Здравейте приятели.Имам следният проблем.
Закупих си сървър, но трябваше да се преинсталира..Качих на DVD диск , Linux Cent OS 6.4.До тук добре оправих да зарежда от дискът , започна инсталацията след като натиснах от опцията инсталиране ми се появи тази грешка:
Unable to boot : please use a kernel appropriate for your cpu
И до тук бях с инсталацията.Помислих че нещо не съм качил както трябва, свалих Linux Slackware , стигнах отново до грешката?Ето и малко информация:
x2 Intel Xeon 2.00 Ghz
2 GB RAM
Един приятел ме посъветва да намеря този линукс:
CentOS 6.3 i686 64bit
Вие какво мислите.Моля който е запознат да даде линк за правилният линукс.Сигурно съм унищожил над 5 диска.
ок, като гледам какво сте си писали със Cybercop, дай точна информация за следното:
1) точен модел на машината ти -- Poweredge, Optiplex, Precission etc;
2) какви точно версии на Centos си пробвал досега --32 битова, 64 битова etc.;
Тази грешка съм я получавал, когато съм се опитвал да инсталирам 64 битова версия на Centos върху 32 битова архитектура. Затова и питам за модела на машината ти -- да може да се ориентираме какви са точно процесорите на нея.
PS. Ето връзка, откъдето може да изтеглиш последните версии на Centos и за двете архитектури:
ftp://centos.arcticnetwork.ca/pub/centos/6.4/isos/Има и други огледала, но предполагам, че връзката ти към Internet не е от най-бавните. Ако имаш въпроси какво точно да изтеглиш -- питай.