и сега малко on-topic вече

тъй и тъй сме в коша
Ама вие сте като малките деца бе, кой кого ... (на кого) и т.н.
Айде редовните намеци към тук присъстващите ги пропускам - могат да отговорят и да се защитят, ама некой нападат и неприсъстващи (напр., Херо Мустафа по религиозен, хомофобски и т.н начин) всички се сещат ..и сега и оная тема ли ..у коша - аз затова по-горе питах за анти трол правило ще има ли...
Аз лично не нападам хора пресонално, само се изказвам за и/ли против принципи, ама некой го вземат ,ного навътре когато разпознаят себе си нищо че държат подобен тон за други (гузен негонен бяга)
и аз като Гого ще цитирам класиците, напр. Волтер - Често му се приписва мисълта: „Не одобрявам това, което казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го казваш.“ Въпреки че Волтер едва ли се е изразил точно така, тази фраза несъмнено отразява неговите схващания.
така че защитата напр. на LGBTIQCAPGNGFNBA (тия вече им свърши азбуката и взеха да се повтарят) не те прави автоматично гей/лесбо и т.н. по азучен ред

а и съгласно първата поправка има(ме) свобода на словото и печата ..и даже и според българската уикипедия
"Свободата на словото, срещано и като свобода на изразяване, е сред най-важните граждански свободи.
Изразява се в свободата на всеки да изказва публично мнението и възгледите си без намеса и натиск от страна на властта, упражняване на цензура или налагане на наказание.
Свободата на словото е тясно свързана със свободата на мнението, на религията и съвестта, защото свободата за формулиране и поддържане на идеи добива реална стойност, когато те могат да бъдат изразени свободно."
А по въпроса за ..там кой хомо кой хетеро

..както казваше дедо ми - Който го е страх от мечки да не ходи по форуми... а-а-а в гората
с горното не оправдавам/защитавам никой (освен Линус Торвалдс може би - всеки има право на мнение

)