Автор Тема: Ubuntu Phone  (Прочетена 13936 пъти)

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Ubuntu Phone
« -: Jan 02, 2013, 20:29 »
http://www.omgubuntu.co.uk/2013/01/ubuntu-phone-os-unveiled-by-canonical

[_]3 [_]3 [_]3 [_]3

С удоволствие ще го изкоментирам... лично аз нямам търпение да излезне. До колкото разбрах, това щяло да се случи или към края на годината или началото на следващата.

http://www.youtube.com/watch?v=cpWHJDLsqTU

Видео, което обяснява малко по-подробно за целта на Canonical...

П.П.: Ще помоля, хардкор линкусджиите да не се бъзикат с изцепки от рода - Убунту е за деца, жени, стари хора... и такива подобни.
« Последна редакция: Jan 02, 2013, 20:37 от gangov »
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

nikito_blend

• Гост
Re: Ubuntu Phone
« Отговор #1 -: Jan 02, 2013, 21:34 »
Android владее пазара. Maemo продължава да се разработва. Firefox OS се очаква. Сега и Canonical пускат мобилна ос. Бъдещето изглежда светло.  [_]3
Активен

stealth01

• Гост
« Отговор #2 -: Jan 02, 2013, 21:37 »
изглежда добре като идея, да видим как ще се държи в действителност :)
Активен

lomion

• Напреднали
  • Публикации: 76
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 02, 2013, 21:40 »
Канониците май най ги бива да се "надигат", още чакам да видя Ubuntu TV ... а сега и това, "имаме OS, но
нямаме заинтересуван производител... ;D
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 02, 2013, 21:53 »
Мда... Беше време, когато бях избрал Tizen за следващата си мобилна система, и беше лесно. След това на хоризонта се показа Sailfish и изгубих онази си сигурност в решението, но си мислех, че в онзи бъдещ момент, когато стигна до тях, едно вътрешно чувство, с което обикновено лесно избирам едно от две, ще ме упъти. Но ето, че сега изниква Ubuntu Phone и изборът от три ще ме хвърли в много дълбоки размисли. Но от това, което виждам като идея, няма как Ubuntu Phone да не се присъедини с летящ старт към списъка с потенциални системи. Настават много динамични времена по темата, и въпреки че губя увереността си в крайното решение, добивам увереност, че ще е много интересно. Благодаря, че сподели! [_]3
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7806
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 02, 2013, 22:22 »
Аз съм любопитен, дали ще можем да използваме ресурсите на телефона, дори на ниско ниво така, както можем да правим с комповете.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #6 -: Jan 02, 2013, 22:31 »
Интересно ми стана от видеото в Убунту.цом, че Landscape ще може да управлява и телефоните ... бели дни за администратора  ;D няколкостотин работни станции, сървърите също и телефоните ще могат да се администрират от един интерфейс  [_]3
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #7 -: Jan 02, 2013, 22:32 »
Аз съм любопитен, дали ще можем да използваме ресурсите на телефона, дори на ниско ниво така, както можем да правим с комповете.
Един от основните признаци, по които започвам процедура по вкарване на някоя система в споменатия ми списък, е индикация за точно такава възможност. Индикацията я има и тук :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

sisosiso

• Напреднали
  • Публикации: 91
    • Профил
« Отговор #8 -: Jan 02, 2013, 23:20 »
Заинтересования производител на хардуер който ще ползва  Ubuntu Phone се казва Amazon , не случайно се сближават напоследък .
Активен

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Jan 03, 2013, 00:07 »
Чакам с нетърпение CES - говори се, че там на 8-ми Януари ще може да се пробва телефона на живо. Така, че началото на следващата седмица ще се гледат нови клипове...
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #10 -: Jan 03, 2013, 04:07 »
Убунту форевер! Май трябва да започвам да свиквам с тъпото Унити, но мамицата му, налага ми се да ползвам и Уиндоус и ми е голям проблем с тези леви и десни бутони!
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #11 -: Jan 03, 2013, 09:58 »
Сега, понеже имам някакъв досег с *бунту на мобилни у-ва...
Предполагам, че ще е тромаво като Андроида, та ако не и по-зле... Което го прави практически унизително за всеки, който си обича парите, да ги даде...

Второ е липса на софтуер, ама какъвто и да е софтуер... Това, дали може да подкара десктоп вариантът на Скайп, ми е през оная работа, просто защото той е непотребен на малък тъч...

Web-app -овете, също не ме интересуват, защото както каза дори Шътъуърт - те са тромави и не особено, полезни...

И какво ми остана - Един красив лок-скрийн, който не бил баш лок, та да му мисля докато ми виси в джоба...

swipe-left, swipe-right... Аз да не хвърлям боб, че да знам кое-какво прави... Ако за употребата на един телефон ти трябва инструкция - метни го в коша...

Ай сиктир на недоносчетата...!

Това е като да ти се роди умствен инвалид и цял живот, зорлем да го поддържаш на системи - трябва, да си голям мазохист!  ::)
Активен

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: Jan 03, 2013, 10:23 »
Сега, понеже имам някакъв досег с *бунту на мобилни у-ва...
Предполагам, че ще е тромаво като Андроида, та ако не и по-зле... Което го прави практически унизително за всеки, който си обича парите, да ги даде...

Второ е липса на софтуер, ама какъвто и да е софтуер... Това, дали може да подкара десктоп вариантът на Скайп, ми е през оная работа, просто защото той е непотребен на малък тъч...

Web-app -овете, също не ме интересуват, защото както каза дори Шътъуърт - те са тромави и не особено, полезни...

И какво ми остана - Един красив лок-скрийн, който не бил баш лок, та да му мисля докато ми виси в джоба...

swipe-left, swipe-right... Аз да не хвърлям боб, че да знам кое-какво прави... Ако за употребата на един телефон ти трябва инструкция - метни го в коша...

Ай сиктир на недоносчетата...!

Това е като да ти се роди умствен инвалид и цял живот, зорлем да го поддържаш на системи - трябва, да си голям мазохист!  ::)

NOKIA 1110 за тебе !!!  ;D ;D [_]3
Активен

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #13 -: Jan 03, 2013, 11:12 »
Ай дано като не се купят да изпратят китайци да ги раздават безплатно както стана с дисковете  :D.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #14 -: Jan 03, 2013, 12:33 »
Убунту форевер! Май трябва да започвам да свиквам с тъпото Унити, но мамицата му, налага ми се да ползвам и Уиндоус и ми е голям проблем с тези леви и десни бутони!

Нямаш ли инсталиран gconf-editor за да преместиш бутоните ?
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Ubuntu
Настройка на програми
nikolin 2 7242 Последна публикация Mar 28, 2005, 19:50
от nikolin
Ubuntu live to ubuntu alternate?
Настройка на програми
Whisper 3 14099 Последна публикация Aug 30, 2007, 12:56
от bnight
Продавам Ubuntu Desktop 9.04:Kubuntu Desktop 9.04:Ubuntu Server 9.04 x64