Първа да помрънкам. Не понасям реклами. Навсякъде ни надуват главите. От телевизор ( не гледам, ама домашните животни гледат ), гората от билбордове, от сгради, в метрото, е няма спокойствие.
Днес по-рано ме приканиха с SMS да изтегля бърз и малък кредит.

Моя оператор, BOB, ми казва, че не е от тях и на всичко отгоре, не могат да направят нищо, за да не се случват такива работи. Освен да блокирам всички входящи SMS-и, но това е тъпо и няма да го направя. Проверих номера ( 0700 200 88 ) и Гого ме прати на страницата на Globul => Услуги. На 089 123 се свързах, но и те нищо не могли да направят, въпреки, че имат договор с тея. Не можаха и да ми кажат, от къде онез с кредитите ми имат номера. Не поискаха да проверят, дали номера ( 1990 ), от който бе изпратено съобщението, е даден от тях. Казаха ми обаче, че според техните договори с клиентите, номера давали само, ако се искат от банки, полиция и прочее институции, при разследване. Веднага ми мина през акъла да я питам, ако аз си направя фирма за кредити и набарам един списък с имена ( сега идват избори ) и поискам да се поинтересувам, дали някакви 2500 души дето са ми длъжници и не погасяват кредит от 6 месеца, нищо, че вчера съм почнал бизнеса, имат договор с Globul и при положителен отговор, ще ми дадат номерата? Защото Globul няма как да проверят, дали клиентите им са длъжници на такава "институция" - на мен - и съответно ми дават номерата и аз почвам да пращам SMS.и. Така не ми каза, дали от тях е изпратено съобщението. В крайна сметка звъннах на въпросната фирма, дето така услужливо раздава пари. След 3 секунди се отказа да ми продава услугата им. Опита се да извърти въпроса, от къде ми имат номера, но в крайна сметка, каза, че щяла да се свърже с отдел Маркетинг и ще ми се обадят. Направиха го след 15 минути,

. Предполагам, защото и казах, че не може да не ми даде отговор, кога ще ми звъннат и ще се чуем отново след час.
Казаха ми, че преди две години, на сайта на Mtel ( имат договор и с тях ), съм участвал в някаква томбола с награди. Нямам отношение с Mtel от три години, но се направих, че приемам приказките ѝ. Обеща, че ще ме махнат от базата им. И добре, че го направи. Вече се замислях за адвокат. Лекинко избеснях и след това се зачудих, къде още ми имат номера. Скоро имах отношения с една английска банка и трябваше да се удотоверявам, че съм аз, та жената която ми сканира личната карта, ми предложи, да ми прати файла на e-mail-a.