Ами нещо си объркал, защото трябваше да получиш съобщение за несъществуваща команда - вместо lowriter ти трябва libreoffice --writer или soffice --writer. Най-вероятно не си затворил кавичките и те чака да ги затвориш.
Аз го пробвах все пак, така както трябва да е написано, и май няма да стане с libreoffice, понеже трябва да посочиш output formatter, а нито един от тия за ДОС дето пробвах не става.
Виж, това другото, дето 4096битс е дал, с abby, то работи. Обаче крайният резултат не е задължително да ти хареса, особено ако имаш таблици - примерно аз конвертирах един документ с таблици в него и всяка клетка ми я начатка на отделен ред.
Иначе, хората казват, че е сложна работата, понеже PDF гледа ориентацията спрямо документа, а другите формати - спрямо останалото съдържание. Т.е. обратното щеше да ти е по-лесно, и щеше да стане с LibreOffice.
Но ако документите ти са само текст, това с abby ще ти свърши работа. При всички случаи няма да изглежда по същия начин. Аз съм конвертирал от html в PDF и не изглеждаше.

Та трябваше да нагодя html-а да изглежда добре, ама след конвертирането.

Но, всъщност, каква е целта на това конвертиране?