Абе кашик,
Като как спирането на прогреса е положително ?!?
Мизерия,болести,насилие,средна продължителност на живота под 40 г.
Така е било в средновековието в Европа,когато религията е била силна.
Нима това ти харесва ?!?
-------------------
По-горе написа,че някакъв папа забранил "стария завет".
(ебаси еврейския парцал,защо се нарича "завет" не знам ...)
В такъв случай,защо още се почита в католицизма?
Че и във всички видове християнство.
Румен обясни първото много по-добре, отколкото аз мога да го направя. Или ме е разбрал, какво имам предвид или по-вероятното той самия мисли така.
В стария завет всъщност има много ценни неща. Например пророк Илия е от вехтия, но си е дълбоко почитан и от християните. Йов е пак от там и е много поучителен. И още много.
Проблемни са няколко места, като старозаветния принцип „око за око“ или действията на евреите, които по своята неразумност често конкурират и най-дивашките изпълнения.
Не е вярно, че всички християни масово почитат вехтия завет. Например по-голямата част от евангелските църкви са изцяло върху новия. Има секти, които са изцяло върху стария, без да са еврейски. Най-известна е „Свидетели на Йехова“, която само между другото е уважавана от Дънов.
Във всяко свещено писание можеш да намериш мъдрост и можеш да намериш причина за „рязане на зелки“, зависи, какво търсиш.
Агент Буда?
Не, онзи „индиеца“.
Лошите управници трябва да се махат при първа възможност. Защото ако им се даде шанс да заразят околните, цялата политическа класа затъва в невероятна мизерия и става все по-трудно да се отървеш от болезнена корупция.
Или сменяш докато изхвърлиш всичко гнило, или се утаяваш на дъното и си мислиш, че летиш...
Следващите пак ще са лоши. Предните са били, сегашните са и следващите ще бъдат. Властта е психична болест и неизбежния резултат винаги е корупция. Всъщност корупцията е сред най-невинните последици от властта. Не сме дорасли за безвластово общество. Анархията не е решение. Тя също почива на насилие.
Я, Гогата минал на КДЕ. Пропуснал съм нещо важно. Ако може някой по запознат да ни светне кога точно се е случило това и защо така заряза старата си религия Гномът?
Почитател на Гном е другия модератор. Аз основно използвах КДЕ 3, а от няколко години КДЕ 5. Гном 1 много ми допадаше и обмислях да мина на него. И точно тогава се появи Гном 2, който ненавиждах.
Това на снимката е жив диск с Дебиан 8 и КДЕ 5. Всъщност това е същия диск, който… ти ми записа. Отново временно съм без твърд диск. Имам наличен, но проблема е друг.
Но, ако трябва да си говорим за нещо сериозно, което би могло да се случи, изключая роботизираните проекти, то това ще е научна работа на място. Развойна дейност или експерименти с нови технологии на място без контрол от регулаторни органи. Това ще са малки научни станции от рода на МКС с временно присъствие на хора.
Тук имахме един много деен участник в миналото, който се подписваше като Звездичко. Той е учен в БАН. Последно го четях (има си блог), когато се превъзнасаше, как се присъединяваме към Европейската космическа агенция. Аз с мъка на сърцето си мислех — чудесно, още харчове на гърба на нещастния ни народ.
Та любимото му оправдание за изобщо смисъла от космическото дело е, че така се изобретяват неща дето са ни от полза тук на Земята. Всичките примери бяха изсмукани от пръстите. Не ни е необходимо да ходим в космоса, за да си решаваме земните проблеми. Това е логическо безумие.
От църквата са се пръкнали всички учени, медици, философи, физици, математици и т.н. и се е формирала науката. Ама като им е дошло времето - не преди това.
Много силно изказване. Направо превъртя играта 
И реално е истина. Галилей, какъв мислиш е? Ами Нютон? Всички са от лоното на църквата. Не е и за учудване. Само и единствено чрез църквата е било възможно да се добереш до необходимите ресурси и да имаш кардбланша да свършиш нещо.