Да не искаш да кажеш, че си го баннала и той после си е изтрил профила!!!?
Мисля, че стана ясно, че не е такъв случаят. Както казах, преди да получи наказание, той сам напусна.
Ако е така, отново ще те обвиня в........ неадекватно модериране!
Има три отделни неща, които могат да бъдат забранени - публикуването, влизането и регистрацията. Ако например на човек му бъде наложен бан само за публикуване, спокойно може да влезе и да си изтрие профила. Изтриването на профила е отговорност на самия потребител и аз поне не виждам логика да е признак за адекватността на модераторите, администраторите или обикновените посетители. И, както казах, конкретно на Mitaka му се случва поне за втори път.
Върго е много по-краен от Митака по тези въпроси и да сега трябваше да е изгонен дори!
Не знам за кой път трябва да го кажа - когато смятате, че някой потребител е нарушил правилата, цъкате на бутончето „Информирай модератор“, аргументирате се, дори можете да предлагате наказание. И не пускате постове с лични нападки, те също са против правилата и подлежат на модераторски мерки!
Не се притеснявай за Цецо, както казах, с малко закъснение довършвам каквото смятах да направя. И пак явно трябва да задам въпроса - искате ли модераторските наказания да бъдат обявявани публично? Понеже уж се разбрахме, че не искате, но пък продължават въпросите дали и на кого какво е наложено.
Друг е въпроса, че трябва да има повече модератори
Желаещи за модератори се приемат постоянно, и друг път сме говорили. Не важат неща като брой публикации, ниво на познанията, дипломи и сертификати, а просто се искат хора, показали здрав разум.
а и да трият такива крайни изказвания заедно с предупреждение за бан.
Към постове/теми, противоречащи на Правилата има няколко подхода:
* редактиране - премахване на „лошите“ части, оставяне на смислените
* изтриване
* местене в Кошчето
За момента няма строги дефиниции кога кое да се прилага, т.е. това е оставено на преценката на модераторите. Всяка от тях си има предимства и недостатъци:
* При редкатиране могат да останат полезните части от постовете, но за премахнатото никъде не остава следа, т.е. никой не може да докаже какво и защо е било премахнато. Отделно това е доста трудоемко.
* При изтриването нещата остават временно в секция, видима за модераторите. Това е най-бързото, но често хора се оплакват как покрай нередовното съдържание е заминало и редовното.
* При местенето всичко си остава публично в архива (Кошчето рядко го разчистват от стари теми). Това е и за добро (всеки може да види кой какво е казал и защо е бил наказан), и за зло (нелицеприятните постове си остават на показ).
Няма проблем общността да направим една дискусия и да определим по-конкретни мерки в дадени ситуации.
Иначе това новото дето взе да се налага, като тръгне темата в друга посока да се отдели в нова ми харесва.
Това не ви дава повод да прекалявате с офтопиците.

По принцип, необявен офтопик във всичко, различно от раздел „Хумор“ трябва да си заминава. Обявен офтопик, продължил по-дълго време, и еднопосочен офтопик от „Хумор“ са общо взето случаите, в които е редно да не се изтриват, а да се отделят в нови теми.