« Отговор #52 -: Jan 30, 2018, 07:25 »
Ах тая Акаша. Не знам друг термин, който да е еднакво любим на религиозни сектанти с източни уклони, теоретиците на заговорите и учените.
За религиозните това си е †Божието откровение, каквото и да значи. За теоретицицте на заговорите е нещо извънземно. А за учените е нещото раждащо вселени, толкова сложно и неразбираемо, че женицата дето го е обяснила, взела нобелова награда преди стотина години.
Аз съм си малко на въпреки и като всички ми обясняват, че информационно поле съществува, аз склонявам глава и премрежвам очи подобно Тома.
=*=
И някак си не ми харесва тази перспектива. Няма нужда да се трудим, всичко идва наготово, само трябва да набараме, как става. Даже в изказването на Джет прозираше това. Ще си седим в един нео-социализъм, в който ще плюскаме за сметка на държавата, а от Акаша ще ни спуснат свръх-кондензатори, летящи коли, квантови компютри и так дале.
Вярно е, че неговото изказване имаше огромна доза подигравка, но някакви хора наистина вярват в подобни неща. Това, че 95% от българите живеем за сметка на държавата, не значи нещо различно от това, че живеем за сметка на децата и внуците ни. Защто те ще плащат тази сметка. И ще ни проклинат.
Да ББД не е българска идея, което само значи, че готованците за съжаление са масово явление. Ами нека си желаят да живеят в анти-утопията на Шекли. Нямам напротив. Но пръскат зараза на всякъде с останалите си твърдения.
За да постигнеш нещо е достатъчно:
• да си пипнат от †Бог;
• да те отвлекат извънземни и тикнат в Акаша;
• да имаш късмет и сънуваш менделеевата таблица.
Кое ще е от трите е според възприятията на посредствения индивид. Тия хора напълно са се изключили от реалността и забравят, че да постигнеш, какво да е, трябва да се бориш за него. Нищо не идва наготово.
Може да сънуваш менделеевата таблица, но трябва да изобретиш водката за нуждите на руския цар да държи народа в подчинение, за да ти обърнат изобщо внимание. А освен това въпросния мужик като ученик не е спал, за да може изобщо да разбере значението на таблицата дето я бил сънувал.
Може да Винчи или Микеланджело да е бил пипнат, но цял живот са работили да се осъвършенстват и цял живот са се борили срещу воинствената посредственост.
За извънземните не знам. Там си си просто отвлечен.
И аз се отвлекох по приказки, ама се ядосвам. Повечето хора се държат като синове и дъщери на принцеса Даяна. Да взимат и получават без да дават нищо в замяна. И на мен тази идея ми харесва, И аз обичам да мързелувам. Просто няма как всички да сме с професията цар.
=*=
4096 това, което обясняваш е много интересно. Но ми направи впечатление последния параграф за шифроването. Изглежда тази технология е измислена от някой кабинетен учен и то американски. Защото в Европа сме малко по-образовани по темата на противопоставянето, а и през класова борба сме минали.
Тази технология е просто мечта… за врагът. Отваря такива врати за диверсия, че само могат да си мечтаят. Няма да могат да прочетат съобщенията? Ами това не е никакъв проблем. Не им трябва да ги четат. Трябва им да ти блокират комуникацията. А как ще стане? Ами като мощно и масово подслушват всичко. Толкова е лесно.
За сравнение, за да спреш радиокомуникация трябва да си близо или до източника ѝ или до целта ѝ. Тогава можеш да я заглушиш с радио-шум на всички честоти и така или да не тръгне или да не стигне. Тук трябва просто да си на пътя на сигнала, за да го унищожиш. Иди после провеждай операции в тила на врага. Няма как да стане.
То тая идея явно за това е станала обществено достояние, защото е видно, че не струва за военно използване.