Автор Тема: ONLYOFFICE !!!!!? Някой замаявал ли се е с това чудо!!!?  (Прочетена 4157 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
От два дни се мъча с него(onlyoffice) и много ми харесва, но и куп работи не мога да разбера!
Има комунити сървър с мейл клиент, срм и още куп интересни работи, но най-интересното за мен е, че се свързва към уебдав директория. Има и документ сървър на който се създаватат и редактират файловете, но не можах да ги сработя едновременно на една машина, ама големия проблем ми е, че изисква Убунту 14.04, а зентиала ми е 12.04, а също и, че ползва за уеб сървър nginx, а той освен, че ми е тъмна индия, ами се ползва от уеб администратора на зентиала.
Зле съм с англичанския, ама до колкото разбирам препоръчват инсталиране като докер контейнер би трябвало да върви и върху 12.04 с докера, ама и докера хал хабер си нямам, ама до колкото разбирам чрез него ще мога да го подкарам и на уеб сървър, пък на мен ми се иска да го подкарам като поддомейн на същата машина, защото другия вариант ми е, да го инсталирам на виртуалка зад тази която ми е файлов сървър, уеб сървър, рутер и мейл сървър и да мъча после да ги свързвам!
Та, с този докер дали ще ми стане номера да се инсталира в директорията на уеб сървъра на същата тази машина и да работи като под домейн!!!? 

П.С. Иначе от малкото което успях да разгледам се комбинира идеално със зентиала и оунклоуда за които писах в другата тема и става абсолютно пълен мобилен офис.
« Последна редакция: Nov 21, 2015, 17:38 от backinblack »
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Тва нещо е много яко и кърти от всякъде! Голяма зарибявка и още не съм лягал! Напредвам, ама запецнах!

Трябва да се сработят двата уеб сървъра! Апачето и онзи с изкилифинченото име..........nginx!
Какво се получи до тук!? Хората са направили малоумно инсталиране от сайта им. Пишеш си ИП-то, руут юзера и паролата и той си проверява дистрибуцията и го инсталира в докер контейнер. После си влизаш в панела с настройките, пишеш си уеб адреза и воала! Работи! Което ще рече според логиката ми, че манипулира настройките на nginx, ама няма настройка от там за ссл връзка на порт 443, а трябва да се пипа конфиг файла и има там някакви инструкции.
Да, ама Зентиал-а настройва сайтовете по негови си настройки апача, а ползва nginx само за уеб админ панела. И сега, тъй като порт 80 е зает от домейна на онли офиса, офис.домейн.ком на nginx и апача не стартира! По принцип, нямам намерение да ползвам порт 80 за нищо и с малко инструкции от нета като коригирах
Цитат
Change the entry for <virtualhost 80> to the same port number you gave in the /etc/apache2/ports.conf file in /etc/apache2/sites/enabled/000-default (e.g. <virtualhost 8080>)
  тези настройки и стартира през уебмина, но като го рестартирам през зентиала и той явно е са му умни скриптовете и си ги поправя на 80!
Дайте акъл какво да правя!!!! За създаване на нови вируални домейни и под домейни ще се ползва апача от настройките за малоумници на зентиала, а само един под домейн, този на онли офиса ще е на nginx!
Пробвах с тези команди от конзолата
Цитат
sudo docker run -i -t -d -p 80:80  -p 443:443 \
    -v /opt/onlyoffice/Data:/var/www/onlyoffice/Data  onlyoffice/communityserver
според тази http://helpcenter.onlyoffice.com/server/docker/community/run-using-https.aspx инструкция, ама терминала вика, че порта вече е зает!
Цитат
Error response from daemon: Cannot start container c742b35b2cce4b0d79c6f49c55d530129ff74488ef4e1f2fe85fd858235eef63: failed to create endpoint distracted_panini on network bridge: Bind for 0.0.0.0:443 failed: port is already allocated

Като се инсталира от тук https://one-click-install.onlyoffice.com/ си съдава и Virtual interfaces docker0(изглежда е бридж) с адрез 172.17.0.1 Broadcast 0.0.0.0 , Netmask 255.255.0.0 и два други не конфигурирани, но къде стоят идея си нямам, защото във файла /etc/network/interfaces са само eth0 и eth1 с техните си параметри.

Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Здрасти bb, виждам, че докато бях зает с тукашни битовизми, ти си напреднал бая с нещата. Вече си готов аха-аха конкурент на Гошовица, Амазон и третият зъл, чието име не трябва да се споменава.

Преди време попита, ако HQ бил вложил времето си за клиент, че би изкарал за няколко компютъра. Ето тази тема е отговора, защо не може да ти отива цялото време за клиенти. Трябва да имаш време, в което да учиш, за да има, какво да им продадеш.

Разбира се случая на HQ беше друг. Само един поглед на красивият му работен плот веднага казваше, защо му е било необходимо преработка на ядрото, а именно единствените две икони на него. Сиреч говорим си за отмора, което също е важно, а много хора забравят и стигат до прегаряне.

Сега ще ти кажа на теб, къде ти е проблема. Ти не знаеш, какво е докер. Той като технология е малко по-възрастен от теб, но доскоро Ред Хат не смятаха за важно да я окепезват/развиват (според гледната точка). Истинското име на технологията е „затвор“, което показва всичко, каквото върши. Но от маркетинговите отдели специално за хора като теб заеха назаем друг термин и го преиначиха тук. Този термин е паравиртуализация.

Сиреч ти гледаш на системата си, като на нещо общо, цяло. Но така наречената „Единствена уфсъ“, не е част от нещото. Част е, но изолирана. Затова за теб ще е много полезно да гледаш на Докер като на една много бърза „Виртуална кутия“ (virtual box, qemu…). Сиреч не можеш да свържеш пряко инсталацията си на единствената уфсъ със системният Енджинекс, тъй като за него, това е отдалечена услуга. И това може да се случи, единствено, ако разработчика е предвидил ситуацията да са на отделни машини и го настроиш допълнително. 

В твоя случай бих се запитал изобщо трябва ли ми Докер и ако не да не го използвам. Или обратно, ако имам достатъчно мощ на желязото (което няма да стане на машина предвидена за секретарки с много стар професор и бавна памет) то да набутам в контейнера и останалато — Апаш, Зентиал, Опен ЕРП, Виртуал мин  и каквото там си наслагал. После този контейнер да го мултиплицираш и раздаваш на различните клиенти. Така всеки клиент ще си има отделни инсталации, независими една от друга и нямащи общо със основната система (освен ядрото, за него няма как).

Още един въпрос, на който трябва да си дадеш отговор. Ама много ли държиш да имаш два едновременно работещи, различни web servers на една и съща машина. В твоят случай са даже три с този работещ в докера.

Въпроса дали изобщо е оправдано да има толкова много услуги на една и съща машина и тя как ще понесе натоварването, изобщо го оставяме.

п.п. Това, което си сътворил не бих го нарекъл „мобилна уфсъ“, защото то не се движи. По-скоро е уфсъ достъпна от всякъде, където има връзка към Интернет, което си е друго.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

pennywise

• Гост
Никой не пише защото не ти се разбира какво става.
Едното слушало на един порт, пък другото мажело по конфига а третото еди си какво. Опиши си ситуацията малко по-добре.
По пронцип апаче и енджинекс, нямат проблеми да работят заедно, даже в Плеск идват стандартно заедно до колкото гледах преди година.
Тези проблеми се оправят много лесно ако можеш да пишеш по конфиг файловете, обаче ти искаш да цъкаш и на никой не му се влиза в тая каша да разбере какво точно си наблъскал, какво прави всяко едно от тия неща и как може да се оправи.
Докера можеш да го пуснеш на други портове ама това не ти върши работа, защото браузърите търсят 80 и 443.

Проблема е, че ти искаш да цъкаш и да стават неща които не са мислени да работят заедно.

Един безплатен съвет ще ти дам - намери някой да ти направи докер имидж със всичките приложения както искаш и ще може да върви на всичко що е Линукс.

Ако зададеш конретен кратък и ясен въпрос ще получиш отговор - това да не са ти безплатни консултански услуги, хората да ти дебъгват екпериментите.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Ами, проблема е такъв, че аз, ако знам какво и как прави, ще намеря решение в нета преди да пиша във форума! Ей така както не разбрано обясних на колегата и той се светна, че е има прокси и го откри за нула време и навърза, схемата и в следващия пост и аз вече знаех, че е прокси и внесох малко подробности.
Междувременно, защото не чакам някой от форума да ми реши главоблъсканиците и на принципа проба грешка доста нови работи научих и ми се изясниха е ме стана ясно, че най-простата и безпроблемна конфигурация ще ми бъде на две отделни виртуалки и чрез пренасочване на портове и проксита(дето още не знам какво е това) да се съберат.
Окончателно, конфигурацията ще е следната: Първата машина е мейл сървър, уеб сървър, файлов сървър и рутер на мрежата зад нея, а на втората, сложил съм я примерно на вътрешно ИП 192.168.1.15 е онлиофиса. На външната съм форварднал портове 8080-> 80 и 8443->443 към вътрешната и като избера поддомейн.домейн.ком:8080 ми се отваря вътрешната, но трябва да го измисля как да се отваря без да се пише порт след адреза, а само този поддомейн да отваря 80 и 443 на вътрешната, а главния домейн и другите поддомейни да си отварят www директорията на първата и тази заигравка трябва да стане от администрацията на зентиала, а не от уебмина или конзолата. Там имам на разположение днс сървър и нттп прокси(скуид). Този докер за мен и ужасия! Получава се виртуалка във виртуалка и пада много скоростта на работа. При мен и двете машини са виртуалки в ЕSXi хипервайзер.
Абе, с 2-3000 лева за техника и експериментиане може да се научи много и без четене, па ако знаеш и език става съвсем бързо и за това ми е смешно някои като се мъчат с разни компютърчета за 50-100 лева да работят дори! Че и труд да хвърлят на вятъра за оптимизиране на ресурси  :D ! То, кво да му оптимизираш на такова  :D !!!!?
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Странно, занимаваш се с толкова сложни неща, а не знаеш какво е прокси.

Прокси е програма, която поема заявки към едно място, а ги пренасочва на друго. Всичко това за клиента остава прозрачно. Има много видове проксита. Само, че се опасявам, че не познавам графичен клиент за скуид3 и ще си трябва конзола.

Добре нека се върнем на докера. Лесничко е било, разгледал си го, видял си, колко е шаренко, харесал ти е. Дай сега просто да му видиш зависимостите да ги инсталираш и да си бъде като хората. Да няма да е автоматично, ще трябва да поровиш, ама веднъж направено и ще си напред.

То мисля си даже, ако инсталираш зависимостите му и директно му копираш каталога от докера при теб, че с една-две настройки ще си тръгне направо. Щото ти реално вече си го изтеглил, що да го теглиш пак?

п.п. Всъщност може и да те лъжа. Не го знам това на какво е писано, ако е някакво Рубинче, Нод и не знам си какво, се нароиха едни „пакетни управители“, дето там е една Индия, та леле. Мани друго появи се някакъв „композитор“ дори за ПХП. Ако до сега не бях спрял да работя на него, щях да спра вече;

п.п.п. Всъщност да, няма да стане със запомняне и поставяне. Проверих. Почти познах. Някакво питонско нещо с Пип (това пък е техният „управител“). Но така като поразгледах, трябва да станат нещата;

п.п.п.п. Добрата новина е, че има хранилище за Убунту и това ще те улесни. Не мисля, че ще е чак такава драма с версиите на дистротата.

Ей го, още в първият резултат:

http://www.unixmen.com/how-to-install-onlyoffice-an-online-collaboration-suite-for-sme/

А си има и официално документация:

http://helpcenter.onlyoffice.com/server/linux/community/linux-installation.aspx
« Последна редакция: Nov 24, 2015, 12:33 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
А ве нещо не мога да схвана:

Код
GeSHi (Bash):
  1. gogo@debian-2:~$ apt-cache depends onlyoffice-communityserver
  2. onlyoffice-communityserver
  3. |Зависи от: debconf
  4.  Зависи от: <debconf-2.0>
  5.    cdebconf
  6.    debconf
  7.  Зависи от: mysql-server
  8.  Зависи от: mysql-client
  9.    mysql-client-5.5
  10.  Зависи от: mono-complete
  11.  Зависи от: mono-runtime
  12.  Зависи от: mono-4.0-service
  13.  Зависи от: nginx
  14.  Зависи от: mono-webserver-hyperfastcgi
  15.  Зависи от: monit
  16.  

Така кат' гледам му трябва единствено двигателчето, мъсял и моно. Вчера казах Пип, ама явно той е бил за докерските неща и не съм дочел. Е за какъв чеп стават конфликти? Защо да не може на 12.04?

Да не би защото в него си има някакъв пощенски служител и той да прави конфликт с ексчейнжоподобието?

п.п. В тоя ред на мисли Колаб пробвал ли си?

п.п.п. Все се каня да те питам, ако клиентите ти до тоя момент са били на Ексшанс, защо ще го сменят? И на оборот, ако не са били, за чии им е Зентиал?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Иска моно по-висока версия от 3.2 и mysql 5.6, че и по-висока версия на уебсървъра. Все нещата, които ги има в 15.04, а в 14.04 трябва да се добавят куп хранилища.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Зор с инсталация на ONLYOFFICE за OwnCloud!!!!!
Настройка на програми
backinblack 13 6419 Последна публикация Jul 29, 2017, 09:16
от deant01