Автор Тема: 9.IX  (Прочетена 25208 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7504
    • Профил
Re: 9.IX
« Отговор #30 -: Sep 11, 2013, 15:16 »
Това последното е много мъдро. Какво според теб ще стане, ако дружестовто е пред фалит? Я помисли малко. Първото, което ще направят е да уволнят когото могат. След това ще започнат, да ограничават разходите за поддръжка. Накрая сигурно ще си продадат дяла. На кого? Кой ще си даде парите за нещо, за което пазарът намалява? Държавата ще си купи дяла обратно? Дори да го направи, ще трябва да инвестира десетки милиони, за вкара обратно нещата в ред. Инфраструктура, наемане на специалисти, прочистване и оптимизиране на администрацията. Макар че последното е невъзможно на практика.  ;D Парите пак ще трябва да се вземат от някъде и от къде? Ами пак от нас.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

lunarvalley

• Гост
« Отговор #31 -: Sep 11, 2013, 15:34 »
и жиесьеми нямаше!
Активен

User13

• Гост
« Отговор #32 -: Sep 11, 2013, 15:54 »
Не може, но можеш да предприемеш стъпки поне малко да се приближиш до него. Примерно спри да плащаш и ползваш интернет. Спестените от това пари ги давай за кисело мляко.
Не знам дали сериозно пишеш но това е глупаво.
Иначе интернета ми е безплатен.  100 mbp/s [_]3
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #33 -: Sep 11, 2013, 16:05 »
100 mbp/s [_]3
Интересна мерна единица :D Какво точно значи, аз знам само за mbps или mb/s, но mbp/s ми е нова :)

4096bits
Това решение не е мъдро, а налудничаво и то много. Аз друго не съм твърдял, но то както е тръгнало, народа така или иначе накрая ще го фалира това предприятие :D Това е парадокса. Дали ще го фалира сега умишлено или след няколко години, когато никой няма да има пари да си плаща тока, това няма голямо значение... Разликата е че тогава и държавата няма да може да го купи, защото и тя няма да има с какво.

Тогава всъщност няма да ни дреме дали имаме ток или не, тогава ще ни е по-важно, кой е добър ловец и неща от този род :D
Я ти предложи някакво по-мъдро решение? Или тебе не ти се занимава с такива "глупости", ти си избрал, кой да мисли вместо тебе и после може да си го обвиняваш, колкото искаш, нали така?

Btw, извинявам се, че си позволих да мисля по този откачен начин, забравих че трябва да имам мисленето на една овца и нито мисъл повече  >:D
Не че нещо, ама по тоя начин няма да стигнем до никъде, а дори напротив - ще се върнем много далеч назад във времето. И това ще си е напълно заслужено :) :P
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #34 -: Sep 11, 2013, 16:15 »
А защо трябва държавата да го купува? Защото е по-добър собственик, защото ще го източва по-малко, защото ще инвестира повече?

В смисъл ако ще ме прекарват монополисти ми е през онази работа дали ще е държавата, КТБ (примерно), ЧЕЗ или който и да е там.

Сега ако понеже това нали е нашата държава, ЕРП-то даваше безплатен ток на гражданите на РБ, тогава ОК, има файда от цялото упражнение.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #35 -: Sep 11, 2013, 16:27 »
Не че държавата е по-добър собственик, но тогава няма да има как да обвиним, че някой друг ни е виновен! Въпреки, че и тогава пак няма ние да сме виновни!
Българина никога не е виновен, българина винаги е ощетен и прецакан, и за него няма подобно нещо като безплатен обяд! Той винаги е прав, защото ако не е, няма за какво да живее :)
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #36 -: Sep 11, 2013, 17:20 »
За можене, може!
Но си има цена.
Например, как може ние гражданите да сринем едно дружество за енергоразпределение.
Еми нещата са толкова прости, колкото и трудни за реализация :D
Пример: Цяла западна България спира да ползва по какъвто и да е начин ток за 6 месеца.
Всеки един ще си каже - ама ти луд ли си?
Да ама въпроса е - достатъчно луди ли сме ние обществото, за да си върнем енергоразпределителното дружество?

Както пише в една голяма книга: "- Лудите, лудите - те да са живи!..."
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

User13

• Гост
« Отговор #37 -: Sep 11, 2013, 18:00 »
100 mbp/s [_]3
Интересна мерна единица :D Какво точно значи, аз знам само за mbps или mb/s, но mbp/s ми е нова :)
Много добре си ме разбрал, а за лично успокоение привеждам скоростта в понятна за теб еднициа --> 10 mb/s  :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #38 -: Sep 11, 2013, 18:04 »
Цитат

Що бе, не искаш ли да замениш десктопа с една акумулираща печка - от онези металните вътре с тухли и реотани опаковани с азбест дето харчат по 5 киловата? Това е истинска социалистическа идилия  ;D
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #39 -: Sep 11, 2013, 18:26 »

какво ще кажете за Кремиковци - няма руда наблизо нито въглища, за пристанище да не говорим всичко се кара на колела от майка си Райна

Или завода в старозагорско за производство на селскостопански машини за показ на панаира.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

User13

• Гост
« Отговор #40 -: Sep 11, 2013, 18:37 »
Цитат

Що бе, не искаш ли да замениш десктопа с една акумулираща печка - от онези металните вътре с тухли и реотани опаковани с азбест дето харчат по 5 киловата? Това е истинска социалистическа идилия  ;D
Печката въобще няма никакво отношение. От значение са само доходите и цените. Нека сега съм със заплата от 300 лева и цената на тока да е от 1988 пък с какво ще се топля си е лично мой проблем.  :) Да постигнеш подобен стандарт на живот сега май ще ти се наложи да работиш 24 часа като сис. админ и то в много просперираща компания.
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #41 -: Sep 11, 2013, 18:50 »
Ти недей така, че аз познавам хора от квартал Манастирски ливади, които зимата се топлят точно с това :D
Там работата е трагична, защото до скоро нямаха и канализация...
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #42 -: Sep 11, 2013, 19:46 »
Т.е огромният проблем е че един киловатчас сега струва повече? Верно?

ОК, трета идея - продай си компютъра и не плащай за интернет. Хем ще харчиш по-малко ток, хем ще имаш повече пари да го плащаш.

Ей не мога да разбера какъв ви е проблема значи, хем сърби, хем боли. Няма да се откажете от капиталистическите благини (особено тези, измислени от DARPA, хаха), обаче не та не - искате си социализма. Ето - навремето интернет вкъщи нямаше и сега в малкото останали соц-държави продължава да няма.
Активен

User13

• Гост
« Отговор #43 -: Sep 11, 2013, 20:33 »
Т.е огромният проблем е че един киловатчас сега струва повече? Верно?

ОК, трета идея - продай си компютъра и не плащай за интернет. Хем ще харчиш по-малко ток, хем ще имаш повече пари да го плащаш.

Ей не мога да разбера какъв ви е проблема значи, хем сърби, хем боли. Няма да се откажете от капиталистическите благини (особено тези, измислени от DARPA, хаха), обаче не та не - искате си социализма. Ето - навремето интернет вкъщи нямаше и сега в малкото останали соц-държави продължава да няма.
Аман от нелепи идеи. Грамотен човек си, можеш да си сметнеш много лесно колко пари на месец ще спестиш от ток за компютъра и интернет. Да предположим грубо, че това са 30 лева. Всеки може много лесно да си направи сметката до колко ще го стоплят зимата тези пари.
Тук нещата не опират до това, откажи се от едно за сметка на друго. Говорим за стандарт на живот по времето на социализма доста по-висок от този, който имаме сега.
Компютъра и интернет просто е една реланост на днешното време и начин на живот за голяма част от хората, но това не означава, че не може да се мине и без тези екстри.
Дай ми онзи стандарт на живот от 1988 пък ми дреме на оная работа дали ще имам компютър с интернет или не.
Да не би компютъра в къщи и интернет да ми купува кола, да ми зарежда бензина, да ми пълни хладилника, да ми плаща тока, почивката, кафето и т.нт.
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #44 -: Sep 11, 2013, 20:39 »
Това последното дето казваш, буквално важи за gateway, така че за него е lose <> lose ситуация, докато за теб ще е win <> win :D
Смисъл и с компютър и без, пак ще може да си плащаш почивката...
Активен