Автор Тема: Да върнем „Кока-Кола“ на кирилица  (Прочетена 8486 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Да върнем „Кока-Кола“ на кирилица
« Отговор #45 -: Apr 25, 2013, 19:53 »
В матушката все още хиляди умират годишно от фалшив алкохол, за радост у нас е минало. Аз обаче си пия домашна и в момента дори и не бих погледнал за нищо на света купешка, ако има от домашната. Същото важи и за винцѐто.

Златен не знам какъв ти е проблема с глюкозо-фруктозния сироп при положение, че се прави от царевица, а тя е едно от най-полезните растения въобще, показващо величието на човешкият разум, успял да я сътвори.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotex

• Напреднали
  • Публикации: 344
    • Профил
« Отговор #46 -: Apr 25, 2013, 20:42 »
Подсладители Гога, подсладители (това е ключовата дума тук). Не се подвеждай по надписа - High fructose corn syrup (HFCS)
глей к'во става с мишките (и хората) тук
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3044477/

по-опасното при тях е начина на обработка какво привнася - може да хвърлиш едно око на уикипедията по въпроса
ама изглежда малко платена статията там та винаги остават открити няколко въпроса
- може да е от царевица може и да не е, но дори и да е - дали не е генно модифицирана
...Из европа не знам глюкозата дали се прави от царевица въобще, бащата като лежа в болницата и му преливаха глюкоза не видях нийде да пише царевица, а за вкъщи му казаха вода и захар - явно тук поне захарта е по-евтина :-)
- преработката какво привнася
- изкуствени подобрители - and 3% glucose polymers [34]
- напоследък само името са запазили инак си е подсладител отвсякъде

Въобще напоследък са взели много йезуитски да се изразяват - май сега му викат "политически коректно"
напр. наскоро гледах етикет на Монсанто: Споко поразява само един ген специфичен САМО за растенията
и не ме питай колко пъти се припотих да им обяснявам на някой хора - че не е важно че гена го има само растението, пука ми за гена ако напр. го морят с цианкалий и аз реша да ударя една глътка щото нищо нямало да ми стане нали аз го нямам тоя ген.  >:D

или напр. водата /чистата питейна - нямам предвид дестилираната дето кой знае какво още ти вкарва/ ама в пластмасови бутилки - даже една известна актриса (или май беше Шерил Кроу) искаше да ги съди щото от пластмасата в бутилката уж била хванала рак на не знам какво си - щото нали се сещаш че водата и ..от най-убавите и най-скъпите...

Послепис: (няко ако има време да го преведе)
Drinking Bottled Water Kept in Car, or Freezer

Hi, my name is Sheryl Crow and this is how I got breast cancer. I was on the Ellen DeGeneres Show recently and talked about my ordeal, so please be careful and do not drink bottled water that has been left in a car, and pass this on to all the women you know.

Women should not drink plastic bottled water that has been left in a car. My doctor told me that the heat and the plastic of the bottle have certain chemicals that can lead to breast cancer. - The same is also true about plastic bottled water put in the freezer. This information is the kind we all need to know and be aware of, and it just might save us from getting hurt. - The heat causes toxins from the plastic to leak into the water and they have found these toxins in my breast tissue. Use a stainless steel Canteen, or Thermos, or a Glass Bottle, no one should go through what I have gone through, be careful!!!

Sheryl Crow
June 18, 2007
« Последна редакция: Apr 25, 2013, 20:53 от remotex »
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #47 -: Apr 25, 2013, 20:47 »
Златен не знам какъв ти е проблема с глюкозо-фруктозния сироп при положение, че се прави от царевица, а тя е едно от най-полезните растения въобще, показващо величието на човешкият разум, успял да я сътвори.

Дори да предположим, че не се прави от ГМО царевица, в Интернет има достатъчно филми и статии за ГФС, аспартам и подобни „бавни отрови“.

Например нашата БНТ1.
Активен

Без правила няма игра

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #48 -: Apr 25, 2013, 21:02 »
Още ли се пие тоя преобразувател на ръжда? Последно кола купих миналата година, като се оказах със ръждясала на мъртво панта на врата на бараката, след час киснене на пантата в топла кола се разсъхна и раздвижи като стой та гледай. Ако това разтваря ръжда запитайте се какво прави със стомасите ви. Моят половин литър още си го пазя в шкафа с инструменти, оргинален преобразувател на ръжда не намерих. Пък и има разлика дали ще капна една чаена лъжичка преобразувател, или 100-200 грама кола да се изкисне като хората. Иначе да, аз съм за Кока-кола на кирилица и всичко останало също. Швепс, РедБул, Стани в 7, всичко под ножа. А за да не се тровим, по приятелски наздраве с една бира.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #49 -: Apr 25, 2013, 21:21 »
То с тия бири дето навлязоха сега с „лимон“, „грейфрут“ и ала-бала е дори по-зле от твоя отръждавител.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #50 -: Apr 26, 2013, 00:05 »
То с тия бири дето навлязоха сега с „лимон“, „грейфрут“ и ала-бала е дори по-зле от твоя отръждавител.
Мани, мани, фюжън Загорките са ни голям грях вкъщи. Другото е безалкохолната мента.
Активен

bot

• Гост
« Отговор #51 -: Apr 26, 2013, 11:23 »
Още ли се пие тоя преобразувател на ръжда? Последно кола купих миналата година, като се оказах със ръждясала на мъртво панта на врата на бараката, след час киснене на пантата в топла кола се разсъхна и раздвижи като стой та гледай. Ако това разтваря ръжда запитайте се какво прави със стомасите ви. Моят половин литър още си го пазя в шкафа с инструменти, оргинален преобразувател на ръжда не намерих. Пък и има разлика дали ще капна една чаена лъжичка преобразувател, или 100-200 грама кола да се изкисне като хората. Иначе да, аз съм за Кока-кола на кирилица и всичко останало също. Швепс, РедБул, Стани в 7, всичко под ножа. А за да не се тровим, по приятелски наздраве с една бира.
В щатско нямате ли си WD40
Активен

Вечно Мрънкащ

• Напреднали
  • Публикации: 46
    • Профил
« Отговор #52 -: Apr 27, 2013, 21:47 »
Я кажете какво мислите за домашната ракия. Има ли там разни вредни метаноли?  ;D
На времето като бяха на мода ментетата, май бяха опасни точно заради метанола в някои от тях. Отделно, ако не се лъжа, именно възможността при неправилно дестилиране да се получи метанол е един от главните козове на противниците на домашното производство.
Метанола е лек и се изпарява бързо. Истинските майстори на дестилираме на ракия, оставят готовия материал в плитки отворени съдове за 2 до 4 часа. Е вярно, че количеството намалява ... ама какво да се прави, п-добре малко и качествено от колкото много и некачествено.
А домашното вино .... ако не слагаш захар и си измил съдовете хубаво ... няма как да стане лошо вино
Активен

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 685
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
« Отговор #53 -: Apr 28, 2013, 00:54 »
Имаше период  през който в Стара Загора се пиеше повече Каменица отколкото Загорка , сега лека-полека статуса се върна . Имам спомен , че някаква кака навремето разправяше , че в английско имало , да кажем , 40 вида наливна бира със всякакъв вкус и цвят( на ягоди , малини , от тоя род) - там алхимията ще да е била в повечко( ако и да са с традиции) .
Активен

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #54 -: Apr 28, 2013, 11:10 »
Да върнем ръждопреобразувателя на кирилица  :D .
Активен

Вечно Мрънкащ

• Напреднали
  • Публикации: 46
    • Профил
« Отговор #55 -: Apr 28, 2013, 17:00 »
Да върнем ръждопреобразувателя на кирилица  :D .
Виж колко добре звучи, и се знае какво прави "ръждопреобразувател", а не като ингилизките засукани имена "caca-cola"
Имаше период  през който в Стара Загора се пиеше повече Каменица отколкото Загорка , сега лека-полека статуса се върна . Имам спомен , че някаква кака навремето разправяше , че в английско имало , да кажем , 40 вида наливна бира със всякакъв вкус и цвят( на ягоди , малини , от тоя род) - там алхимията ще да е била в повечко( ако и да са с традиции) .
В бирата има само 4 съставки, вода, ечемик (или ръж), мая и хмел. Всичко друго което се слага в питието, автоматично го превръща в небира.
Активен

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #56 -: Apr 28, 2013, 19:14 »
Не знам до колко е вярно това, но като го прочетох, ефекта беше все едно съм гаврътнал 2-3 чашки "боза"  ;D . http://www.obekti.bg/nauka/7109-%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE
Активен