Автор Тема: За Linux-bg.org  (Прочетена 11301 пъти)

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
За Linux-bg.org
« -: Sep 11, 2013, 22:31 »
Този сайт от доста време е тръгнал към умиране. Нищо общо няма с това, което беше, преди в него да почнат да решават проблемите с бездомните кучета.  Според мен, основна причина за това е, че повечето от участниците изобщо не пишат по теми, свързани с операционната система, а просто ползват форума да поклюкарстват и да си уплътняват времето. Пример са последните две. Темата за тока, вече ми дойде в повече.
Някой от тези, които действително се интересуват от сайта и Linux въобще, да даде идея, как може да се разграничат битовите проблеми от тези, свързани с Linux.
Моето предложение е форумът да се раздели на две - Общ форум и Linux форум. По точно - да има два отделни форума.
Нека темите от двата форума да се виждат отделно при отваряне на началната страница. Темите за кучетата, тока, водата и др. подобни не само да не изместват, но и да стоят отделно от теми, засягащи проблеми в линукс дистрибуциите.
« Последна редакция: Sep 11, 2013, 22:44 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: За Linux-bg.org
« Отговор #1 -: Sep 11, 2013, 23:55 »
Добре де нали си има под форуми? Не мога да разбера какъв е проблема. Просто скрий под форума, който не ти харесва и готово.
Защо трябва да се ограничаваме?
Активен

User13

• Гост
« Отговор #2 -: Sep 12, 2013, 07:14 »
Много се лъжеш ако си мислиш, че форума ще се съживи ако си остане един вид строго профилиран. Знам това от личен опит. Напротив темите с по странична тематика освежават и съживяват форума. Който иска да пише по технически теми нека си пише. От друга страна Линукс феновете не са коне с капаци, които се интересуват само от Линукс и от нищо друго.
Погледни каква е активността ако ги няма другите "общи" теми?
Примерно във форума на "бг мама", който е един от най успешните български форуми, далеч не се пише само за бременност, и отглеждане на деца. Дори много често от там тръгват какви ли не социални инициативи.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #3 -: Sep 12, 2013, 11:11 »
Ако искам да чета форум свързан с Линукс, влизам в Slackware подфорума на LinuxQuestions. Там наистина има стойностни дискусии (за разлика от този) и липсват заяждания както и напъни на потребителите да се правят на интересни (пак за разлика от тука). Също така липсват и дървени философи дето са последна инстанция и всемирни експерти по всички въпроси.

Защо продължавам от време на време да влизам в линукс-бг си остава мистерия дори и за мен.
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #4 -: Sep 12, 2013, 12:38 »
Този сайт от доста време е тръгнал към умиране.

Навсякъде е така. Хубавите сайтове (места) в мрежата замряха и изобщо не могът да се намерят при търсене.
Та това е проблем на целия I-t.

Според мен за това много е виновен Гого. Бълва все повече и повече плява при търсене. Че то даже резултати от Википедията излизат трудно! Ако някой търси нещо важно и не може да го намери (не се показва резултат от linux-bg) няма и дойде в форума и няма и да стане постоянен юзер след това - т.е. да допринесе и той нещо за форума.

От друга страна тази search плявя привлича само тъпънари дето въобще не знаят какво търсят или какво искат. Идват регистрират се пускат някоя тъпа тема ала БакТрак и дотам.

Като цяло нормалните юзери изчезнаха от нета и всичко е залято с много спам и много несериозни юзери от вида 'фейзбукарчета'.

Не мисля, че Нетехническите теми са нещо лошо за форума. Даже много им се кефя (Признавам си обаче, че някои 'политически' теми малко ми досаждат).
А повечето дето пишат в нетехническите теми само се ебават и въобще не вземат темата насериозно. Все пак не трябва да бъдем и върли технократи.

« Последна редакция: Sep 12, 2013, 13:00 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #5 -: Sep 12, 2013, 13:36 »
Бе как ще умира този форум, гледай колко нови юзери с по едно мнение се навъдиха - това ще да е новото поколение.
Почна да гъмжи от теми - "Здравейте, нов съм и нищо не разбирам от Линукс (то и от сървъри не отбирам) ама тука ще правя един сървър за 10000000 потребители щото чух че Линукс бил як, помагайте пичове"
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #6 -: Sep 12, 2013, 13:56 »
Много спам и дрънканици, как човек да напише нещо смислено, като форума е превзет от 'на-всяко-гърне-мерудия' постове? :)
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Sep 12, 2013, 14:03 »
Е най-много да станем като hardwarebg  ;D >:D ;D  [_]3 [_]3 [_]3
Активен

programings

• Напреднали
  • Публикации: 219
  • Distribution: Arch Linux, BunsenLabs Linux, FreeBSD
  • Window Manager: XFCE, MATE, Openbox
    • Профил
« Отговор #8 -: Sep 12, 2013, 14:07 »
Мда, туркиш хакърс дето не знаят как се вгражда ютюб видео в страница.  ;D
Ох, аман от необновени IPB-та, SMF-та и Script Kiddie-та.

И сега кво, сигурно имат dump на SQL-а?
« Последна редакция: Sep 12, 2013, 14:09 от userings »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #9 -: Sep 12, 2013, 14:09 »
Това не е лично отношение. Просто турчолята не се различават от нашите си хахори: обикновени гаменчета.

По между другото, като влязох ми даде, че ми е забранен достъпа, но след опресняване (F5), всичко се оправи. Вижте там всичко ли е наред.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

programings

• Напреднали
  • Публикации: 219
  • Distribution: Arch Linux, BunsenLabs Linux, FreeBSD
  • Window Manager: XFCE, MATE, Openbox
    • Профил
« Отговор #10 -: Sep 12, 2013, 14:12 »
Мен ме пренасочва на майната си:

Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #11 -: Sep 12, 2013, 14:26 »
То, тази тема се поставя не да първи път и аз съм също на мнението на User13!
Проблема Френд е, че все повече от юзвергите са завлядяни от корпоративни шитни и все повече намаляват ентусиастите. Не веднъж съм казвал, че Линукс не е просто ОС, някаква алтернатива, някакъв различен бизнес модел, а бунт срещу корпорациите които искат да монополизират всичко!
Няма ги бунтарите! Корпорациите си купиха политиците и правителствата и чрез разните структури за осигуряване и защити все повече ви заробват, но вие почти всички винаги сте срещу мен на тази тема!
Линукс не вирее в такава среда. Няма начин да съвместите духа на Линукс с овчедушието в живота!
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Sep 12, 2013, 14:37 »
Мда, туркиш хакърс дето не знаят как се вгражда ютюб видео в страница.  ;D
Ох, аман от необновени IPB-та, SMF-та и Script Kiddie-та.

И сега кво, сигурно имат dump на SQL-а?

Затова работим по обновяването на форума до последната версия. Аз имам вина че процеса се забави малко повече от нормалното, но все пак се надявам, че няма да се правят на майстори и тук преди да сме обновили (до няколко дни). :D

Относно dump-a - да не ти дреме, сменяш паролата и толкова. Че ще получиш един тон спам ако си ползвал валиден email, това вече е друг въпрос  >:D
« Последна редакция: Sep 12, 2013, 14:38 от !ntel »
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #13 -: Sep 12, 2013, 14:45 »
То, тази тема се поставя не да първи път и аз съм също на мнението на User13!
Проблема Френд е, че все повече от юзвергите са завлядяни от корпоративни шитни и все повече намаляват ентусиастите. Не веднъж съм казвал, че Линукс не е просто ОС, някаква алтернатива, някакъв различен бизнес модел, а бунт срещу корпорациите които искат да монополизират всичко!
Няма ги бунтарите! Корпорациите си купиха политиците и правителствата и чрез разните структури за осигуряване и защити все повече ви заробват, но вие почти всички винаги сте срещу мен на тази тема!
Линукс не вирее в такава среда. Няма начин да съвместите духа на Линукс с овчедушието в живота!
Самата операционна система не запада. Все повече хора около мен я ползват. Графичните среди също се развиват.
Форумът запада. Доста хора изобщо не ползват български форуми. Просто намират решение на проблема в чужди форуми.
Както писа един колега - и аз не знам защо още влизам в него. Да прочета някоя политическа публикация и да видя, какви са сметките за ток на другите потребители. Постовете излизат 10 минути, след като си ги публикувал, а снимките в галерията - след седмица и не е сигурно изобщо, че ще бъдат някога показани, или ще изчезнат някъде.
« Последна редакция: Sep 12, 2013, 16:13 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Sep 12, 2013, 15:12 »
Не знам защо, но инстинктивно пробвах да отворя родния тракер и познайте какво :D
Ми и те не работят (.net/.se)  8) (Имало профилактика - странното е, че го правят през деня)

First World Cyber War begin!
« Последна редакция: Sep 12, 2013, 15:17 от !ntel »
Активен