И все пак “Човек предполага, но Бог разполага”

Здраейте всички,
Ще ми обясните ли само, как успявате да пишете тези безкрайни фермани без печатни грешки. По цял ден това ли правите. Направо ви се възхищавам на всичките. Не, че допуснах грешка сега, но това са само три реда. Благодаря предварително.
И ето, че той се появи!
Майтапя се.
Ще отговоря за себе си. До към средата на две-хилядните години, правех ужасяващи грешки при писане. Там някъде опозицията успя да бие и отучи
народо-населението на Интернет от писането на латиница. Започна новата битка. Да се пише грамотно.
Може би да си спомняте, но беше разпространено подиграването на тема неграмотност. На мен особено много ми пречеше, защото винаги съм бил всезнайко и съм имал мнение по всякакви въпроси. Тогава тезата ми заминаваше и започвахме да си говорим за други работи.
Някъде по това време започна да се появява автоматична проверка навсякъде. М$ Word, OO.o, Kate, Gedit, Opera. Днес май не остана някъде да няма. Това много помага. Щом вече Firefox и Chrome имат при това включена по подразбиране.
Но не може да се разчита на нея. Помага наистина, но в средно-дълъг текст не е особено полезна. Проблемите са много: липсващи думи, думи, които по принцип съществуват, но не са верни, масови зрителни грешки и др.
Затова има нещо, което се стремя винаги да практикувам. Това е да съм си един вид коректор. Преглеждам си написания текст дума по дума. Доста често си хващам грешки при второ, трето четене, когато съм го публикувал. Чета си текста и в движение. Докато пиша следващите редове. Когато се превърне в навик, не пречи. Така се хващат не само граматически грешки.