Автор Тема: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?  (Прочетена 297450 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4798
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?
« Отговор #2160 -: Днес в 17:59 »
..
но гледам вече забелязвате че скоро нема да можете без ИИ...

Ремо, ама направо отсега почвам да се гърча за ИИ. Да ме извиняваш, но това са глупости.
И понеже специално за мен си си направил труд да обясняваш- да, не мога да решавам диференциални уравнения. Но мога да използвам някоя програмка да ми ги реши. Ако ми потрябва някога да решавам такова уравнение, разбира се. Дали програмката се нарича ИИ, или Kcalc, все тая- това е софтуер, не мисли и никога няма да мисли, това е същината. Просто вещ, инструмент. То по същата логика и тръбарският ключ е интелигентен, защото без него не мога да си сменя крана на чешмата в двора. Еле пък един шублер с ел.част и дигитален дисплей колко е тунингован, или пък някой сложен мултицет- интелект на кубчета.

П.П. Не съм барал и автодиагностика на Мерцедес, например. Тя интелект ли е, защото без нея за новите и не чак толкоз нови модели техникът в общия случай не може да разбере какво става по двигателя и комуникациите му?
« Последна редакция: Днес в 18:08 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9359
    • Профил
« Отговор #2161 -: Днес в 18:58 »
Странно, нали?
Няма да изровим нищо, щото всичко ще се е разводнило заради ИИ.

Но ето и другото.
Ако ползваме ИИ, за да изровим изобщо нещо, как ще го проверим за достоверност?
Отново с ИИ?
Чие?
Едно ИИ ще проверява себе си?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4798
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #2162 -: Днес в 19:04 »
При наличие на желание всеки може да си изрови, каквото му трябва. Да не говорим пък, че светът не е само Интернет. А който иска, да си разчита само на разните му "интелекти". Да му подават, каквото са заложили собствениците и разни инфлуенсъри и фъкчекъри.

П.П. ИИ ще проверява себе си, докато окончателно се сговни от повърните, с които тоя софтуер напълни нета. Да, мега прогрес, да генерираш траш контент и после да го цитираш при запитване. Ремо написа, че БД вече била еднаква- не, не е. Хората мислят, а програмката сама се пълни със собствения си боклук из нета, разширява си базата (с боклука си). Да му имам "интелекта" :) Щото е толкоз успешен, МС налива в Нвидия, същите пари Нвидия ги налива в нещо си друго, а другото нещо ги налива обратно в МС и т.н., ебаси измамния поток на средства. Като гръмне балона, някои много ще пищят. То имаше един юридически анекдот навремето:

"-Абе другарю, отде ги имате тия пари?"
"-От шкафа ги вземам!"
"-А кой ги слага в шкафа?"
"-Жена ми!"
"А жена ви откъде ги взема?"
"-Аз й ги давам!"
"-А вие откъде ги имате?"
"-Ами от шкафа ги вземам, нали ви казах вече!"

Заместваш "другарю", "шкафа" и "жена ми"  с наименования на компании, развиващи хипер-мега-супер ИИ, и балонът се очертава ясно.

И това върху фона на много агресивна кампания във всякакви медии, как изкуственият "интелект" можел да мисли, разбийш ли,  абе направо прогресът е това бе, как смеете да се съмнявате, трябва да си плащате всички, оо, не искате и не вярвате- значи вие сте изостанали примати, краят ви се вижда, помните ли динозаврите, а?  ;D
« Последна редакция: Днес в 19:27 от Nik123 »
Активен