Ми не знам, няма много база за сравнение с родни еквиваленти. Български бензиностанции май няма отдавна (сигурно щото са ги менажирали прекрасно), за български супермаркети се сещам само за една верига, собственост на един виден тарикат...бизнесмен. Освен че съм имал нещастието да пазарувам оттам и мога доста да разправям за великата организация където има повече охранители на изхода, отколкото работещи касиерки, логиката на подреждане на нещата отсъства и етикета върху етикета е явление, което съм наблюдавал нерядко, като гледам нещата са потресаващи и за служителите:
http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=244
Аз обаче все си мисля, че не е заради не моженето и не знаенето на българският предприемач, а това че държавата(данъци и разпоредби) го кара да хитрува непрекъснато и по всевъзможен начин.
По някакъв перверзен начин дори възпят от чалгата тези , който най-добре заобикалят правилата са най-успешните "бизнесмени"!
Дори да имат гениална идея в процеса на развитието на бизнеса си повечето от тези бизнесмени виждат, че хитруването е по-важно от развитието!
Шият на ишлеме и с печалбата не се цели да се развива предприятието, а се купува недвижимо имущество, работниците се държат на минимална заплата, защото държавата го позволява и бизнесменЯ е пей сърце! С окрадените пари от работничките си ша изпрати малоумните си деца да учат в чужбина и ще живее с мисълта, че дори много им плаща на работниците, тази мин. заплата!

Малоумните му деца ще се впишат в нормалната държава, все пак затова е нормална, а хайваните ще си седят на село и ще опъват шия, нищо, че без тяхната пот няма как малоумното да иде зад граница да учи французки!