Автор Тема: Вие можете ли това?  (Прочетена 8158 пъти)

vixon

• Напреднали
  • Публикации: 170
    • Профил
Вие можете ли това?
« -: Dec 20, 2012, 18:06 »
Здравейте,
Както знаете, ние от Microinvest сериозно разработваме Linux версията на Microinvest Warehouse Open. В момента има много интересно явление - оказва се, че няма хора, които могат да правят и настройват тези системи. Има клиенти, има продукт, няма междинното звено от специалисти.

Затова моят въпрос е: Вие можете ли това?

Нека да не е изглежда като реклама, но на http://www.warehouseopen.org и на http://www.microinvest.net има всичко, което трябва за инсталация. Ако нещо не е ясно - напишете ни за да го направим.

PS: Днес се обади клиент от Студентски град, няма кой да му настрои системата. Жалко...
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6933
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Вие можете ли това?
« Отговор #1 -: Dec 20, 2012, 18:16 »
Викторе, а дали клиентите го искат тоя вашия FREE продукт ?

Не е нужно всяка тема на Микроинвест да се превръща в спор на кого му харесвала програмата и на кого - не. Доколкото имам наблюдения, Виктор и Иво са емоционални хора и приемат такива реплики лично, съответно, съвсем нормално, се опитват и да защитават позициите си, на което обикновено се отвръща с още повече заяждания и накрая имаме 4-5 безсмислени страници, забравили сме каква всъщност е темата и на практика никой не е успял да промени мисленето на другия.

Така че, моля ви, ако искате да кажете нещо лично на Микроинвест, направете го не с постове, нарушаващи Правилата, а по съответните начини, които предоставя форума.

bop_bop_mara
« Последна редакция: Dec 20, 2012, 18:35 от bop_bop_mara »
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 20, 2012, 18:18 »
Викторе, а дали клиентите го искат тоя вашия FREE продукт ?

Е написал го е:

Има клиенти, има продукт, няма междинното звено от специалисти.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6933
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #3 -: Dec 20, 2012, 18:34 »
Аз досега колкото съм питал, никой не е проявил интерес. Все на Windows-кото се хвърлят. Дето е платено, или е някаква си орязана free версия.

Моля след написаното в предния ти пост това да е последният подобен коментар в тази тема. Ако искаш публично обсъждане, пусни нова тема по въпросът, който те интересува. Ако търсиш контакт лично с vixon, знаеш какви са начините.
« Последна редакция: Dec 20, 2012, 18:38 от Acho »
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #4 -: Dec 20, 2012, 18:56 »

Video tutorial: coming soon.

Цитат
16. След инсталацията получавате следното съобщение:

Missing libraries:

--------------------

libgailutil.so.17

--------------------

Ами ако не получим? Може би проблема, че няма специалисти е точно в този урок за инсталиране.

Цитат
2. Свалете снимка на инсталационния диск на Microinvest Warehouse Open от тук.

Снимката?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

vixon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Dec 20, 2012, 21:14 »
Днес се обади пореден клиент с интерес за Linux версията. При него запитването беше кой може да му направи цялата система, особеното му е това, че има USB тъч скрийн, има стар матричен принтер и иска с пускането на компютъра да се стартира директно програмата, когато се излезе от програмата да му се изключва компютъра.

Това е, заведението е в студентски град, досега са работили близо 12 години с Microinvest Коктейл, искат под Linux, имам бегла представа защо. Човекът каза, че не може да намери кой да му направи всичко това.
Активен

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
« Отговор #6 -: Dec 20, 2012, 21:17 »
Защо не пусне (или пък ти) една тема тук в "Трудова борса/Търсене". Мисля, че ще има по-добър ефект от тази тема.
Иначе наистина ми се струва интересна ниша за специалисти/клиенти, жалко че нямам време за нещо подобно.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #7 -: Dec 20, 2012, 21:45 »
Както знаете, ние от Microinvest сериозно разработваме Linux версията на Microinvest Warehouse Open...
За което ви свалям шапка! Наистина!
Цитат
Има клиенти, има продукт, няма междинното звено от специалисти.
Това е общ проблем в България и не е само за вашия продукт. Освен че ни липсват специалисти, липсват и мениджъри и съдии и прокурори... Според мен, най-важна и най-спъваща всичко е липсата на качествени ръководни кадри на средно ниво.
Цитат
....
И аз съм се питал. Мисля, че го можем, но не ни достига смелост. А на тези, които го искат, не им достига смелост да кажат "Искам да ми направите това. Наясно съм, че се плаща. Колко ще ми струва?" И тук идва нашата смелост да кажем "Толкова" и да поемем отговорност за изпълнението.
А между другото, вие нямате ли представител в района на студентски град? Като гледам страницата Ви "Контакти", а и като казвате, че клиентът Ви е ползвал Ваш продукт, значи е работил с някого до сега. Е, защо Вашите партньори не предлагат тази поддръжка?
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

vixon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #8 -: Dec 21, 2012, 14:57 »
Програмата досега е била под Windows, инсталирана е в далечното минало, има вероятност дори аз да съм я настройвал, но съм забравил. Сега нямаме ресурс да отделим това време, а и все пак искаме да стимулираме Linux разбиращите хора. Все пак основния въпрос остава нерешен, затова сигурно или ние ще я направим когато остане някакво време или клиента ще остане под Windows както досега.

За съжаление това с кадрите е така.
Активен

spec1

• Напреднали
  • Публикации: 230
    • Профил
« Отговор #9 -: Dec 24, 2012, 10:07 »
Я да не се обиждаме на пенсионери, за да няма бой,сеХ и сръбска
 музика  ;D
   А сега сериозно, едва ли ще е проблем за съфорумците,живеещи
в София ,да посетят студентски град (май там беше) и да отделят
половин час за инсталация и конфигуриране. Предполага се, че
разбираме достатъчно от Линукс ...
Активен

vixon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Dec 24, 2012, 11:30 »
Най-вероятно не е проблем, но досега никой не каза "Аз ще го направя" за да разменим телефоните с клиента. И тъй като минаха няколко дни, аз вече не зная доколко клиентите имат търпение да чакат...
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #11 -: Dec 24, 2012, 12:16 »
половин час за инсталация и конфигуриране.

Най-вероятно не е проблем, но досега никой не каза "Аз ще го направя" за да разменим телефоните с клиента.

Ама разбира се - всички бихме се навили за една хубава усмивка и за чаша кафе, да настроим една система да работи. В този форум 80% бъркат безплатния/свободен софтуер с работа без пари.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Mitaka

• Гост
« Отговор #12 -: Dec 24, 2012, 12:29 »

Най-вероятно не е проблем, но досега никой не каза "Аз ще го направя" за да разменим телефоните с клиента.

Ама разбира се - всички бихме се навили за една хубава усмивка и за чаша кафе, да настроим една система да работи. В този форум 80% бъркат безплатния/свободен софтуер с работа без пари.

Доколкото разжирам, никой не е казал, че няма да бъде заплатено за услугата...
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Dec 24, 2012, 12:34 »

Доколкото разжирам, никой не е казал, че няма да бъде заплатено за услугата...

А аз до колкото разЖирам, никой не е казал, че ще му бъде заплатено за услугата...
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #14 -: Dec 24, 2012, 14:58 »
Цитат
.......Все пак основния въпрос остава нерешен, затова сигурно или ние ще я направим когато остане някакво време или клиента ще остане под Windows както досега......

Демек, ако ще се плаща нещо, ще си ползва Уиндоус :D .
Ами аз като взема комисион от цената на Уиндоуса от предствителя на МС ще му го инсталирам и настроя безплатно :D .
Активен