Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

• Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 32650 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Сега че това е редовния номер на Тикв...господин Премиера, това е неоспорим факт. Обаче какво да се прави като номера минава. Аз иначе почвам сериозно да се чудя дали не плащат на разни платени тролове да раздухват сеира, примерно такъв тип "войнстващ непушач", какъвто мярнах в новинарския сайт, никога не съм виждал досега. Ако това е така, искам веднага контакт с ПП ГЕРБ. Защо да тролствам за без пари след като може да ми плащат за това....при това с парите на данъкоплатците :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил

От гледна точка разбирателството, старото положение за пушачи и непушачи е най-справедливо и за двете страни, а сега ще се делим и бойкотираме едни други, защото няма и по-важни проблеми от това!

Именно, това е и целта на занятието :)
Видяха, че това стана най-големия проблем, и го използват, за да замажат магариите си... както винаги са правели.
Докато мрънкат дали да се или да не се пуши - орязаха майчинствата, пенсиите, повишиха камара такси, споменаха по между другото, че парното няма да поевтинее... и си раздадоха 10-тина милиона бонуси. На това никой не обърна внимание :) Но... на тютюна - той е най-големият ни проблем.
Как ли се забавлява боко, като чете писанията из нета... все пак, постига целите си. Скаран народ не може да се обедини срещу простотията. Разделяй и владей....

Ееее, ами Митак, ние пушачите от самото начало пеем за справедливост! Имаше ли такава съпротива у нас когато тръгнаха да разделят заведенията!? Никой не възропта, освен кръчмарите, че трябвало много пари да влагат, но сега всички тръгнахте с голия тумбак да се правите на европейци, щото няма по-важни проблеми! И сега какво? Еби мааму на забраната, дайте да мислим за другите работи! Не Пич! За нас пушачите това е по-голям проблем от майчинските, пенсиите и другите работи! Хайде да се обединим за справедливото положение и да така обединени да им поискаме сметка за другите неща!
Активен

Mitaka

• Гост
Ами че те си бяха признали преди време, че техни активисти имали задача, как беше... да "поддържат темата" по форумите. И да "пропагандират идеите на ГЕЙБ"... сега не ми се търси къде точно беше статията по въпроса, ама сам боко си беше признал, че това били "млади гейбери, активисти".
Активен

Mitaka

• Гост

От гледна точка разбирателството, старото положение за пушачи и непушачи е най-справедливо и за двете страни, а сега ще се делим и бойкотираме едни други, защото няма и по-важни проблеми от това!

Именно, това е и целта на занятието :)
Видяха, че това стана най-големия проблем, и го използват, за да замажат магариите си... както винаги са правели.
Докато мрънкат дали да се или да не се пуши - орязаха майчинствата, пенсиите, повишиха камара такси, споменаха по между другото, че парното няма да поевтинее... и си раздадоха 10-тина милиона бонуси. На това никой не обърна внимание :) Но... на тютюна - той е най-големият ни проблем.
Как ли се забавлява боко, като чете писанията из нета... все пак, постига целите си. Скаран народ не може да се обедини срещу простотията. Разделяй и владей....

Ееее, ами Митак, ние пушачите от самото начало пеем за справедливост! Имаше ли такава съпротива у нас когато тръгнаха да разделят заведенията!? Никой не възропта, освен кръчмарите, че трябвало много пари да влагат, но сега всички тръгнахте с голия тумбак да се правите на европейци, щото няма по-важни проблеми! И сега какво? Еби мааму на забраната, дайте да мислим за другите работи! Не Пич! За нас пушачите това е по-голям проблем от майчинските, пенсиите и другите работи! Хайде да се обединим за справедливото положение и да така обединени да им поискаме сметка за другите неща!

Ето, за пореден път доказваш, че са успели :)
Сега не ти пука за пенсиите, ама образно казано - утре ще ти запука!
Ама тогава на следващия няма да му пука, и така...
Постигат си целите некои вождове.... та така. И контрабандата им върви... и по-важните проблеми на заден план...

Ето един пример:
Въведоха данък върху лихвите от спестяванията, ако случайно имаш някой лев в банка.
И точно когато започна да се вдига шум по въпроса, и хоп!!! Ревнаха ресторантьорите. И вече никой не говори за данъка върху лихвите. Основният проблем на обществото стана - дали да се пуши, или да не се пуши.
Честно казано ми е през к__а. До сега са пушили около мен, не съм пуканл още от пушека, щях да пукна от съвсем друго :)
Но отвличат вниманието, определено.

Утре ще въведат данък върху данъка на данъка.... и пак ще измислят нещо друго, за да отвлекат вниманието.

Винаги, когато се вдигне шум около нещо - тия измислят нещо друго, което отвлича вниманието, и замазват положението.
Не си спомням какво беше станало точно след случая с боко и мишо бирата... ама тъкмо стана нещо като скандал, и пак успяха да замажат нещата.
После му получиха инфаркт, и пак... се замазаха нещата. След това и жена му получи инфаркт, и пак... абе, много инфаркти получават тия хора :)

И последното, изобщо не ми се вярва /а и не ми се иска да е така/, но се съмнявам:
Критичен доклад от Брюксел, в който се казва как има корупция, и т.н. и хоп! Атентата в Бургас.

Не ми се вярва да стигнат чак до тук... но са способни.
Те американците си опукаха няколко хиляди души на 9.11.2001, с цел да заграбят мака и петрола... ама там все пак има много пари, докато при нашите...
« Последна редакция: Dec 16, 2012, 00:43 от Mitaka »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
За нас пушачите това е по-голям проблем от майчинските, пенсиите и другите работи! Хайде да се обединим за справедливото положение и да така обединени да им поискаме сметка за другите неща!

За мен обаче като пушач - не.

Не е толкова отвратително, като цяло е много шум за нищо. Щом в Турция е минало успешно, значи няма причина и тук да не стане. Аз също така знам от личен опит какво е да излизаш навън при минусови температури, за да пушиш. Като цяло е ОК - понеже така се пуши по-малко най-малкото. Това като седнеш на маса с пиене и фасове, като цяло е доста загубеняшка история - на другия ден сутринта си чувстваш дроба изкъртен, дрехите метнати някъде, осмърдяли цялата стая на пепелник, в комбинация с махмурлука, но най-бруталното миризмата на пот съчетана с тази на фасове, която се е пропила в теб през това време. Не знам за тебе, но аз в такива моменти се чувствам като торба с лайна. Трябва да признаеш че тази самосъжалителна картинка вече няма да е толкова зловеща. В крайна сметка това е хубаво.
Активен

Mitaka

• Гост
У нас нищо такова не може да мине.
Защо ли? Манталитет.
Връщам се на бабата, която сама беше наложила забрана.
После като забраната стана официална, със закон - как така някой щял да и забранява кво да прави "у нас си". Е тва е манталитет.
И тя не си е у тях, въпреки, че заведението е нейно. Тя е на обществно място. Ама пак, манталитет.
Бай Ганьо.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ще мине. Знаеш ли защо - защото първото което ще стане е че заведенията ще почнат взаимно да се топят за нарушения. Това е горе-долу същото като с пиратския софтуер. Едно време беше много модерно да ти пратят проверка. Може и да няма нелицензиран софтуер, ама като нахълтат терминаторите, изгонят служителите навън, претарашат ти офиса и ти спрат бизнеса поне за 1-2 дни, ходи се оправяй. Да не говорим какво става ако точно тогава има клиенти на посещение в офиса.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Абе, чакайте малко бре! Значи, за вас е много важно това, че трябва да сложите чатал на пушачите и не ебавате свободния избор всеки да избира къде да седне както беше преди, а мен трябва да ме ебе това за майчинските, дето нямам малки деца, за пенсията дето осигуровки не внасям, за лихвите дето в банка пари не държа!? Ами спасявайте се бре! Щом така искате така ще бъде :D .
След като не можем да бъдем единни в компромисните решения, всеки ще си дерзае по неговите приоритети :D
Активен

Mitaka

• Гост
Ще мине. Знаеш ли защо - защото първото което ще стане е че заведенията ще почнат взаимно да се топят за нарушения. Това е горе-долу същото като с пиратския софтуер. Едно време беше много модерно да ти пратят проверка. Може и да няма нелицензиран софтуер, ама като нахълтат терминаторите, изгонят служителите навън, претарашат ти офиса и ти спрат бизнеса поне за 1-2 дни, ходи се оправяй. Да не говорим какво става ако точно тогава има клиенти на посещение в офиса.

А че ще се тропат - ще се тропат... сега им е модата да си слагат бомби (МОЛ-овете в София)... предколедно - МОЛ Х не работи, ама видите ли, очакваме ви в МОЛ У :)
Та така ще стане и със заведенията сигурно.... но по-бавно. Защото в момента навсякъде се пуши. И като се обадиш да подадеш сигнал - се включва гласова поща, и най-учтиво ти казват, че те работели до 17:00, ама ти ако искаш остави сигнал, пък ние като му дойде времето - ще го проверим....

За проверките на софтуера ми е казвал човек, който ги прави:
Винаги могат да се заядат.... идеята е, че може да си на 1000% изряден, но ти намират един единствен софтуер, за който нямаш лиценз. Имат право да ти изземат ВСИЧКИ компютри за експертиза. А срока за експертизата беше някакъв убийствено дълъг. Същото ставало и ако ти намерят някаква МП3-ка, и решат да се заядат....
И да, 100% от проверките, дори в момента, са по сигнал.
Активен

Mitaka

• Гост
Абе, чакайте малко бре! Значи, за вас е много важно това, че трябва да сложите чатал на пушачите и не ебавате свободния избор всеки да избира къде да седне както беше преди, а мен трябва да ме ебе това за майчинските, дето нямам малки деца, за пенсията дето осигуровки не внасям, за лихвите дето в банка пари не държа!? Ами спасявайте се бре! Щом така искате така ще бъде :D .
След като не можем да бъдем единни в компромисните решения, всеки ще си дерзае по неговите приоритети :D

Никой на никого не слага чатал за нищо :)
Просто това е закон...
То аз например исам да стрелям по цигани, ама ги водят хора, и е забранено. Не ми харесва, ама се съобразявам.

А преди как беше? Маси за пушачи и непушачи, уж с вентилация... която не работи, щото горяла ток :Д
Масово беше така...
Сядаме на маса за непушачи, идва сервитьор, маха табелката "зона за непушачи" и сервира пепелник, а табелката заминава на съседната празна маса.... това ако не беше анархия, не знам...

И докато българина гледа само "АЗ", ще сме на това дередже.
Щото ти не плащаш нищо, ОК, и няма да вземеш пенсия и т.н, ама баба ми например е бачкала 40 и кусур години, и пенсията и е.... 160 лева.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
След като не можем да бъдем единни в компромисните решения, всеки ще си дерзае по неговите приоритети 
...
а мен трябва да ме ебе това за майчинските, дето нямам малки деца

Добре де, мисля че сам си отговаряш на въпроса.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
защото първото което ще стане е че заведенията ще почнат взаимно да се топят за нарушения.

http://planeta.bg/2012/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5/

http://www.focus-news.net/?id=n1728727

Малко ме съмнява да продължат да се тОпят кръчмарите. В момента са главните подбудители ми се струва.
Активен

Mitaka

• Гост
Обаче, едно не може да се отрече на ПР-ите на боко:

Много умело отвличат вниманието от сериозните въпроси :0)
Особено боко като си промени мнението 10 пъти за 1 ден.... голямо шоу е.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
След като не можем да бъдем единни в компромисните решения, всеки ще си дерзае по неговите приоритети 
...
а мен трябва да ме ебе това за майчинските, дето нямам малки деца

Добре де, мисля че сам си отговаряш на въпроса.

Не, не си отговарям на въпроса, а вие го слагате на такава основа!
Активен

Mitaka

• Гост
Абе, много реват бе... как им паднали оборотите.
Ама аз вече си казах мнението - защо на някои им паднаха оборотите :)
Хигиена, обслужване, малки порции, лъжи с грамажите.

И пак ще кажа - добрите заведение си имат клиенти. Въпреки, че не се пуши вътре.
Аз пък съм забелязал, че пушачите са "бавни" клиенти - може да седи 2 часа на 1 ракия със салата, и да опука 20 цигари... сега поне такива няма :)

Мишките си остават мишки.
Ако ще да им разрешат сами да си правят цигарите - пак ще фалират.
Защото сами си го причиняват, никой не им е виновен.

В Англия например изкуствено държат много високи цени на алкохола по заведенията.
Англичаните се напукват вкъщи, щото цените в магазина са народни (добро уиски се намира за 50-тина паунда бутилката), и отиват на бар, където изкарват цяла нощ на 1 бира, или 1 уиски (25мл.).

Някой там да е фалирал? И да са ревали как държавата им съсипва бизнеса?
Активен