Съмнявам се, че някой си мисли, че караш Нисан, само щото търсиш части за такава.
..
Ами сайта, от който поръчвах частите, искаше регистрация. Регистрирах се, поръчах там, каквото ми трябва, периодично в рамките на месец 2-3 части. Без да ме питат, са ми изпраскали в профила "Гараж" и са тикнали вътре конкретния нисан, като моя собствена кола. Като вляза с акаунта си, ми вадят пак предложения за нисани. Та, профилирали са ме

Там си влизам без разни проксита и т.н.
В същия сайт, ако вляза без регистрация (има и такава опция за търсене на дадена част, но не и за поръчката й) и сменя айпито, примерно на полско, преди да вляза, почва да ми вади оферти на полски и то за какви ли не коли (подозирам, от последното търсене в сайта от същия айпи, или подобни айпита- фрий випиена е вече общодостъпна услуга).
Иначе в нета си търся през тор. Без да го правя на цял екран. Разни гугъл акаунти, сураттефтери нямам. Просто не ми трябват. Не съм забелязал, в разните търсачки (searx.space) да ми вади неща, които съм търсил преди, или подобни. И реклами за нисан не ми излизат. Въпреки, че точно през тор, преди да се насоча към конкретния сайт, търсех интензивно части за нисана по нисанските им парт. номера и по VIN номера на колата.
П.П. Я си представете, всичко живо да почне с проксита, випиени, тор и т.н., а без гугъл акаунти и фейсбуци, какъв мармалад ще стане с рекламите и разните профайлъри.. не ИИ, ами и Господ не може да се оправи в мрежата