Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Надолу

Автор Тема: Евровизия 2014  (Прочетена 24572 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Евровизия 2014
« Отговор #60 -: May 15, 2014, 07:33 »
Въпросът дали РФ е част или не е част от континента Европа е интересен сам по себе се. По принцип русофобите обичат да излизат с мотива, че само една пета от Русия е в Европа и следователно няма как да е част от нея, а от Азия. По между другото мотивът е мо та мо с мотива за Република Турция.

Всъщност това е сравнително лесно решим въпрос.
Русия традиционно е християнска държава, което я прави повече част от Европа отколкото от Азия.
Турция традиционно е мюсюлманска страна, което я прави част повече от Азия отколкото от Европа.
Културните граници са по важни от географските. Да не говорим, че последните са съвсем условни и са измислени от някакви хора, най-вероятно с картографски наклонности.

Въпросът е накъде върви Европа. С тия европедали, перверзни ценности, циганизация и ислямизация, нищо добро не ни очаква. Ние българите си го знаем това най-добре.
Активен

Без правила няма игра

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #61 -: May 15, 2014, 08:27 »
Цитат
„Ние това много добре го знаем, ние сме от там.“

Само една поправка. Не е истина, че проклетият мост не се използва. Използва се и още как. А неспоменатият ферибот в Оряхово е почти пред фалит, нищо че до там пътя е по-добър.

Изобщо набутважията от този мост е повсеместна. И аз като го разправях още преди десет години, никой не ми вярваше. Но пък е красавец и е невероятно удобен.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #62 -: May 15, 2014, 09:55 »
Ъм, а Босна и Албания примерно част от Азия ли са?
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #63 -: May 15, 2014, 10:21 »
Европа като континент е доста огромно нещо. Простира се чак до Урал и включва една доста голяма част от Русия + Беларус и Украйна. Мисля си, че доста европейци изобщо не съзнават този факт. В тяхното съзнание  Европа свършва някъде до Полша и до Босфора.

Но ако си направите една мислена линия Полша-Босфора ще видите, че колкото има от UK до Полша още толкова има от Полша до Урал :o :o :o
http://cdn.counter-currents.com/wp-content/uploads/2011/08/Europe-one-of-most-commonly-used-continental-boundaries.png
http://www.green-acres.com/bg/property_europe.htm

Да не се окаже че 1/2 от Европа е Русия(+беларус и украйна)
« Последна редакция: May 15, 2014, 10:29 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #64 -: May 15, 2014, 10:32 »

Да. Това, че географски са в Европа не значи, че са европейци.
Европа е определена култура, религия, цивилизация, ценности.
За съжаление варварите отново са пред вратите на Рим, а което е още по страшно - зад вратите на Рим.   :( Много малко хора си дават сметка, че Европа е под масирана атака. Само че атака не с конвенционални, а с етнически бомби. И психологически бомби като въпросното чудовище Кончита Вурст.
« Последна редакция: May 15, 2014, 10:36 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

Naka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #65 -: May 15, 2014, 10:38 »

То ако става дума в Европа има и Будисти - Република Калмикия била единственият регион(република в състава на Русия) в Европа населяван изцяло от будисти. :o
« Последна редакция: May 15, 2014, 10:41 от Naka »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #66 -: May 15, 2014, 10:55 »
Това шахматната република ли беше?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Naka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #67 -: May 15, 2014, 11:09 »
Да същата, дето президента и постоянно ходеше при Ванга.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #68 -: May 15, 2014, 11:25 »
Е коя е тази религия на Европа? Щото аз се сещам за поне няколко конфликта, които айде да не са с религиозен характер, но двете страни изповядват различни религии и използват това като аргумент че ония са различни и трябва да бъдат претрепани - примерно Сърбия срещу Хърватска, Ирландия срещу Великобритания и т.н, в миналото нещата не са били по-добре когато католиците са клали протестантите.  Ценностите и културата са също доста различни - разликата между Португалия и Швеция или между Холандия и България примерно никак не е малка. Единственото което свързва хората е цивилизацията, но в днешно време това е нещо доста размито - примерно по този параграф в Сингапур би трябвало да са далеч повече европейци, отколкото в България.

П.П сега се сещам, имам една далечна братовчедка, замина още при падането на соца в Италия и впоследствие се ожени там, веднъж като си дойде в България ми разправяше как веднъж били седнали с някакви техни познати и тя отказала да яде месо щото е вегетарианка, и се почнало с "защо не опиташ, много е вкусно", един от гостите в нелеп опит да я защити изтърсил "оставете момичето, религията й  забранява, православните не ядат свинско".
« Последна редакция: May 15, 2014, 11:37 от gat3way »
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #69 -: May 15, 2014, 11:49 »
Цитат
разликата между Португалия и Швеция или между Холандия и България примерно никак не е малка

факт.

Но пак е много по-малка отколкото между Швеция и Близкия Изток или Африка.
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
« Отговор #70 -: May 15, 2014, 13:09 »
Но ако си направите една мислена линия Полша-Босфора ще видите, че колкото има от UK до Полша още толкова има от Полша до Урал :o :o :o
http://cdn.counter-currents.com/wp-content/uploads/2011/08/Europe-one-of-most-commonly-used-continental-boundaries.png
http://www.green-acres.com/bg/property_europe.htm

Да не се окаже че 1/2 от Европа е Русия(+беларус и украйна)

Всъщност си доста близко до истината -- 40% от територията на Европа е в Русия ::)
Активен

the lamer's team honourable member

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #71 -: May 15, 2014, 13:28 »
Е коя е тази религия на Европа?

Поне от 1000 години това е християнството, макар че в последните десетилетия влиянието му неимоверно да намалява под въздействието на науката и наследената от същото това християнство толерантност („обичай ближния и дори врага си“). Да кажем, че християнството не е перфектната религия. Само че това, което става в момента е както казват братята американци, скачане от тигана в огъня! Демек да заменим една кофти религия с една много по-кофти религия - исляма.  :( Християните замениха християнството с науката, но мюсюлманите нещо май нямат намерение да правят същото.
Гледай „Властелина на пръстените“. Това си е един пророчески филм и предупреждение (чрез метафори) за Християнския свят (особено Европа) относно бедите, които го чакат с Антихриста (Саурон). С малко повече анализ ще видиш и кой кой е.   ^-^
« Последна редакция: May 15, 2014, 13:30 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #72 -: May 15, 2014, 13:44 »
Аз мислех че е от последните 2 века този процес. А властелинът на пръстените е ужасно дълъг и леко  тъповат филм, нямам никакво желание да го гледам пак (съжалявам ако някой се засегне за последното).

Мисля че най-хубавото нещо на Европа е атеизмът. В Щатите има доста християнски фундаментализъм, който лично за мен е точно толкова противен, колкото и ислямския. А за онази политически наложена пародия в Русия където навлечени в тоги брадати митрополити анатемосват облечени в рокли брадати травестити, не ми се говори - то даже не е фундаментализъм като хората, а някаква казионна чекия.
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #73 -: May 15, 2014, 14:25 »
Аз мислех че е от последните 2 века този процес.

Така е.

Мисля че най-хубавото нещо на Европа е атеизмът.

Да, и докато атеистите имат по 1 дете или хич, мюсюлманските емигранти имат по 5 и живеят на социални помощи. Не е трудно да се сетиш каква ще е етническата картина след 30 г.

ЦЪК
Активен

Без правила няма игра

lunarvalley

• Гост
« Отговор #74 -: May 15, 2014, 15:59 »
Цитат
А властелинът на пръстените е ужасно дълъг и леко  тъповат филм

що ве, Фродо мъкне пръстена нагоре-надоле, дундавия му приятел с него и таман са стигнáли до Мордор и:

"Go home, Sam"

пеерас....  :D
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Нагоре
« назад напред »