От гледна точка разбирателството, старото положение за пушачи и непушачи е най-справедливо и за двете страни, а сега ще се делим и бойкотираме едни други, защото няма и по-важни проблеми от това!
Именно, това е и целта на занятието 
Видяха, че това стана най-големия проблем, и го използват, за да замажат магариите си... както винаги са правели.
Докато мрънкат дали да се или да не се пуши - орязаха майчинствата, пенсиите, повишиха камара такси, споменаха по между другото, че парното няма да поевтинее... и си раздадоха 10-тина милиона бонуси. На това никой не обърна внимание
Но... на тютюна - той е най-големият ни проблем.
Как ли се забавлява боко, като чете писанията из нета... все пак, постига целите си. Скаран народ не може да се обедини срещу простотията. Разделяй и владей....
Ееее, ами Митак, ние пушачите от самото начало пеем за справедливост! Имаше ли такава съпротива у нас когато тръгнаха да разделят заведенията!? Никой не възропта, освен кръчмарите, че трябвало много пари да влагат, но сега всички тръгнахте с голия тумбак да се правите на европейци, щото няма по-важни проблеми! И сега какво? Еби мааму на забраната, дайте да мислим за другите работи! Не Пич! За нас пушачите това е по-голям проблем от майчинските, пенсиите и другите работи! Хайде да се обединим за справедливото положение и да така обединени да им поискаме сметка за другите неща!
Ето, за пореден път доказваш, че са успели

Сега не ти пука за пенсиите, ама образно казано - утре ще ти запука!
Ама тогава на следващия няма да му пука, и така...
Постигат си целите некои вождове.... та така. И контрабандата им върви... и по-важните проблеми на заден план...
Ето един пример:
Въведоха данък върху лихвите от спестяванията, ако случайно имаш някой лев в банка.
И точно когато започна да се вдига шум по въпроса, и хоп!!! Ревнаха ресторантьорите. И вече никой не говори за данъка върху лихвите. Основният проблем на обществото стана - дали да се пуши, или да не се пуши.
Честно казано ми е през к__а. До сега са пушили около мен, не съм пуканл още от пушека, щях да пукна от съвсем друго

Но отвличат вниманието, определено.
Утре ще въведат данък върху данъка на данъка.... и пак ще измислят нещо друго, за да отвлекат вниманието.
Винаги, когато се вдигне шум около нещо - тия измислят нещо друго, което отвлича вниманието, и замазват положението.
Не си спомням какво беше станало точно след случая с боко и мишо бирата... ама тъкмо стана нещо като скандал, и пак успяха да замажат нещата.
После му получиха инфаркт, и пак... се замазаха нещата. След това и жена му получи инфаркт, и пак... абе, много инфаркти получават тия хора

И последното, изобщо не ми се вярва /а и не ми се иска да е така/, но се съмнявам:
Критичен доклад от Брюксел, в който се казва как има корупция, и т.н. и хоп! Атентата в Бургас.
Не ми се вярва да стигнат чак до тук... но са способни.
Те американците си опукаха няколко хиляди души на 9.11.2001, с цел да заграбят мака и петрола... ама там все пак има много пари, докато при нашите...