Автор Тема: Възможно ли е суит с рутер, по следния начин…  (Прочетена 2724 пъти)

NikolayDONG

• Напреднали
  • Публикации: 69
    • Профил
Първо, не зная дали това е точното място на темата, но се надявам тя да бъде преместена в случай, че не е правилен разделът.
Ползвам рутер в нас, но тъй като отново проявявам интерес да поддържам игрални сървъри се налага да ползвам и суич, чрез който да вържа реалното IP. Ще взема второ IP от провайдърите и едното IP ще е за рутера, другото за суича, за който да пускам сървърите. Възможна ли е подобна настройка?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9167
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Най-лесно е да сложиш първо суича на кабела на доставчика, и след него вече рутера и съвъра. През този суич, могат да минават много IP- та.
Активен

Без подпис - най-хубу.

NikolayDONG

• Напреднали
    • Профил
Да, именно това ми беше идеята. Да мине през суича всичко. А ако взема втория IP, скоростта ще бъде ли засегната, в смисъл такъв, скоростта ще се раздели ли?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9167
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ники, ами зависи как ще се разберете с доставчика ти. Както те си настроят техния шейпър, така ще идва до теб трафика. На двете IP-та за каквато скорост се разберете, и си стиснете ръцете - такава ще получаваш. Не ги знам колко ще им се занимава, ама всичко могат да ти шейпнат. Международен, БГ трафик. Отделно и доунлоуда и ъплоуда на всяко IP.

За мене първия ти въпрос звучеше така -> Може ли по един кабел да минава трафика за няколко IP-та от един доставчик ? И като стигне до един суич, оттам вече да се разделя към сървъра и рутера. И затова ти отговорих, да може естетвено. Че то няма за всяко едно IP (естствено от един доставчик), да пускат отделен кабел до теб. По един ще мине всичко.
Активен

Без подпис - най-хубу.

NikolayDONG

• Напреднали
    • Профил
Окей. Благодаря за информацията, това ми беше всичко необходимо. :)
Активен