+1 за десктоп.
Лаптопите с тези бавни, малки и скъпи харддискове и скъпа РАМ хич не ги бива за виртуализации.
А и десктопа си е бърз дори за сърфиране, браузърите ядат тонове РАМ и ЦПУ и ако отвориш повечко табове лаптопите клякат.
Ако можеш да си позволиш и десктоп и лаптоп - направи десктоп-а ESXi host и му накачули сървъри
Това за лаптопите не съм съгласен. Има лаптопи и лаптопи. Както с всичко останало. Държал съм отворени и заредени над 60 таба в браузъра, наред с работещ торен клиент, филм на Full HD, който гледах. В това състояние ( филма на пауза, разбира се ) съм играл Crysis 3 с настройки на графиката почти на max.
Купувайки машинария обаче, човек винаги първо трябва да си зададе въпроса, за какво ще я ползва и това е. Твърде често се купува ненужно много мощ, на съответната цена за посредстени нужди.
Здравей!
От известно време се интересувам от лаптопи -за какво стават и колко струват -а това което си го правил е меродавно само за лаптоп с цена от 1800лв минимум и нагоре! Говоря за читави и добре проектирани лаптопи за геймене и игри с марков охладител. В диапазона до 1800лв трудно ще намериш лаптоп проектиран за игри, който да държи здраво на бой. И да знам че масово хора играят и на лаптопи около 800-1000лв, с което си скъсяват живота на лаптопа-обикновенно проектиран за гледане на филми,музика или работа най-вече с офис приложения.
Като за терминал и за леки неща с него да правиш -става, за повече по добре десктоп!
Лаптопите стават за всичко, за което и десктопите, но можеш да си го занесеш където идеш. Ако е за игра обаче, не си струва. Поне за нас в България. Това не са малко пари. Пак казвам. Ако не ти е нужна мобилност, десктоп. За същите пари, няма значение какви са, получаваш по-добра производителност. Но пак всичко е относително. Причините да си вземе човек лаптоп може да не са свързани например с пари или това, че може да го вземе, като иде на почивка. Може просто да няма достатъчно пространство или пък не иска да му се мотат толкова кабели, може дори и палаво детенце да е причината. Ползваш и после прибираш.
Sony мисля, че бяха правили преди време мобилна работна станция с голям дисплей, мощ като на десктоп система, но това чудо си имаше собствени дръжки като част от корпуса. Огромно и тежко.
Все тая. Тъй или иначе, повечето хора рядко постъпват разумно, що се отнася до тези технологии. Имат доскорошната десктоп система като мощ в джоба си, но редят пъзели на телефона и се ровят във фейсбук. Но друго си е като извадиш тухличката от джоба. Моя телефон струва 50 лева. Повечето хора. За да изпитвам радост, когато видя някой да направи обоснован и разумен избор за нещо такова като лаптоп, телефон или изобщо черна техника, значи тези хора са твърде малко.
Моя случай беше общо взето тест на машината. Игрите винаги са били изпитание и за процесор, и за графика, че и за охлаждане, дъно. Crysis 3 наполовина тест, щото на такава игра не можеш да не се изкефиш. Ако си играл Doom 2, ще знаеш за какво ти говоря. Споменатата още е ненадмината в много неща.

Браузъра редовно си го тормозя с повече табове, че се ровя за какви ли не неща в нета. Свалям много видео от тубата все още и понеже не зная дали ще попадна на същия плейлист повторно, не затварям и табовете, докато не приключа. Машинката по принцип се рекламира, че е CLI, но моята е с една графика. Втората би трябвало да се намира, където е DVD-то. Но не ми е нужна графика.