Автор Тема: Проблем с Hotspot Ubuntu 12.10  (Прочетена 11776 пъти)

cyberpro

• Напреднали
  • Публикации: 36
  • Distribution: Ubuntu 14.04
    • Профил
Проблем с Hotspot Ubuntu 12.10
« -: May 08, 2014, 19:02 »
С Убунту 12.10 съм. Искам да пусна WiFi картата като Hotspot, но имам проблем. Пускам я от System Settings -> Network -> Wireless -> Use as hotspot, Пише Hotspot Conection Established, a всъщност не мога да я намеря със телефона.

Помогнете, моля.
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
Re: Проблем с Hotspot Ubuntu 12.10
« Отговор #1 -: May 08, 2014, 20:30 »
виж някъде има ли настройка на каналите и ги намали, до 9 например.
Активен

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: May 09, 2014, 05:50 »
виж някъде има ли настройка на каналите и ги намали, до 9 например.
Намерих нещо подобно. Смених Band: Automatic -> Band: b/g(2.4GHz), след което ми позволи да избера канала. Пак нищо.  Иначе на automatic Channel  си беше default и неактивно.
Активен

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: May 09, 2014, 08:52 »
а като направиш картата хотспот откъде получаваш нета? ако не е от кабел, лаптопа няма нет, респективно хотспота не разпръсква :) лаптопа трябва да е закачен за мрежата с кабеляци! така ли е при теб?
Активен

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: May 09, 2014, 09:40 »
а като направиш картата хотспот откъде получаваш нета? ако не е от кабел, лаптопа няма нет, респективно хотспота не разпръсква :) лаптопа трябва да е закачен за мрежата с кабеляци! така ли е при теб?
Това го разбирам. :) Имам флашка на Мтел(ZTE). Не използвам безжичната карта за интернет.
Активен

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: May 09, 2014, 10:15 »
моя рутер е външен, но това са ми настойките за WiFi. предполагам, че трябва да настроиш картата  през веб базиран интерфейс. виж ръководството на картата, ако нямаш влез в сайта на производителя и потърси там.

едит: намали броя на каналите, при мен 1 върши работа :)

« Последна редакция: May 09, 2014, 10:20 от satir »
Активен

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: May 09, 2014, 18:08 »
Между другото това са ми настройките
->>
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10203038914448132.1073741834.1663339103&type=1&l=e2b4c618b2

Дали не бъркам тука нещо?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6729
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #7 -: May 09, 2014, 18:23 »
А защо аз виждам на снимката режим AdHoc ? А не AccessPoint ?

Нали ще пръскаш нет с тази карта ? Няма да правиш Peer to Peer мрежа ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #8 -: May 09, 2014, 18:50 »
тук е обяснено как се прави:
How do I create a WiFi hotspot sharing wireless internet connection (single adapter)?
Активен

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: May 10, 2014, 07:35 »
тук е обяснено как се прави:
How do I create a WiFi hotspot sharing wireless internet connection (single adapter)?

Според мен това е пълна глупост, което е обяснено. Как може да няма елементарна програмка, както има за Windows, която с натискането на един единствен бутон да пръска интернет.
Пробвах го това и се оказа, че трябва да се изключи network-manager-a за да стане. Въпреки, че при мене не стана, тъй като нещо неправилно има в десетките редове на четирите файла, които трябва да се попълнят. После, за да се включи network-manager-a трябвало да се рестартира компа. Пълна глупост!

Дайте ми нещо като за начинаещ и рационално мислещ човек, моля!
Активен

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: May 10, 2014, 09:13 »
А защо аз виждам на снимката режим AdHoc ? А не AccessPoint ?

Нали ще пръскаш нет с тази карта ? Няма да правиш Peer to Peer мрежа ?

Ако имаше опция Access Point, естествено, че бих я избрал. Проблемът е, че има само AdHoc и Infrastructure.
За първото от теб разбирам за какво е ,  а за второто нямам представа.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #11 -: May 10, 2014, 09:14 »
Избирай Infrasrtucture приятел.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: May 10, 2014, 09:19 »
А на BSSID и на Cloned MAC Addr какво да попълня?

P.S. На clonned слагам 11:22:33:44:55:66, но пак не става.
« Последна редакция: May 10, 2014, 09:25 от cyberpro »
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: May 10, 2014, 09:27 »
Да не те излъжа как точно, че аз не ги ползвам тия неща, но ако можеш ги остави ПРАЗНИ. SSID е важно да е сетнато, името на твоята безжична мрежа. Та няма да е скрита, че да се ползва параметъра BSSID.

То това ще го сетнеш, ама не знам ти мрежар ли си ? Наясно ли си с мрежите ? Иначе казано, за да ти тръгне нета на другата машина, на която ще подаваш нет - там кой ще настрои правилните -> IP, SM, DG, DNS1, DNS2 ?

Нали някой трябва да ги сетне там, на клиентската машина. Дали AUTO by DHCP или ръчно, ама трябва да се настроят правилните стойности. Ако не си мрежар, има да пиша 3 страници кое, как и защо.
Активен

cyberpro

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #14 -: May 10, 2014, 09:33 »
Да не те излъжа как точно, че аз не ги ползвам тия неща, но ако можеш ги остави ПРАЗНИ. SSID е важно да е сетнато, името на твоята безжична мрежа. Та няма да е скрита, че да се ползва параметъра BSSID.

То това ще го сетнеш, ама не знам ти мрежар ли си ? Наясно ли си с мрежите ? Иначе казано, за да ти тръгне нета на другата машина, на която ще подаваш нет - там кой ще настрои правилните -> IP, SM, DG, DNS1, DNS2 ?

Нали някой трябва да ги сетне там, на клиентската машина. Дали AUTO by DHCP или ръчно, ама трябва да се настроят правилните стойности. Ако не си мрежар, има да пиша 3 страници кое, как и защо.

Не съм мрежар. Хич ме няма даже. :P
Ама то не трябва ли поне да ми открие мрежата, пък после да правя тея настройки. Аз казах, че я намирам, но нямам интернет по другия начин който описа @sotir, но аз търся по-лесен начин.
Активен