Вземи обясни, какво точно е направено в тази "ОС", че на горепишещите, а и на мен ми убягва.
- Собствен бранд и дизайн на дистрибуцията
- Форум за подпомагане на потребителите на български език с над 10 000 публикации в над 900 теми .
- Iso образи с различни работни среди, Gnome, Xfce и Cinnamon в една от версиите .
- Над 2000 бинарни пакети *.rpm в хранилището на StotinkaOS .
- Wine 32 битова подръжка, каквата няма в никоя Rhel базирана дистрибуция
- Lxde работна среда налична само за StotinkaOS отново друга Rhel дистрибуция не предлага тази възможност .
- Собствено приложение за подпомагане инсталирането на някои допълнителни програми които не са налични в хранилищата . (Sos easy install)
- Множество кръпки на пакети и компоненти от образите.
- Близо 4г. подръжка и разработване на дистрибуцията на професионално ниво смея да твърдя и няма кой да ме обори .
Ако се замисля още малко ,може би ще се сетя и още нещо . Но не виждам смисъл да изпадам в подробности и повече обяснения .
Таргета на StotinkaOS беше в това да помага разпространението на Linux и Open Source в България . Като се надяваме да създадем една полезна система, която да привлича за в бъдеще все повече хора към това да изберат Linux .
Факт , е че разработването на проекта приключи за наше голямо съжаление. Истината е, че за поддържането на едно такова начинание което си е доста отговорно се иска доста свободно време което ние в последната една година не разполагаме. Това е една от главните причини за спирането на проекта. Проекта се е издържал със собствени средства от както съществува така, че на всички ви е пределно ясно ,че екипа на Стотинка трябва и да работи нещо , не е тайна за никой и не мисля че някой ще се учуди ако кажа , че печалбата от проекта беше по скоро обогатяване на знанията ни за linux и множеството приятели които намерихме през годините от колкото парична .
Поздрави .