Благодаря на отговорилите към момента.
Започнах с извиненията, че ви губя времето с тоя кошник, щото то си е така - като знам за какви смешни пари го взех преди време и колко е зле като параметри, направо не си струва съживяването. Но пък за мен има сантиментална стойност, до преди да си взема таблет ми беше единствения комп на село
А и си е работеща машинка, що да не го подаря с ОС на някой да си играе шах и табла на него...
А не мога да му пусна нет по жица, щото лан-буксата я няма, има метална пластинка вместо нея. То и wifi приема с външна карта, забодена в PCMCIA слота, но там няма проблем, при зареждането изписва че програмата WICD тръгва, картата светва... само дето междувременно смениха името на мрежата, и няма как да я намери. Ако има някой конфигурационен файл, където да го сменя? То имало вариант за работа с WICD под конзола, но аз този модул май не съм го инсталирал.. Има май и CENI на компчето, тя не знам позволява ли конфигуриране на мрежа от команден ред...
Накратко, това което най ме устройва, е ако ми кажете начин как да накарам да стартира от инсталационния диск, за да може да сложа наново Antix Base, поне доказано си работи, да му дръпна 2-3 игрички и едно Audacious и да спра да се занимавам (навремето е бил music edition, стархотни стерео колонки, ама за видео е мъка, с тия 16мб памет на картата
). Няма никаква ценна информация, така че и варианта с формат ме устройва, стига да го излъжа да тръгне инсталация от cd, не да стартиара GRUB. Или има ли начин, да стартирам инсталация от командния ред, при вкаран инсталационен диск?