Да де ама това не обеснява факта Защо АРМ-ите се представят толкова добре в умите телефони и таблетите. И браузерите (които са вече доста тежки приложения) работят много хубаво.
Напротив точно отрязаната част от отговора ми показва — двата вата консумация. А аз всъщност не мога да кажа, че добре се представят. Телефона ми държи седмица, а си мечтая за месец. Тия играчки не издържат до вечерта. Не съм щастлив от това.
Все пак ти имаше, ама съвсем друго предвид.
Отдолу е жабешка машина. Добре оптимизирана. Но дори без това, тя самата си е кажи-речи като RISK гледайки виртуалните инструкции. Както казва легендата Ал. Шопов — жабешкия асемблер, най-простия асемблер.
…
Сега въпросът е дали един пълен Интел или атом на 1.3-1.8 Ghz ще работи много пъти по бързо?
…
За всеки случай, няма да са малко

…
PS никъде не мога да намеря данни за MIPS (милони инструкции за секунда) За А72 и А73. Във википедиата се мъдри едно 4.72DMIPS (за A72) при 1 Мегахерц но не става ясно дали е за едно коре или и общо за 4етирите. Ако е само за едното, това е много добре - илиза че за 4 корета ще ~18 мипса , значи направо диша във врата на интела.
Оставих един въпрос незададен, само по заявка. Казах, че ако някой се интересува ще отговоря, защо този професор е двуядрен, а го водят 4. Точно там е отговора на тоя въпрос, но ти не попита .
"Терес е готов" !?!?!? - "A64-TERES
Build instructions
In progress" https://github.com/OLIMEX/DIY-LAPTOP/blob/master/SOFTWARE/A64-TERES/README.md "това, което трябваше да е Правец" !?!?!? Правец 8 и 16 са 1:1 откраднати (копирани) от оригиналите. 1 GB e Ok с минималните Debian+xsever+LXQt+Konqueror,...KMPlayer,....За офис-пакет - Calligra или Kile
LXQt на IA32 - 65 MB.
Dojnow останал съм с впечатление, че си умен мъж, но тук се изложи като кифладжия.
Ако беше последвал връзката, която се намира точно под заглавието, щеше да имаш красив pdf като за деца — с картинки и всичко останало. Но мисля, че за всеки над две годишен той не е необходим.
А ако от цялото нещо беше прочел поне послеписа или поне бе потърсил за второто съвпадение на думата „Правец“, щеше да знаеш, за кой „Правец“ става въпрос. В последното ми мнение, мъничко над твоето „Правец“ е споменат отново.
Kile?!? Ти сериозно ли? За тая задача винаги е съществувал само един инструмент — Емакс. 4096 ще се опита тук да навре Vim, ама не му вярвай.