Автор Тема: Проблем с безжичния интернет Убунту 14.04  (Прочетена 1786 пъти)

georgemilev

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
Здравейте. От вчера ползвам Убунту 14.04. Имам следния проблем. Губи ми се безжичния интернет. Четох на дооста места в интернет и срещнах хора със съшия проблем, но не срещнах решение. Проблема явно е в модела на картата за безжичен интернет - RTL8723BE.

Някой да има някаква идея какво може да се направи? Благодаря!
Активен

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
Ново ядро ще реши проблемите, според мен. http://www.unixbuzz.com/2014/11/kernel-3-17-4-released-install-upgrade-ubuntu-14-04-14-10/
Активен

georgemilev

• Участници
    • Профил
Това за сефте го виждам. Мислех, че 3.16 е най-новото и го сложих него. След час време ще го тествам и ще споделя.
Активен

StevenParker

• Напреднали
  • Публикации: 13
  • Distribution: Linux Mint 17
  • Window Manager: MATE
    • Профил
Извинявам се за намесата си в темата,но също имам проблем със свързването на лаптопската безжична карта Ralink RT5390-свързва се единствено тогава,когато рутера(TPLink WR740N) е на 802.11g(54Mb/s).Интересното е,че миналата година бях слагал Ubuntu 12.04 и тогава въобще нямаше ядове с n свързването.Въпроса ми към @bvbfan е-дали с ъпдейта с ядрото от линка по горе проблема ще се оправи,че хич не ми се връща на Джамовете?В другата тема ми помогна много и успях да подкарам hardware acceleration.Ще помоля автора на темата да сподели всякаква информация относно това дали се е справил с проблема,все пак и на други може да е полезна темата.Благодаря предварително!!
« Последна редакция: Nov 30, 2014, 18:31 от StevenParker »
Активен

BRADATA

• Напреднали
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
Ново ядро 3.17 и забраняване на блутута. И все пак от време на време ще ти се налага

sudo rmmod rtl8723be && sudo modprobe rtl8723be

Също така WMM на рутера трябва да е забранено. Иначе ще ти се налага по-честичко да ресеткаш.

Аааааа, да не забравя:

cat /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf
options rtl8723be fwlps=0 ips=1
Активен

georgemilev

• Участници
    • Профил
Брада, това последното дето го написа като го вкарам и нищо не става? Нещо сигурно бъркам, но все още съм новак...
Активен

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
http://www.qc4blog.com/?p=1685
Вижда се, че въпросната карта е голям проблем може да се пробва и 3.18 http://linuxg.net/how-to-install-kernel-3-18-rc6-on-ubuntu-14-10-ubuntu-14-04-and-derivatives/
Активен

BRADATA

• Напреднали
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
Брада, това последното дето го написа като го вкарам и нищо не става? Нещо сигурно бъркам, но все още съм новак...
Създаваш файл /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf със съдържание:
options rtl8723be fwlps=0 ips=1

Това можеш да направиш като суперпотребител с предпочитания от теб текстов редактор. След това рестартираш.

Аз ползвам:
3.16.0-031600-generic #201408031935 SMP Sun Aug 3 23:36:11 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Активен