Открити са критични уязвимости в сигурността на 30 версии на Windows, актуализацията е задължителна
Интуицията ми говори, че има още много неоправени и в Редмънд знаят за това ...
и това е от поредицата "мисирки сър"!
всъщност критичната уязвимост е една (но мисирка иска да и платят като за личното откриване на тия 30 при все че ИИ-то и я е свършило тая) - всъщност става дума за
/две сериозни уязвимости от типа „нулев ден“ във файловата система NTFS/ (и то с уточнението че на български нулев ден няма - има ден първи /на откритието/) и оттам всички (около 30) версии са засеганти, но от една и съща уязвимост - мисирката даже не уточнява колко Линикс версии са засегнати - даже явно не знае че и други ОС имат драйвери за НТФС. Можеха барем да споменат че Уиндоуси без НТФС не са засегнати напр 95/98/Ме и надолу (ДОС-ът им също не е засегнат)
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
А можеха и една реклама на облако да направят

т.е. по тая тяхната изкривена логика и Офис пакета им има 30 критични уязвимости, но само тоя дето е локално инсталиран на НТФС - демек минавайте на облачните версии на Офиса/Бозата и т.н. (уточнявам че не знам облачната боза каква FS позлва, може и там да е НТФС може би не)