Подсладители Гога, подсладители (това е ключовата дума тук). Не се подвеждай по надписа - High fructose corn syrup (HFCS)
глей к'во става с мишките (и хората) тук
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3044477/по-опасното при тях е начина на обработка какво привнася - може да хвърлиш едно око на уикипедията по въпроса
ама изглежда малко платена статията там та винаги остават открити няколко въпроса
- може да е от царевица може и да не е, но дори и да е - дали не е генно модифицирана
...Из европа не знам глюкозата дали се прави от царевица въобще, бащата като лежа в болницата и му преливаха глюкоза не видях нийде да пише царевица, а за вкъщи му казаха вода и захар - явно тук поне захарта е по-евтина :-)
- преработката какво привнася
- изкуствени подобрители - and 3% glucose polymers [34]
- напоследък само името са запазили инак си е подсладител отвсякъде
Въобще напоследък са взели много йезуитски да се изразяват - май сега му викат "политически коректно"
напр. наскоро гледах етикет на Монсанто: Споко поразява само един ген специфичен САМО за растенията
и не ме питай колко пъти се припотих да им обяснявам на някой хора - че не е важно че гена го има само растението, пука ми за гена ако напр. го морят с цианкалий и аз реша да ударя една глътка щото нищо нямало да ми стане нали аз го нямам тоя ген.

или напр. водата /чистата питейна - нямам предвид дестилираната дето кой знае какво още ти вкарва/ ама в пластмасови бутилки - даже една известна актриса (или май беше Шерил Кроу) искаше да ги съди щото от пластмасата в бутилката уж била хванала рак на не знам какво си - щото нали се сещаш че водата и ..от най-убавите и най-скъпите...
Послепис: (няко ако има време да го преведе)
Drinking Bottled Water Kept in Car, or FreezerHi, my name is Sheryl Crow and this is how I got breast cancer. I was on the Ellen DeGeneres Show recently and talked about my ordeal, so please be careful and do not drink bottled water that has been left in a car, and pass this on to all the women you know.
Women should not drink plastic bottled water that has been left in a car. My doctor told me that the heat and the plastic of the bottle have certain chemicals that can lead to breast cancer. - The same is also true about plastic bottled water put in the freezer. This information is the kind we all need to know and be aware of, and it just might save us from getting hurt. - The heat causes toxins from the plastic to leak into the water and they have found these toxins in my breast tissue. Use a stainless steel Canteen, or Thermos, or a Glass Bottle, no one should go through what I have gone through, be careful!!!
Sheryl Crow
June 18, 2007