Автор Тема: Как да подкараме Андроид ОС на Убунту 12.10?  (Прочетена 2865 пъти)

razorbladic

• Напреднали
  • Публикации: 167
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity 8
    • Профил
Нещо не успявам да се справя с идеята да подкарам Андроид Ос на Убунту 12.10, опитах с виртуалката, не става, дава ми, някакви грешки и подобни. Някой знае ли как да подкарам въобще андроид на Убунту и да ползвам проложения от гуугъл плей?
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Vmware Workstation + Android x86 с пачове за тоя google play + малко късмет = работеща бозица без хардуерно ускорение. Става за develop-ване :)
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Нещо не успявам да се справя с идеята да подкарам Андроид Ос на Убунту 12.10, опитах с виртуалката, не става, дава ми, някакви грешки и подобни. Някой знае ли как да подкарам въобще андроид на Убунту и да ползвам проложения от гуугъл плей?
А Android SDK не пробвахте ли, там си има емулатор и ги може тези неща
Активен

0x2B|~0x2B

razorbladic

• Напреднали
    • Профил
Инсталирах това СДК но не знам как да работя с него, нито как и къде се ползва виртуалка...

а за

Цитат
Vmware Workstation + Android x86 с пачове за тоя google play + малко късмет = работеща бозица без хардуерно ускорение. Става за develop-ване

нищо не ми говори засега, малко разяснения? :))
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
    • Профил
Инсталирах това СДК но не знам как да работя с него, нито как и къде се ползва виртуалка...
...
А почетохте ли малко документация? Дали няма една програмка, наречена android?
Активен

0x2B|~0x2B

razorbladic

• Напреднали
    • Профил
колегата rusi_mc остави този линк:

http://www.youtube.com/watch?v=lP10VOE0pqg&list=PLyQbCgoqibgRhjX56bqJEyrLNUiOOO_qw

да не би да става дума за едно и също нещо и тук?
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
    • Профил
колегата rusi_mc остави този линк:

http://www.youtube.com/watch?v=lP10VOE0pqg&list=PLyQbCgoqibgRhjX56bqJEyrLNUiOOO_qw

да не би да става дума за едно и също нещо и тук?
Да, това е емулатора. Е, във видеото е описан по-скоро еклипс :)
Активен

0x2B|~0x2B

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Голяма чекия е x86 image-а, най-добре е през емулатора в SDK-то (който обаче е бавен и яде космически количества RAM). Google Play няма там, та остават два варианта: или да свалиш apk-тата от някое полу-легално място (което си е на твой риск), или ако имаш (root-нат) телефон, да свалиш с adb apk-тата от /system/app и да ги качиш и  инсталираш в емулатора.  Как се казват apk-тата на google play не знам, трябва да провериш.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon