« Отговор #11 -: Feb 06, 2015, 20:46 »
Здравейте! Извинявам се на всички, които са се обидили, макар че за нищо на света не бих искал да обидя някой, който помага на хората и то безвъзмездно. Не бих искал, да изнервям форума, в никакъв случай. Ако някой се е почувствал засегнат, то вероятно е заради истината, която съм цитирал , а тя обикновено не е приятна. Истина е, че от 80 колеги, прочели въпроса, само един прави коментар, дори и той не отговаря, а можеше някой да отговори както го прави сега pennywise, цитирам го:
„В /bin/sh се намира системния шелл и ти необходим за да оперира системата.
Най-вероятно си оплескал нещо като си създавал флашката.
Сега ще кажа какво обикновенно работи за мен.
Инсталирам си gParted и форматирам флашката във fat32 - много ама много внимавай да не форматираш някой хард вместо флашката и после да ме обвиняваш.
После просто използвам UnetBootin и инсталирам образа на флашката, след като приключи избирам Exit/Изход unoumnt/демонтирам я, рестартирам системата да буутва от флашката и с това свършват драмите.
Ако след въпросната процедура още имаш проблеми е възможно образа който си свалил да не е целия или да има проблем с него.
Пробвай да го свалиш отново или с друга дистрибуция и повтори процедурата с gparted и unetbootin.“ Що се отнася до Дебиан, нямам никакви проблеми с него и недоумявам защо го споменавате. Щях да имам, ако трябваше аз да го инсталирам. Пазя го, изучавам го, чета много. най-вече от руски сайтове, ползвам разбира се и вашата помощ. Както разбрахте сега усвоявам темата за „живи“ дистра. Изчетох много текстове, за различни инструменти и различни дистрибуци. Загубих много време за четене и пробване, докато се усетя, че 90 % от тези статии се отнасят за компютри с Windows, a аз от около година имам на лаптопа само Дебиан. Чета примерно статия за Unetbootin, изпълнявам указанията, инсталацията завършва успешно, но не тръгва-вероятно би тръгнала на комп с Windows. Tака съм пробвал и с YUMI-страхотен инструмент. С LinuxLive USB исках да видя българската УСУ, но дори не успях да я запиша, макар че я имам изтеглена. Исках да видя как изглежда чешката Slax, която има BG вариант, но пък е в tar,zip файл и не успях да открия инфо за процедурата по инсталация на такава дистрибуция. Какво толкова искам? Ако някой е на ти с проблема, примерно за последния пример, какво му пречи да стегне едно прегледно отговорче, да речем нещо подобно:
1.Отваряш „еди кой си инструмент“ и разопаковаш iso-то, после ........
2. Сартираш Gparted, демонтираш флашката, после я форматираш във fat32, после .............
3.Рестартираш и т. н.
Ако ви се отговаряйте ми, ако ли не, останете си със здраве!