 22:10 »
Какво, не успя ли да я премине?
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #8 -: Oct 14, 2012, 22:32 »
Къде видя крайните стойности? Когато скриха надписите, той все още не беше отворил парашута. Ако правилно съм чул, към края казаха, че още се обработват резултатите и ще бъдат показани по-късно. По едно време изписаха, че най-дългото свободно падане било 4 минути и 30 и няколко секунди, което май не успя да подобри, ама други рекорди трябва да има... Опа, почва пресконференцията :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
« Отговор #9 -: Oct 14, 2012, 23:18 »

дали? на видеото http://www.youtube.com/watch?v=MT1DhcQg0Os
се вижда че последната цифра е 1173 km/h

A тук пише че скоростта на звука зависи от височината (температурата) и за от 11,000 m до 20,000 m е 1062 km/h.

горе има една графика http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_sound#Altitude_variation_and_implications_for_atmospheric_acoustics
и там се вижда че скоростта на звука в този диапазон   11,000 m-20,000 m е постоянна и е 294 m/s

зависи на каква височина ги е достигнал тези 1173 km/h ???

Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #10 -: Oct 14, 2012, 23:47 »
Ей го, казаха си - 1.24 маха, летял е свръхзвуково :) Време на свободно падане - 4:20, което също е рекорд... Само се чудя как не му стана нещо, докато се въртя, че си беше стабилно въртене и при тази скорост на падане...
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #11 -: Oct 14, 2012, 23:49 »
Преминал е скоростта на звука - казаха го на конференцията, така че стига спекулации :D
Упс, нетер ме изпревари.
Активен

bot

• Гост
« Отговор #12 -: Oct 15, 2012, 09:39 »
... Време на свободно падане - 4:20, което също е рекорд...
За съжаление не е успял да бие този рекорд, защото му се е замъглило стъклото на скафандъра и не е могъл да следи висотомера си - отворил е парашута по-рано от необходимото. Аз не мога да разбера след толкова години трупане на опит в космоса толкова ли няма някакво решение за това замъгляване. Помня случая с първият човек дето излязъл в открития космос - скафандъра му се замъглява и оня се панирал и започнал да крещи по радиото, но по едно време успял да изтрие малка част с носа си и така се спасил. Руснаците със сигурност имат някакво просто решение - те са толкова практични, американците все още имат проблеми с тяхната писалка, дето трябва да работи в условия на безтегловност - даже сената критикува НАСА за милионите долари хвърлени за този проект, докато руснаците все още си използват добрият стар молив. Ето и случая със совалките е толкова показателен за ината на американците - руснаците изстреляха тяхната совалка, видяха че е вхърляне на пари на вятъра и се отказаха докато американците наливаха дълги години пари в този проект и едва сега, когато ги удари яко кризата им се охладиха страстите и пенсионираха програмата.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #13 -: Oct 15, 2012, 11:43 »
Я дайте една връзка със запис за баламурници като мен дето не са разбрали за „историческото събитие“. Роботе, това за писалката не е точно тъй. Милионите ги е вложил частник. И днес тия писалки си се продават. Мисля около шест стотака в зелено бройката. Ако държиш, ще ти намеря производителя. Космонавтите на НАСА, като тия на роскосмос са си ползвали моливи. И днес май и руснаците, китайците, всички там си купуват от въпросните химикалки, ама дали са излезли на печалба, не знам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

bot

• Гост
« Отговор #14 -: Oct 15, 2012, 12:50 »
Я дайте една връзка със запис за баламурници като мен дето не са разбрали за „историческото събитие“. Роботе, това за писалката не е точно тъй. Милионите ги е вложил частник. И днес тия писалки си се продават. Мисля около шест стотака в зелено бройката. Ако държиш, ще ти намеря производителя. Космонавтите на НАСА, като тия на роскосмос са си ползвали моливи. И днес май и руснаците, китайците, всички там си купуват от въпросните химикалки, ама дали са излезли на печалба, не знам.
Да си призная тази история с антигравитационната писалка не съм я проверявал, и аз съм я чул от друг, доколкото помня беше преподавател в университета, беше като пример за простите и гениални неща, сега прочетох че е градска легенда, а скандалът с НАСА е за това че било поръчано голямо количество от тези писалки, които били прекалено малки и били неизползваеми докато астронавтите носели скафандри - ръкавиците били с доста големи пръсти. В последствие писалките били преработен, но голяма сума била хвърлена на вятъра за първоначалното количество. Първият линк на Нака е запис от скока.

ps апък събитието си е историческо не само заради поставените рекорди. От времето на студената война нищо интересно не се случва в космоса а Red Bull пренесоха рекламната война там. Освен че вдигнаха летвата нависоко се стигна и до друг прецедент - медии да плащат за отразяване на събитието - хем те рекламират, хем си плащат.
« Последна редакция: Oct 15, 2012, 19:42 от bot »
Активен