Автор Тема: С 4 гига рам съм а ми показва 3?  (Прочетена 6420 пъти)

Gangosan

• Напреднали
  • Публикации: 125
    • Профил
Re: С 4 гига рам съм а ми показва 3?
« Отговор #15 -: Dec 19, 2013, 13:07 »
AMD_64 или x86_64 ти е 64 битовата архитектира и няма нищо общо със съответния производител на хардуер.Не дърпай ядра ,само ще си омажеш системата...

В по старите дъна има опция в биоса "not persistent" мисля че беше ,Тя трябва да се деактивира ,за да разпознава над 3 гига рам,в случай,че го имаш този пробмем с всяка операциона система.
Благодаря ще снимам под биос после да видим какви настройки има и ще го видим
Активен

Gangosan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #16 -: Dec 19, 2013, 13:10 »
AMD64 e едно от обозначенията за 64 битови архитектури. В твоят случай, няма значение, каква е марката на процесора.
Според мен, не в ядрото е проблема. Възможно е дъното да не поддържа памет с повече от 1ГБ обем на този слот, както ти каза колегата.
Не се притеснявай - в дистрибуция с Openbox няма да ти се налага да опираш до четвъртият гигабайт RAM.
Аз с Openbox дистрибуция ли съм
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #17 -: Dec 20, 2013, 11:11 »
Нали си писал, че си с Crunchbang. Освен, ако не си сменил графичната седа.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Gangosan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Dec 20, 2013, 11:17 »
Нали си писал, че си с Crunchbang. Освен, ако не си сменил графичната седа.
Да с Crunchbang
Активен

Gangosan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #19 -: Dec 20, 2013, 17:43 »
Стана тя с доживотна гаранция съм на рамта а какво заснех при пускане на компа и натискане на дел бутона за биоса самия комп не ми я отчита
лоша работа дайте съвет от какво може да е  на екс пи с аида и кпу-з съм я гледал преди 1 година засичаше 4 рам но уина беше 32 бита и показваше 3
каква е тая аномалия не знам и аз съм горд че имам доживотна гаранция на рамта колкото и странно да звучи
 ??? http://i.imgur.com/CWTR9xp.jpg
На гаранционната карта гледам имам щипната касова бележка това е 2010 година пише памети 1 бг. по 60 лв./Памети Д2 1Г, 800MHz, A-Data 1бр.
Съмнява ме 2010 1гига да е струвал 60 лева помня че беше 2  и както казах с програми гледах показваше 4 защото след време си взех 2 гига още
или е станала голяма грешка или нещо не е на ред утре ще му отворя кутиятя ще извадя рамта дано да пише колко са и на 2-те плочки
« Последна редакция: Dec 20, 2013, 18:11 от Gangosan »
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #20 -: Dec 20, 2013, 19:58 »
зависи каква е паметта. ако сложиш на едно дъно DDR 2 и DDR 3, процесора ще разпознае само DDR 3!
Активен

Gangosan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Dec 20, 2013, 20:45 »
Да това го знам колега като купувах рамта взех абсолютно същата марка А дата в случая мегахерци и всичко останало, защото не знаех и преди това писъх
във форум и ми обясниха как стоян нещата .Ще видим утре като отворя ^сандъка^
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6477
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #22 -: Dec 21, 2013, 08:02 »
Е как ще монтираш заедно DDR2 и DDR3 ? Егати.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #23 -: Dec 21, 2013, 08:27 »
не прочетох някъде, някой да го е направил, Егати!
Активен

Gangosan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Dec 21, 2013, 10:06 »
Не съм
Току що си отворих кутията свалих рамта и на едната пише 2G на другата 1G
Значи съм се объркал тотално извинявам се за което но по спомен беше така 4 гига ужас приемете моите извинения , но бях сигурен , че имам 4 рам , защото
поръчах комп с 2 рам после си купих още 2 тествах с cpu-z и aida64 и видях 4 гига общо       2х2 мале мале сега да инсталирам ли 32 битово?
какво да правя
« Последна редакция: Dec 21, 2013, 15:45 от Gangosan »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6477
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #25 -: Dec 24, 2013, 09:12 »
Слагай каквото ти е кефа.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #26 -: Dec 24, 2013, 10:16 »
Не съм
Значи съм се объркал тотално извинявам се за което но по спомен беше така 4 гига ужас приемете моите извинения , но бях сигурен , че имам 4 рам , защото
поръчах комп с 2 рам после си купих още 2 тествах с cpu-z и aida64 и видях 4 гига общо       2х2 мале мале сега да инсталирам ли 32 битово?
какво да правя
Какво ти пука, дали имаш 3 или 4 GB RAM, когато шанса да надхвърлиш 2 GB, дори с KDE върху 64 битова система е нищожен. В момента, племенницата продължава да ползва старият ми лаптоп с 512 MB RAM и ще го прави, докато не се повреди хардуера. Съмнявам се, лаптопва да надживее поддръжката на Убунту 12.04. Още повече, че за Каноникал е характерно, че свалят много бавно поддръжката - досега са го правили поне две години след обявената дата на сваляне. Лятото имаше актуализация на ядрото за 10.04.
« Последна редакция: Dec 24, 2013, 10:20 от cybercop »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #27 -: Dec 24, 2013, 11:41 »
Цитат
какво да правя

Я, познах :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Gangosan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #28 -: Dec 25, 2013, 10:22 »
Не съм
какво да правя
Какво ти пука, дали имаш 3 или 4 GB RAM, когато шанса да надхвърлиш 2 GB, дори с KDE върху 64 битова система е нищожен. В момента, племенницата продължава да ползва старият ми лаптоп с 512 MB RAM и ще го прави, докато не се повреди хардуера. Съмнявам се, лаптопва да надживее поддръжката на Убунту 12.04. Още повече, че за Каноникал е характерно, че свалят много бавно поддръжката - досега са го правили поне две години след обявената дата на сваляне. Лятото имаше актуализация на ядрото за 10.04.
Благодаря за информацията значи си оставам с тая дистрибуция .Наистина рамта съм я вдигал до 1.2 гигабайта само ,но проклетия флаш товари доста процесора дано скоро го заместят с html5.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Dec 25, 2013, 11:51 »
Ммм даа. Малоумна работа е, една добавка да ти товари процесора пет пъти повече от самият браузър. Но, това не можеш да го избегнеш. Докато не разкарат напълно този буклук.
Въпреки, че съм с 64 битова версия на Ubuntu, досега не можах да открия никаква разлика в работата между 32 и 64 битовата система. Новите 32 битови ядра са само PAE, така, че с разпознаването на RAM паметта няма проблеми. 64 битовата система използва (по скоро заема) повече RAM памет, но използваната памет от самите приложения е еднаква.
Активен