Аз съм много радостен, че започнах да се занимавам.
Преди години един приятел ми викаше, научи Питоня. И аз в отговор го питах, така ли се учи цял програмен език. Искаше да пишем плъгини за графични програми.
Е, един ден просто седнах и започнах. От скука.

Почти нищо не помнех вече от С, та ми беше интересно. Поне познавах повечето концепции. Но тук ставаха по друг начин. Първото ми творение различно от "Hello, World!" беше едно скриптче, което използвах за да ми показва публичното IP в панела или пък, че няма връзка навън. XFCE има един такъв плъгин, дето ти показва изхода от команда. Не знаех още, какво имам на разположение, та беше доста наивно направено, обаче вършеше работа. Сега е хубаво, защото много неща мога да си ги автоматизирам, ако имам нужда. Да извличам разни неща от интернет, без изобщо да отварям браузър. Определено улеснява живота, да поназнайваш леко нещо подобно. Дори направих едно скриптче да играе вместо брат ми някаква браузър базирана игричка, докато той не си е в къщи. Някакви безумно повтарящи се действия. На практика, може да се управлява всичко по този начин. Пък били и графични програми. Затова се радвам и като видя, че малки деца изпитват интерес.
Напоследък с Go се заигравам. Доста различно е.
Порових мъничко. Изглежда Basic е направил истинска революция навремето.