« -: Oct 30, 2014, 17:53 »
Искам да задам един ламерски въпрос.
Наскоро си купих нов компютър и се опитах както на стария да си сложа на дабъл бут кубунту/убунту заедно с уиндоуса. Проблемът е, че не ще да бутне диска/флашката с линукса. Пробвах и с кубунту, и с убунту, и с 32 и с 64 битови версии. Пробвах и с вуби. Като рестартирам помпам ф-12 и му давам да бутне от двд то, показва се черен екран с доло в средата човече с вдигнати ръце и до него клавиатура, след това за стотни от секундата премигва някакъв надпис горе, оттам се показва една черта която мига (като на конзола) и толкова. Чакъл съм го с часове, така си стои. Като инсталирам през вуби ми се появява грешка, пермишан динайд, като видя лога, доколкото разбирам ми пише, че отказва достъп до твърдия диск.
Компютъра е със следните части. Видео карта GF GTX 750Ti 2GB Gigabyte N75TOC-2GI PCI-E 3. Дънна платка Gigabyte B85-HD3 B85 LGA1150 DDR3 PCI-E 3.0 Рам 8 GB DDR3 A-Data процесор hasswell Core i5 4440 твърд диск 1000GB Caviar Blue SATA 6Gb/s 7200 rpm,64
На стария компютър бутва веднага от същите дискове.
Можете ли да ми помогнете какво не е наред и защо не мога да инсталирам Кубунту/Убунту?
Забравих да допълня, че си инсталирах сам уиндоус 7 както правех това на стария комп. Слагам диска, помпам ф-12, буутва и всичко е наред.