Аз не съм от компетентните по тая тема, но ми направи впечатление едно изречение от статията в технюза:
"Освен това компаниите, използващи Windows Server на собствения си хардуер и желаещи да се преместят в облака, на практика нямат избор, поради цената на лицензите – миграцията към Azure ще бъде значително по-евтина за тях, отколкото към други облаци."А защо компаниите, използващи уиндоус сървър
на собствения си хардуер, ще искат да се местят в облак? Съдейки по скромния си любителски опит с десктопи и лаптопи, линукс работи много по-добре от уиндоус, на един и същ хардуер (доп. особено пък на стар хардуер). Предполагам, това важи и за сървърите (ако греша, някой по-знаещ да ме поправи). Не може ли просто да си изберат някоя си линукска дистрибуция (не е като да няма избор, дистрибуции дал бог) тия компании със собствен хардуер, да махнат уиндоус сървъра и да си инсталират линукски такъв,
на собствения си хардуер, без да се местят по облаците?
П.П. Може и много тъп въпрос да задавам, не е моята сфера това, но ми стана интересно- защо един субект, имайки собствен хардуер с уиндоус сървър, ще иска да се мести в облак, при положение, че върху тоя хадруер може да си ползва линукс още бая години напред? Ако греша, някой по- в час да ме поправи, или да разясни