Анкета

Въпрос: Ще свърши ли света ?

• Да
    - 9 (16.1%)
    Може би
    - 0 (0%)
    Едва ли
    - 2 (3.6%)
    Не
    - 6 (10.7%)
    Я не ме занимавай с глупости !
    - 13 (23.2%)

Общ брой гласове: 28

Автор Тема: Ще свърши ли света  (Прочетена 22107 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: Ще свърши ли света
« Отговор #30 -: Dec 11, 2012, 00:43 »
Няма ли да е по-забавно да спорим как ще свърши вселената?

Аз примерно съм се опитвал да си го представя, ерата на черните дупки, преди последната звезда да угасне...и съответно въпросните там същества, навряни около последната звезда, черпещи енергията й с пълната идея, че като угасне и край. На тях какво ще им е след като знаят че със сигурност ще ги отняма и това е просто неизбежно. Чудно ми е дали няма да има ритуални самоубийства, набивайки се в някоя черна дупка, за да може по някакъв начин там да съществуваш още известно време, без значение под каква форма. Няма ли да е забавно. Направо си е като сюжет на някаква sci-fi апокалиптична книжка.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
« Отговор #31 -: Dec 11, 2012, 08:21 »
Екстра: Обявявам, че от днес до 12/12/12 си търся жена. Искам да се оженя, за да имам щастие (нали датата го носи, а не жената...).
Неприятно ми е да те разочаровам, ама май някъде бях чела, че у нас, за да сключиш граждански брак, трябва поне месец преди това да се запишеш според процедурата. :(

По-лошото е, че за да се разведеш, по спомени, трябва да сте "консумирали" брака си в продължение на мин. 3 месеца  [_]3
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #32 -: Dec 11, 2012, 09:18 »
Я Сенсер как се издаде, че е разведен  ;D

В продължение на мисълта на Гейта, могат да се измислят всякакви фантастики. Сега ми хрумна една свързана с теорията за големият взрив, в която меко казано не вярвам, не вярвам в нищо казано от адвокати, още по-малко в непотвърдени неща.

Та тъй. Тоя ми ти взрив как се е пръкнал? Ако изобщо е възможен, то е точно по описанието на Гейт. Малко по малко вселената се запълва от черни дупки, които неизбежно в един момент почват да се поглъщат една друга. „Трябва да остане само един“ — Маклауд. Последната дето е избухала другите, почва да се свива докато не стане, колко бяха изчислили там? Глава на топлийка. И след това следва нов взрив, нова прекрасна вселена, нови хора, дето сигурно ще се казват арох, ще имат по три уши и две патки. Всичко е прекрасно и всички са щастливи в един безкраен , безметежен цикъл ;)
« Последна редакция: Dec 11, 2012, 09:20 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #33 -: Dec 11, 2012, 09:26 »
Екстра: Обявявам, че от днес до 12/12/12 си търся жена. Искам да се оженя, за да имам щастие (нали датата го носи, а не жената...).
Неприятно ми е да те разочаровам, ама май някъде бях чела, че у нас, за да сключиш граждански брак, трябва поне месец преди това да се запишеш според

По принцип си права, но това е така, защото има доста желаещи и трябва време да се подготвят документите. Но в милата родина и за  това има цяр - и той е $$$.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #34 -: Dec 11, 2012, 09:39 »
Ето че имаме добра новина в тази апокалиптична тема. Хората искат да се вземат. Ами като се либят, да се събират и плодят :P Пък после викат — „ще взема да се гръмна с патрони за глиган … де е любовта“. Ей къде е млякото. Къде е Пери?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #35 -: Dec 11, 2012, 09:51 »

В древните индийски книги е описано, нарича се "големият пожар" - вселената се самоунищожава. После настъпва Нирвана. Нека да ни е лошо, а?  ^-^
Активен

Без правила няма игра

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #36 -: Dec 11, 2012, 09:51 »
Ето че имаме добра новина в тази апокалиптична тема. Хората искат да се вземат. Ами като се либят, да се събират и плодят :P Пък после викат — „ще взема да се гръмна с патрони за глиган … де е любовта“. Ей къде е млякото. Къде е Пери?

Трудна работа ще е това (гръмването с патрони за глиган). С 12-ти калибър сигурно можеш да си откъснеш крак, но да се гръмнеш не знам как може да стане, без някой да ти помогне.

PS: А да, май се сетих, ако си с рязана карабина може и да успееш, но пак ще е около областа на корема.

PS: Абе ако можеш да стреляш с крак, ще можеш да се гръмнеш, трябва само да натиснеш спусъка с палеца на крака.
 [_]3

В древните индийски книги е описано, нарича се "големият пожар" - вселената се самоунищожава. После настъпва Нирвана. Нека да ни е лошо, а?  ^-^

Как ще се изпепели като няма въздух за горене?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #37 -: Dec 11, 2012, 09:55 »
Трудна работа ще е това (гръмването с патрони за глиган). С 12-ти калибър сигурно можеш да си откъснеш крак, но да се гръмнеш не знам как може да стане, без някой да ти помогне.

Ами гръмни се в крака и чакай да ти изтече кръвта. След 2 часа си мъртъв, гаранция Франция.  >:D

Как ще се изпепели като няма въздух за горене?

Прочети въпросните книги и ще разбереш. ;)
« Последна редакция: Dec 11, 2012, 09:57 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
« Отговор #38 -: Dec 11, 2012, 10:10 »
Цитат
Малко по малко вселената се запълва от черни дупки, които неизбежно в един момент почват да се поглъщат една друга. „Трябва да остане само един“ — Маклауд.

Малко ще се отклоня от темата. Това няма да стане. По същата причина, поради която звездите не се привличат, и черните дупки не се привличат (или поне е доста слабо). Не знам защо много хора остават с впечатлението, че една дупка има сравнително голямо гравитационно привличане. Това не е вярно - има даже по-малко  от на звездата която я е създала. Т.е. тъй като в момента наблюдаваме раздалечаване на космическите обекти, може спокойно да предположим че това ще продължи.

Някой могат да си кажат: Ок, все някога в безкрайността пустите дупки ще се срещнат и ще се "погълнат". Това също не е вярно. Такива събития могат да се наблюдават само в центровете на галактиките, където има много "матрял" и съответно много дупки. Самите дупки също си имат живот - излъчват радиация, т.е. изпаряват се и след милиарди годинки спират да бъдат "дупки".  http://en.wikipedia.org/wiki/Hawking_radiation

Има обаче една врътка - черната дупка приема повече космическа радиация от колкото оделя. Какво ще стане обаче, ако всички обекти са толкова далеч, че няма никаква космическа радиация?

Ето и черешката на тортата:

Цитат
But for a black hole of 10^11 kg, the evaporation time is 2.667 billion years. This is why some astronomers are searching for signs of exploding primordial black holes.

3 милиарда години са твърде малко астрономически време. Т.е. черните дупки може да са се позизпарили в голяма степен доста преди да е умряла последната звезда.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3180
    • Профил
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #40 -: Dec 11, 2012, 10:21 »
 ;D Харесва ми на къде отива тая дискусия  ;D  [_]3

Я да ви подхвърля още една идея докато не съм я забравил:
Според мен сегашната вселената е макро модел на атомната структура.
Черните дупки са връзките с другите вселени (a.k.a другите атоми).
За по невежите - представете си, че вселената ни е като част от матрьошка :)

Идеята ми харесва не само заради това, че има повтаряемост и обяснява доста от нещата, но и защото ако е вярна - това означава, че има и други вселени и може да се пътува през черните дупки (dream  :P). Другите вселени са примерно други измерения или нещо подобно.

Но все пак, стига толкова, че ще ви дойде много моето развинтено въображение :D  [_]3
« Последна редакция: Dec 11, 2012, 10:39 от !ntel »
Активен

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #41 -: Dec 11, 2012, 10:25 »
Наистина стана интересна тема.. Като си говорим за матрьошки и вселени - http://htwins.net/scale2/
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #42 -: Dec 11, 2012, 10:31 »
Това последното е много готино :)
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
« Отговор #43 -: Dec 11, 2012, 10:39 »
Совите не са това което са. Краят на света отдавна е минал, а вие живеете в измислена реалност и само си мислите, че чатите в Линукс.бг
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #44 -: Dec 11, 2012, 10:50 »
Аз пък даже и не мисля  ;D :D
Активен