Днес си приказвах с бесарабски българи, клиенти. Какво ми направи впечатление- българският им е малко архаичен, ... 
А аз пък днес поизгледах малко стари филми... и там транспортьори и пр. хамалски истории
и ми направи впечатление следното у Транспортьора 3 (2008)
https://www.youtube.com/watch?v=64hqMUo4ROY&t=26
..
По-скоро си търсил нещо по стринг "Слава Украине"

Като онова с марките. Затова кратко клипче, по същество, дето се вика. Де ще пускаш целия филм, вземе пък някой да пропусне важния момент..
За хляба- съмнява ме да му падне цената. В смисъл, с размера на ДДС-то, да уточня. Това намаляване/махане на ДДС само пълни джобовете на големите, прибират си цялата разлика, в по-добрия (за потребителя) случай- по-голямата част от нея (вместо цялата). Големите вериги намаляват цените на стоките с изтичащ срок на годност, по мои впечатления- това съм забелязал, но не ги посещавам често, все пак.
П.П. Като намалиха ДДС-то за туристическите услуги, сигурно паднаха цените в туризма за крайния потребител?
П.П.П. Давам пример- Ако аз продавам хляб за 50 лева (примерно) без ДДС, и 60 лева с ДДС (20%- пак примерно), за мен е все едно, ще има ли ДДС, или няма да има- ако е с ДДС, аз вземам 60 лева, от тях 10 внасям в НАП, за мен остават 50, ако го продавам за 50 лева и няма ДДС- за мен пак остават 50, нищо не внасям в НАП. Да, ама като са свикнали да плащат по 60 купувачите, що да им го свалям на 50, какво като държавата е направила нулева ставка ДДС? Ами ще го сваля не от 60 на 50, ами от 60 на 58. Клиентите доволни, 2 лева надолу в тая стагнация, детска радост, аз още по-доволен- реално за мен 8 лева нагоре. Изпомпване на пари от малките в големите. Затова казвам, че файда нихт от намаляване/махане на ДДС за определени стоки. Въобще това ДДС ни го натресоха от Европа през 1997 и си е един механизъм за кражби и спекулация.