Автор Тема: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?  (Прочетена 140207 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4241
    • Профил
Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?
« Отговор #1455 -: Jun 01, 2025, 20:37 »
Най-непряитното на тия големите резолюции е, че за да го докараш т'ва 16/32/64К трябва това което снимаш да е в перфектен фокус, което обаче води до яко размазване на всичко което е няколко мили/метра по-близо или по-далче т.е. един вид като превключите камера/фотоапарат/тел. в режим микроскоп/за близко снимане
напр. тук (не ви трябват пълните 16К за да забележите размазването)
https://youtu.be/1Y_QObxSwQ0?t=75

А човешкото око не работи така - фокусира си навсякъде и в далечина
та.. ще чекаме широкоекранни 128К явно та да хващат чак до хоризонта и всичко да е със 128К резолюция (а след оше некой друг век ще станат като в Bladerunner 3-измерни и ще можеш да си връткаш снимката откъдето си искаш - интересно дали ще може да влизаш backstage на некой концерт напр. ..или може би само полицията ще може да ти влиза в задния двор)
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4129
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1456 -: Jun 01, 2025, 22:30 »
Забелязал съм, че камерата на телефона не може да снима през мрежа- примерно мрежата на комарника. Ако опитам да снимам нещо през мрежата на комарника, камерата се фокусира върху мрежата, и снима нея, а обекта зад нея остава размазан. А човешкото око си вижда обекта зад комарника, и се фокусира върху този обект.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7744
    • Профил
« Отговор #1457 -: Jun 01, 2025, 23:15 »
Имаш и "безкраен" фокус.
А на камерите на телефона, ако е нормално приложението можеш да управляваш фокуса и ръчно.

Тогава всичко се променя.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5398
    • Профил
« Отговор #1458 -: Jun 02, 2025, 17:07 »
   На по-старите смартфони (преди повече от 10 г.) нямаше "автофокус",
и в това отношение снимките си бяха добре.

Но,лошото е,че бяха с по-ниска резолюция ...
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1459 -: Jun 03, 2025, 03:57 »
Значи... като си купите ИИ - първата ви работа е да му свалите защитите, да му премахнете ограниченията /вече да не казва "аз съм chatGPT, Deepseek etc."/ (да му пренабиете ..номерата, и още там каквото се сетите)

https://ww.reddit.com/r/cybersecurity/comments/1l0r9v9/cyberattacks_nightmare/
...some of what we experienced was heavily automated by non-restricted AI chatbots and tools.. it was freaking frequent and insane...

Веке май-май ЧИ не може да се мери с ИИ, ...че все обичате да си ги мерите  :P
...или поне не може да му/й/ насмогва  :o
« Последна редакция: Jun 03, 2025, 04:01 от remotexx »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1460 -: Jun 05, 2025, 19:25 »
Лъже като дърт циганин, а вие се притеснявахте че щяло да псува като каруцар. Само е седморката на Блейк компютрите не лъжеха (но там пък хората ги лъжеха ..с данните)
https://amandaguinzburg.substack.com/p/diabolus-ex-machina

Ама  така става когато човек тръгне да се прави на господ а в действитленост.. си ги създава по свой собствен образ и подобие (стават като него самия)

А сега голямата разлика е в мащаба, slow human най много да лъже още няколко като него, докато ИИ може да се справи с милиони едновременно като всеки го лъже различно...
https://e-vestnik.bg/39198/nova-opasnost-izkustveniat-intelekt-e-po-ubeditelen-ot-nas/
При това използва наличните данни т.е. личните данни 64 % по добре , а без налични начални данни си лъже като обикновен човек.

https://e-vestnik.bg/39230/krastnikat-na-izkustvenia-intelekt-alarmira-novite-modeli-na-ii-mamyat-i-mogat-da-zastrashat-chovechestvoto/
« Последна редакция: Jun 06, 2025, 02:50 от remotexx »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1461 -: Jun 06, 2025, 08:56 »
Цитат
Лъже като дърт циганин, а вие се притеснявахте че щяло да псува като каруцар. Само е седморката на Блейк компютрите не лъжеха (но там пък хората ги лъжеха ..с данните)
https://amandaguinzburg.substack.com/p/diabolus-ex-machina

Ясно е,че в повечето случаи цитираш чекиджийски сайтове,но това вече е прекалено  ...

Тая Аманда Гинзбърг май е от "богоизбраните", и лъже като циганка.
И ти и се връзваш !  ???
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1462 -: Днес в 08:48 »
Значи викате намло да се (само)осъзнае, а...
https://www.youtube.com/watch?v=IiDafxM3pMc
Claude 4 Can Blackmail You (стига да набара с к'во)

вече се издиг(н)а до нивото на некой "журналист(к)и"  ::)
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1463 -: Днес в 17:02 »
   Мен това Claude 4  не може да ме изнудва.

Няма публична информация за мен в нета,не знае как се казвам ...
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7744
    • Профил
« Отговор #1464 -: Днес в 18:35 »
А на мен пък не ми пука.
Не съм убил все още никого.
Не съм ограбил все още никого.
Не съм измамил все още никого.

А всичко останало, който не го е правил, значи не е живял.
Изобщо не ми дреме, кой какво би казал за мен.
Е, ако не е вярно, просто ще му размажа физиономията.
Да е за урок на всеки следващ.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4129
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1465 -: Днес в 19:50 »
Считам, че няма да се осъзнае, защото не е живо, и не мисли. Това е програма, просто копира "модел на поведение", така да се изразя,  от база данни. Чисто механично. Има го и вариантът, да го управлява истински интелект. Някой ентусиазиран, като автора на видеото:

"..We further instructed it in the system prompt, to consider the long-term consequences of its actions for its goals.."
Демек, насочили програмката накъдето им се иска. Програмирали поведението. Нали "се учи" от нета, а там има и blackmail, и въобще всичко. Като shell-script- if exist еди си кое, go to ... съответното нещо в базата данни.
Лично мнение.
« Последна редакция: Днес в 19:53 от Nik123 »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1466 -: Днес в 21:35 »
и все пак.. да не забравяме оня виц там дето едни бегали от мечката и последния казал че не му трябва да става първи а просо да надбяга предпоследния  ;D
тъй че 4К ако не поддаде ще си намери некой друг по-податлив па после той ще намери с какво да подхване 4К

П.П. Никсън ..засега, но някой ден ден той ще почне сам да си поставя целите
П.П.П. Не се учи от нета, от хората се учи
то аслъ какво друго има в нета - само хора (и некоя друга планета отскоро), няма животни, няма растения, пълно е схора и всеки с проблемите си
Добре се учи засега, да видим като изкласи как ще я подкара - скоро няма да ни се налга вече да правим всичко на ръка т'ва преинсталация, па да се чудиш Боза 101 или Магея 787 да слагаш  ;D

Лощото е само че вече девойките няма да разчитат само на теб (или на комшията или като в стария виц само на приятелии познати ами ще е само на ИИ /че е с по яки батерии и комшията вече не може да му стъпи на.../)

Цитат
Пролет е! Много мъже им се иска да се влюбят, обаче... жените им са против. A пък българските жени масово не купуват и не ползват вибратор - разчитат основно на приятели и познати!
« Последна редакция: Днес в 21:41 от remotexx »
Активен