След като си тръгна ми направиха забележка. Човекът бил университетски преподавател от голям ВУЗ.
Е, добре е да сме учтиви с хората, но това е независимо от ранга, квалификацията или самочувстивто им...
Понеже сме в кошчето, ще си позволя да се отклоня. Аз много се дразня на мухите в магазините за техника, които още от входа ти се лепват да ти предлагат кредити. Та по едно време им отговарях доста троснато, че чак приятелят ми ми направи забележка. Оттогава се старая да мисля, преди да говоря, и само да се усмихвам и да отклонявам предложението.
Ама пък много мразя онези дългокраки каки, които рекламират някаква шарена марка цигари по големите вериги магазини. Влизаш си, устремяваш се към кошниците и те захождат с „Добър ден, пушите ли?“. За тия специално съм твърдо решена да нямам милост.

Вече минах през бурното и отвратено „Неее!“, през заядливото „не, трябва ли?“ и подобни неща. Следващият път смятам да мина на по-забавните „Да, ама само трева“, „Не, ама пия като смок“ и „Само след секс“. От чисто любопитство може някой път да ги контрирам с „А вие?“.
Такива ми ти работи за учтивостта и уважението...