Не си падам по заяжденето и тролването ама , :
1 Целта на всяко устройство за възпрозвеждане на звук е да ПОВТОРИ точно подадения му сигнал (с разлика само в нивото *иначе казано силата на звука*) . Всяка разлика между входния и изходния сигнал (без силата на звука )е изкривяване .
2 Колкото повече устройства има навързани едно след друго - толкова повече изкривявания . Дори ако устройствата сами по себе си имат минимални изкривявания , общото натрупване е значително . Аналогията, която се цитира по ауди-форумите е >как изглежда света навън погледнат през едно стъкло , през 2 стъкла ами през 10 ?
3 Всяка намеса във формата на сигнала - под формата на еквалайзиране , филтриране и прочие - води до изкривяване, иначе казано вече не е оригиналния звук а някакъв кавър - понякога "кавъра" се харесва повече от оригинала - въпроса е : какво искате да слушате - кавъри или оригинали ?
4 Най - значителни изкривявания имаме на изхода - тоест при устройствата, които възпроизвеждат звука (тонколони, слушалки) . Тук важи същото обобщение за броя на устройствата, но в случая за броя на говорителте в една тонколона примерно - колкото повече, толкова по- зле *съответно и повече индуктивности и капацитети във филтрите*. За това в аудифилството, най - ценени са едноговорителните системи *хорни* .
По въпроса за ламповите усилватели - добре , ама проблема идва в изходните трансформатори . Пък и искам да видя 2 напълно еднакво навити изходни - ама няма .
Друг много дискутиран въпрос е за стереото - твърдението, че за музика става само стерео система и т.н.
На този етап да така е , не защото е най- добрия вариант за музика , а защото няма предложен друг по- добър . Ето една препратка по темата >
http://www.webcafe.bg/id_1805427451_Kade_izchezna_kachestveniyat_zvuk_na_muzikata_Написаното е от човека дето отговаря за звука в БНР , така, че сигурно си разбира работата .
Относно личната система - ми то не е една, но като цяло съм слушалкаджия имам няколко зенхайзери и едно сони .Слушам ги през еднотктов клас А (DIY).